משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

טראפלס שוקולד טבעוניים

כתבה: שרה  •  6 בפברואר 2013  •  19 תגובות

הכי מצחיק זה כשאני מספרת למישהו שאני טבעונית, ומייד מסתכלים עליי במבט כזה של השתתפות בצערי, כאילו שסיפרתי שהחתול שלי הלך לאיבוד. "אוי. אז את לא יכולה ליהנות מקינוחים. מסכנה."

אפילו עכשיו, כשכתבתי את המשפט הזה, שמעתי את המשקל הארור מצחקק לו מחדר האמבטיה. אה הא. כן. זאת בדיוק הבעיה פה.

אם אתם עוקבים אחרי הבלוג אתם כבר יודעים שאין פה שום מחסור במתוקים, ואם אתם חדשים פה, אהלן. שבוע השוקולד מתקרב, אז היום החלטתי להכין טראפלס מהממים ושוקולדיים ובמיוחד, ללא חלב, מרגרינה, שמנת צמחית או "תחליפים" אחרים. אם תנסו את המתכון, אני בטוחה שתסכימו איתי שהם לגמרי לא נחוצים.

 

 

למרות ש"טראפלס" נשמע כמו משהו פאנסי כזה, המתכון הזה מאוד פשוט להכנה ולא דורש הרבה רכיבים. השילוב בין השוקולד המריר למתיקות הטבעית של הצנוברים יוצר מתקתקות עדינה במרקם קרמי, ואפשר לשחק עם תוספות שונות כמו לבנדר, קליפת תפוז או תמצית מנטה. מדובר פה בפינוק לחובבי שוקולד אמיתיים… טעם השוקולד מאוד מרוכז והמתיקות, כאמור, עדינה. אלה לא כדורי השוקולד האידיאליים לקחת למסיבת יומולדת בגן, אבל הם בהחלט יכולים להיות הפתעה נחמדה למישהו מיוחד בוולנטיינס דיי, שמגיע בשבוע הבא. אם אתם מעדיפים מתוק יותר, אפשר להשתמש בשוקולד עם פחות אחוזי קקאו או להוסיף רבע כוס סוכר בזמן המסת השוקולד. לטעמי זה לא נחוץ.

 

 

רכיבים: 

(כ-30 טראפלס בקוטר 3 ס"מ)

כף שמן קוקוס

200 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו

3/4 כוס צנוברים (לא קלויים)

1/4 כוס מים מינרליים

1/4 כפית מלח

 

תוספות טעם אפשריות:

כפית קפה טחון / פרחי לבנדר/ קליפת תפוז מגורדת / קינמון טחון / תמצית מנטה / כל העולה על רוחכם

 

לגלגול:

אבקת קקאו איכותית / קוקוס טחון / פיסטוקים או אגוזים קצוצים / סוכריות צבעוניות / כל העולה…

 

איך יודעים אם שוקולד טבעוני או לא?

כל שוקולד שמסומן כ"פרווה" – טבעוני כמובן. אבל מה עם שוקולד מריר שמסומן כ"חלבי"?

כאן צריך לבדוק את רשימת הרכיבים ולבדוק אם מופיעים רכיבים כמו "אבקת חלב", "מי גבינה", "מיץ פרות" וכדומה (בסדר, את האחרון עכשיו המצאתי).

לגבי רכיבים נפוצים אחרים – לציטין יכול להיות מופק מחלב או מסויה, ולרוב הסוג יצויין ("לציטין סויה"). "חומר מתחלב" לרוב אינו חלבי. לגבי רכיבי E לא מזוהים, צריך לבדוק.

אבל זה הרבה פחות מסובך ממה שזה נשמע – אם כתוב על החפיסה שהמוצר "עלול להכיל שאריות חלב" או "מיוצר בקו ייצור חלבי", אלה אזהרות לאלרגיים ולשומרי כשרות שמעידות על כך שאין רכיבים חלביים והמוצר טבעוני, אלא אם אתם מהמהדרין מן המהדרין שחוששים לבלוע מולקולה של חלב (רוב הטבעונים אינם כאלה).

והנה עוד קיצור דרך בשביל להקל לכם על החיים: נכון לרגע כתיבת שורות אלה, שוקולד "ספלנדיד" של עלית ושוקולד 70% מוצקי קקאו של לינדט אקסלנס, שניהם טבעוניים. בתאבון!

 

 

הכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותו, יחד עם שמן הקוקוס והמלח, בקערת מתכת (או בסיר קטן) שאותה מניחים בתוך סיר גדול יותר עם מים רותחים. מחממים בעדינות ובוחשים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה לגמרי.

בינתיים, שמים את הצנוברים ואת המים במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים במשך 2-3 דקות, עד לקבלת מרקם חלק ושמנתי.

כשתערובת השוקולד נוזלית, מוזגים את קרם הצנוברים לתוכה ומערבבים היטב (בשלב זה אפשר להוסיף תוספות טעם אם רוצים. לא חייבים, זה כמובן טעים גם ככה).

מכסים את הקערה ומכניסים אותה למקרר לשעה לפחות.

אחרי שעה, מוציאים את התערובת, צרים כדורים קטנים באמצעות הידיים ומגלגלים בתוספות הרצויות.

מאחסנים את הטראפלס במקרר עד לזמן ההגשה.

 

 

 

19 תגובות על “טראפלס שוקולד טבעוניים

  1. רלי says:

    הצלחה גדולה. הטראפלס כיכבו בערב שישי אצלנו
    מתכון מעולה

  2. דנה says:

    היי, המתכון נראה מעולה!
    האם במקום שמן קוקוס אפשר לשים כף שמן אגוזי לוז?

  3. נעמה says:

    היי,
    במה אפשר להחליף את הצנוברים? הם נורא יקרים!

  4. אנה says:

    המתכון נשמע מעולה ואני בונה עליו לסדר, אז יש לי שתי שאלות: אין לי צנוברים אבל יש לי שקדים טחונים וקשיו, עם מה נראה לך שיצא יותר טוב, אם קשיו אז להשרות אותו קודם? ועוד שאלה, לראשונה בחיי עשיתי היום מתכון עם שמן קוקוס, טארט נא מהאתר של פינק ליידי, וטעם השמן השתלט על הכל ואפילו שאני אוהבת קוקוס זה יצא מחריד לטעמי, אז עכשיו אני קצת פוחדת להשתמש בו, אפשר להשמיט או שהוא חשוב? תודה רבה!

    • שרה says:

      לדעתי זה יעבוד טוב עם קשיו (לא קלוי כמובן). שקדים יכולים לתת טעם של מרציפן (לא שמרציפן זה רע, אבל פשוט אחר).
      שמן הקוקוס כאן ממש לא משתלט על הטעם – אם את דואגת, את יכולה להשתמש בשמן קנולה או שמן אחר בעל טעם נייטראלי.

  5. נטלי says:

    תודה רבה על המתכון!
    האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן קוקוס…?

  6. דנה says:

    הכנתי היום (הייתי צריכה קינוח כשר לפסח…) ויצא מעולה.
    בזמן יצירת הכדורים היה מאוד מלכלך – הידיים התמלאו בעיסה (זה נמס ממש מהר, למרות שכדי להוציא כמות של כדור מהעיסה הייתי צריכה להשתמש בכף של גלידה כי היא יצאה די קשה מהמקרר).
    יש לך איזה טיפ איך להפוך את התהליך לפחות מלכלך?
    תודה!

    • שרה says:

      לי זה לא היה כזה מלכלך, אבל יכול להיות שמזג האויר היה קצת קריר יותר בזמנו. אפשר אולי לנסות לגלגל בתוך ניילון נצמד, או להשתמש בכפפות?
      שמחה שיצא טוב בכל מקרה :-)

  7. הודיה says:

    סוף סוף גילית לי את הסוד הזה שנקרא טראפלס באמת סוד לא ?!
    נראה מקסים, טעים ולא מסובך להכנה.

    בנושא הגלגול של הטראפלס האם התכוונת לפיסטוקים או אגוזים
    קלויים או שהם צריכים להיות גם לא קלויים.

    בתודה על הסוד…(-;
    הודיה

  8. הודיה says:

    בוקר טוב,

    בנושא הגלגול של הטראפלס האם התכוונת לפיסטוקים /אגוזים
    קלויים או שהם צריכים להיות לא קלויים – בטעמם הטבעי.

    בתודה ויום טוב

    הודיה

  9. ענתש says:

    נראה מעולה! 2 שאלות.
    א. עד כמה זה יפגע לדעתך אם אעשה זאת עם שוקולד מריר 60%, זה מה שיש בבית..
    ב. יכול לצאת גם מגניב בתבניות סיליקון קטנות, לא?
    תודה..

  10. מיכל says:

    נראה מתכון מצויין!
    במקום הצנוברים והמים אפשר להשתמש ב-3/4 כוס מחית שקדים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>