משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

קישורים לסופשבוע

כתבה: שרה  •  5 באוקטובר 2012  •  4 תגובות

נכון שאנחנו עדיין לא ב"אחרי החגים", אבל אני אישית כבר די מוכנה לחזור לשגרה. כיוון שאני הבוסית של עצמי בין כה, כל החופשות האלה לא מרגשות אותי יותר מדי, והתעסקויות הכרחיות עם ביורוקרטיה בתקופה הזאת רק הופכות לסיוט מגיהינום, אפילו יותר מבימים רגילים (כן, אני נורא אוהבת ביורוקרטיה). בא לי לחזור כבר לימים שפויים יותר. ובא לי שיהיה חורף. בא לי גשם. בא לי לבשל מלא מרקים. עוד מעט… עוד מעט.

לבינתיים… בשיטוטיי ברשת בתקופה האחרונה, אני כל הזמן נתקלת במתכונים טבעוניים גם בבלוגים שהם לא טבעוניים, מה שרק מוכיח שהרבה מהאוכל שסביבנו הוא טבעוני בלי להתאמץ יותר מדי. וזה די נחמד. עוגיות השיבולת שועל האלה בדברים בעלמה נראות ממש נפלא, שלא לדבר על עגבניות ממולאות עדשים אדומות. בביסים יש עוד שני מתכוני עגבניות שאני חייבת לנסות מתישהו בקרוב, במה יש לצהריים יש קרקרים משקדים וגבינה מאגוזי מקדמיה ובפתיתים הנפלא יש דלורית במיקרו. נראה מעולה, נכון? עכשיו אני קצת מבואסת שאין לי מיקרו.

 

בשבוע שעבר ישבתי עם חבר טוב במסעדת Mezze ברחוב אחד העם בתל אביב, ואיכשהו מצאתי את עצמי מככבת בפוסט בפייסבוק של המסעדה הראשונה שקיבלה מדבקת Vegan Friendly, וזה היה קצת הזוי. בכל אופן, מדובר בפרוייקט לקידום אורח החיים הטבעוני בישראל, ואם עדיין לא עשיתם זאת, כדאי לכם לקחת חלק ולעשות לייק בפייסבוק. זה קל!
וחוץ מזה, ממש כדאי לכם לאכול ב-Mezze, כי כמעט כל התפריט שם טבעוני או ניתן לטבעון, והאוכל מיוחד, מוגש יפה ומאוד-מאוד טעים, וגם השירות מאוד ידידותי. כשתהיו שם, אתם ממש חייבים להזמין מלבי קרם קוקוס לקינוח. אתם יכולים להודות לי אחר כך.

 

יש גם דברים רציניים יותר שקורים בימים אלה, כמו אירוע ההזדהות עם בעלי החיים במשקים שיתקיים בכיכר רבין ב-12 באוקטובר. במסגרת יום ההזדהות, שהיה ב-2 באוקטובר, פעילים למען זכויות בעלי חיים נצרבו בכיכר רבין כאות הזדהות עם הפרות, העגלים ושאר בעלי החיים בתעשיה, ש"זוכים" לצריבת מספרים על עורם כחלק מהחיים הנוראיים שנגזרים עליהם. מיצג מזעזע במיוחד? בוודאי. התמונות והוידאו מאוד מטרידים וקשים לצפייה. מה שחשוב לזכור, זה שהפעילים נצרבו מרצונם החופשי, ומתוך הבנה של הסיבה שזה קורה להם. על בעלי החיים בתעשייה לא ניתן לומר זאת.

בסופו של דבר, טבעונות היא הדרך הטובה ביותר לפעול למניעת האכזריות הזאת, גם אם מודעות זה כואב. אם זה עדיין נראה לכם קשה מדי, יש ב-nrg פרוייקט חדש בשם 'המדריך לצמחוני והטבעוני המתחיל', והוא נראה מבטיח. הפרק הראשון נמצא פה, השני פה ויהיה נחמד לראות מה יהיה בהמשך.

 

אסגור בנושא שהוא אוף-טופיק אבל מטריף אותי ברמות שאני לא יכולה לתאר: סטטוסים מטופשים לא מגדילים מודעות לסרטן. לא. הם לא. אז בבקשה די עם זה כבר. כל שנה זה נהיה יותר ויותר אידיוטי. די. די כבר. דיייייי. די. די. בבקשה. תודה.

 

מתבשלים לי עכשיו הרבה רעיונות בראש, אז נתראה בקרוב עם הרבה אוכל טעים.

לבינתיים – חג שמח לכולם.

 

קישורים לסופשבוע הקודם, נגיד (16.9.12)

 

4 תגובות על “קישורים לסופשבוע

  1. נעמה says:

    אחלה קישורים, וגם – כן! המלבי קרם קוקוס של mezze. עם הפיסטוקים המלוחים והקוקוס המגניב. אכלתי בתמיהה ובחשד, של "זה נראה טעים מדי להיות תחליף שמנת מתוקה".

  2. Pingback: קישורים לסופשבוע « משחקת באוכל

  3. Pingback: 12 המנות הטבעוניות הטובות ביותר שאכלנו ב-2012 « משחקת באוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>