משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

עוגת אגסים טבעונית קלילה

כתבה: שרה  •  23 בפברואר 2014  •  15 תגובות

אז היה לי קרייבינג לעוגת אגסים. חיפשתי מתכון לעוגת אגסים טבעונית ברשת, אבל כל אלה שמצאתי כללו רכיבים שלא היו בבית. חשבתי לנסות "לטבען" מתכון זה או אחר, אבל בתכלס, אם כבר לעבוד עם מתכון, אני בדרך כלל מעדיפה מתכונים שהם כבר טבעוניים במקום לקחת סיכונים (במיוחד כשהזמנתי אורחים לארוחת ערב). אז בסוף החלטתי לאלתר קצת עם המתכון הבסיסי לעוגה בחושה שחברתי רחלי פרסמה בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק. התוצאה – עוגה עסיסית וטעימה, מעט מתובלת ולא מתוקה מדי. אפשר לנסות גם עם פירות אחרים – תספרו לי איך יצא!

 

עוגת אגסים טבעונית קלילה

 

רכיבים: (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)

3-4 אגסים

3 כוסות קמח (אני השתמשתי בלבן. אפשר להחליף חצי בקמח מלא, אבל המרקם יהיה מעט דחוס יותר.)

1/2 1 כוסות סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס שמן (אני השתמשתי בקנולה)

2 כוסות מים

זרעים מתרמיל וניל אחד (או 1-2 כפיות תמצית וניל)

כפית קינמון

קמצוץ אגוז מוסקט טחון

כפית גרידת לימון

2 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר + כפית קינמון לזרייה מלמעלה

 

עוגת אגסים טבעונית עם קצפת קוקוס ותותים

 

הכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

קולפים את האגסים ופורסים לפרוסות דקות.

מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקינמון ואגוז המוסקט בקערה גדולה. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

מוסיפים את המים, הוניל וגרידת הלימון. מערבבים עד שאין גושים.

את השלבים הבאים כדאי לעשות בזריזות האפשרית, כיוון שמיץ הלימון יוצר תגובה עם אבקת האפייה, ועל-מנת להגיע לעוגה אוורירית, היא תצטרך להיכנס לתנור החם כמה שיותר מהר. מוסיפים את מיץ הלימון, בוחשים ושופכים את הבלילה לתבנית המשומנת. מסדרים מעל את פרוסות האגסים בשכבות (זה בסדר אם חלקם ישקעו מעט לתוך הבלילה). בוזקים סוכר וקינמון ומכניסים את העוגה לתנור מייד.

אופים כ-40 דקות, עד שהאגסים מזהיבים וקיסם שננעץ באמצע העוגה יוצא יבש.

כמו שאתם רואים בתמונה, אני הגשתי את העוגה עם קצפת מקרם קוקוס (מתכון פה) ופרוסות תותים טריים.

 

15 תגובות על “עוגת אגסים טבעונית קלילה

  1. מיכל ספיר says:

    היי שרה
    הכנתי את העוגה בדיוק פי ההוראות שכתבת, הדבר היחיד ששיניתי זה שהמרתי כוס אחת מתוך השלוש של הקמח הלבן בקמח מלא, היא נאפתה בתנור שעה ולא 40 דקות כי נראה שהיתה זקוקה ליותר זמן אפייה.
    האמת שיצאה מאוד יפה ומרשימה אבל כל השיכבה האמצעית מתחת לאגסים הפרוסים מרגישה במרקם עיסתית,זה לא שהיא לא מספיק אפויה, פשוט המרקם לא אוורירי בכלל.
    יש לך מושג מה יכל להשתבש?
    תודה מיכל

    • שרה says:

      היי מיכל, מה שאמור לתת את האווריריות זה הריאקציה בין מיץ הלימון, אבל זה קורה כשהעוגה נכנסת לתנור כמה שיותר מהר – יכול להיות שהיא חיכתה יותר מדי זמן בחוץ? או שהתנור לא היה חם מספיק כשהיא נכנסה?

  2. סיגל says:

    חושבת לוותר על פירות למעלה ולעשות אותה כבסיס לעוגת קרם שכבות. מה דעתך, מתאים?

  3. נועה says:

    אם אמיר את האגסים בתפוחים, משך האפייה יהיה זהה?

  4. אורן says:

    עוגה ממש מצויינת. הכנתי ואנשים מאוד נהנו.
    יכול להיות שהתנור שלי דפוק, אבל אפיתי אותה כארבעים דקות יותר.

  5. הדס says:

    הכנתי ויצאה מעולה!!
    המתכון היה נראה לי קצת מוזר כי לא הבנתי מה יחזיק אותה אבל היו אגסים ישנים במקרר אז הייתי חייבת.
    יצאה יציבה מאד ועסיסית וטעימה.
    גם לי לקח שעה בתנור.
    תודה!

  6. רייצ׳ל says:

    נראה משגע,אבל אני מעט מבולבלת – חשבתי שטבעונית לא צורכים סוכר ?

  7. buffyffy says:

    עוגה מעולה!!! עשיתי ויצא מאוד טעים

  8. מתכון נהדר, תודה רבה לך :)

להגיב על סיגל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>