משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מיט? אאוט! פרש רולס: דפי אורז ממולאים בדברים טובים

כתבה: שרה  •  24 במרץ 2013  •  10 תגובות

רגע לפני שמתחיל החג… לא שכחתי שהבטחתי לכם מתכון מסודר לפרש רולס שחילקתי שלשום באירוע המיט-אאוט של עמותת שב"י. אם אתם מאוכלי הקטניות, נדמה לי שהם אפילו כשרים לפסח. אם אתם לא, אפשר להכין אותם בלי הטופו (נסו אבוקדו במקום). אם אתם מאלה שלא אוכלים אורז, אני לא יכולה לעזור לכם, אבל כדאי לכם לנסות את המתכון הזה אחרי החג!

 

 

המיט-אאוט הוכתר כהצלחה גדולה! היה תענוג לפגוש את חברותיי הנהדרות לפרוייקט שותפות למטבח במציאות לשם שינוי, וגם לפגוש כמה מקוראות וקוראי הבלוג שלי ולקשקש קצת על אוכל ועל טבעונות. גיליתי לשמחתי שיש הרבה עניין וסקרנות לגבי תזונה טבעונית ובמיוחד לגבי חומרי גלם כמו טופו ודפי אורז, שעדיין חדשים לחלק מהאנשים. אז כמו שאתם יכולים לדמיין, אחרי ש-80 הרולים שהבאתי איתי חוסלו בערך באותה המהירות שסידרתי אותם על המגש, חזרתי הביתה מחוייכת מפה ועד להודעה חדשה.

 

 

אניוויי. דפי האורז הם מאוד קלים להשגה בימינו – אפשר למצוא בחנויות טבע או בחנויות למזון אסיאתי, וגם בהרבה סופרים – חפשו באגף המזון האסיאתי. לרוב יש שני גדלים, והם באים בחבילה שמכילה כ-60 דפים. ועל-פי הכתבה המצויינת על מגמת הטבעונות ששודרה בערוץ הראשון בחדשות של שישי בערב:

 

 

בחנות המכולת הפינתית שלי אין דפי אורז – אבל מצד שני, אין שם גם גרגירי חומוס, מיץ תפוזים או פלפל שחור, וזה בערך היה השלב שהפסקתי לבקר שם. אז כדאי לבדוק במכולת שלכם – מי יודע, אולי תופתעו לטובה. בכל זאת, אמרו בטלויזיה.

המתכון הבא הוא להכנת רולים בדיוק כמו אלה שהכנתי למיט-אאוט, אבל כמובן שלא חייבים להיצמד למתכון ואפשר להיות יצירתיים עם המילויים.

 

 

רכיבים: (ל-20 רולים קטנים)

20 דפי אורז קטנים

עלים מצרור קטן של בזיליקום

עלים מצרור קטן של נענע

צרור עירית, חתוך לחתיכות באורך 4-5 ס"מ

(כשאני אומרת "צרור קטן" אני מתכוונת למשהו בגודל של אריזות הפלסטיק הקטנות שנמכרות בסופר)

גזר גדול, חתוך לגפרורים באורך 4-5 ס"מ

מלפפון גדול, חתוך לגפרורים באורך 4-5 ס"מ

כרבע ראש כרוב קטן, רצוי סגול, חתוך לרצועות באורך 4-5 ס"מ

חצי מתכון (150 גרם) טופו אפוי מושלם, חתוך לרצועות

50 גרם אטריות אורז דקות יבשות, מבושלות ע"פ הוראות היצרן ומקוררות (אני משתמשת באטריות אורז מלא שמצאתי בחנות של מזון אסיאתי)

להגשה: רוטב צ'ילי מתוק (אפשר גם סויה, רוטב בוטנים או כל רוטב אחר שאוהבים)

אם בא לכם לגוון בירקות: אני ממליצה לנסות אבוקדו, בצל ירוק, אספרגוס שבושל קלות במים רותחים וקורר, נבטים שונים, קישואים חיים, רצועות בטטה אפויה, פטריות שמפיניון או שיטאקי, תרד או חסה.

 

הכנה:

לאחר שחתכתם את כל החומרים למילוי, הכנת דפי האורז לעבודה היא מאוד קלה: טובלים את הדף במים בטמפ' החדר לכעשר שניות. לא צריך יותר מזה – הדף לא חייב להיות רך לגמרי כשמתחילים למלא אותו, הוא ימשיך להתרכך בזמן המילוי. יש אנשים שאוהבים לפרוש את הדף הרטוב על מגבת מטבח, אבל אני מנחשת שאלה אנשים שלא גרים עם חתול שעיר שנמצא באמצע עונת הנשירה. אני בדרך כלל פשוט מניחה את הדף על צלחת וממשיכה משם. כיוון שהצלחות הגדולות שלי בצבע לבן ורציתי שתוכלו גם לראות את התהליך, כאן השתמשתי בקרש חיתוך, שזאת גם אפשרות. זה הולך ככה:

 

 

וזהו בערך. אפשר לאכול מייד, ואפשר גם להכין מראש ולאכול למחרת (רק לשמור בכלי אטום במקרר).

אם רוצים לאחסן כמות גדולה, ניתן להבריש את הרולים המוכנים במעט שמן זית (אפשר לערבב עם קצת שמן שומשום בשביל הטעם) על מנת שלא יידבקו אחד לשני – תודה לאורי שביט על הטיפ!

מגישים קר עם רוטב לטבילה.

 

 

 

10 תגובות על “מיט? אאוט! פרש רולס: דפי אורז ממולאים בדברים טובים

  1. Pingback: Health & Vegan | Pearltrees

  2. שלום שרה,

    שני דברים:
    הראשון – ארורה תהיי על זה שחשפת אותי למתכון של הטופו האפוי. אני לא מסוגל לעצור את עצמי אחרי שאני מכין אותו (ואחרי שמספר חתיכות מסכנות מגיעות לשלב הקירור גם הן נטרפות לפני שאני בכלל חושב על מה לעשות איתן) :)

    השני – ראיתי מתכון לרוטב שהולך מעולה עם הספרינג רולס – במיקסר מערבבים רוטב צ'ילי מתוק עם שום כתוב וכוסברה טריה. אני ממליץ לך לנסות.

    חג שמח והמון המון תודה על כל המתכונים הנפלאים

    • שרה says:

      אכן, הטופו הזה נוטה להיות מאוד מרושע ובלתי נשלט לפעמים לפעמים. צריך להיזהר איתו. :-P

      הרוטב נשמע מצוין, אנסה בפעם הבאה! חג שמח גם לך!

  3. דפנה מעוז says:

    אפשר לאפות או לטגן דפי אורז?

    • שרה says:

      בהחלט אפשר! אם אופים, כדאי להבריש במעט שמן כדי שלא יתייבשו.

      אני אישית מעדיפה אותם "חיים".

  4. רחלי says:

    נשמע מעולה. האם מישהו מצא רוטב צ'ילי מתוק או רוטב חמוץ מתוק בריא?

  5. יעל says:

    המתכון שלך נכנס לי לחלומות. ובחלומי ראיתי את דף האורז עם עלה נענע ועלה בזיליקום, כמו בתמונה שלך, ועליו… אפונת שלג ופטרייה גדולה, צלויה ברוטב טריאקי, ולידם אטריות שעועית.
    בבוקר קמתי ורצתי לעשות קניות.
    יצא מהמם (אבל הוספתי יותר מעלה אחד של בזיליקום…).
    תודה!

  6. Pingback: פאק עוף! אוסף מתכונים ללא תרנגולים מבית שותפות למטבח « משחקת באוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>