משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

פשטידת ברוקולי טבעונית

כתבה: שרה  •  28 בנובמבר 2013  •  14 תגובות

אני מוכרחה להודות שתמיד הייתי סקפטית לגבי הקונספט של פשטידות טבעוניות. לפני הטבעונות, פשטידה תמיד הייתה מין ברירת מחדל בשבילי – אם כבר לבשל, אז פשטידה. בלי מתכונים מסודרים – זורקים לקערה את כל הגבינות שיש במקרר, מוסיפים ירק כלשהו, ביצים, קמח, ואיכשהו זה תמיד עובד. אף פעם לא האמנתי שפשטידה יכולה להיות טעימה באותה המידה, בלי כל הגבינות והביצים. ואז הפתעתי את עצמי. אני אוהבת כשזה קורה.

 

פשטידת ברוקולי טבעונית

 

עכשיו, אם גם אתם סקפטיים, אתם חייבים לנסות את הפשטידה הזאת. אגוזי הקשיו ושמרי הבירה משתלבים מעולה עם הברוקולי – אולי הירק האהוב עליי ביותר – וממלאים את הבית בריח המוכר והנוסטלגי של פשטידה גבינתית, אבל ללא שום רכיב מהחי.

 

רכיבים: (לתבנית בגודל 25×20 ס"מ)

2 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ דק

ראש ברוקולי, הגבעולים קצוצים, הפרחים מופרדים לפרחים קטנים (כ4-5 כוסות ברוקולי)

2 כוסות אגוזי קשיו, שהושרו במים מספר שעות (אפשר להשרות במים חמים וכך לזרז תהליכים)

200 גרם טופו (כ-2/3 גוש סטנדרטי)

1/4 כוס פתיתי שמרי בירה

3-4 שיני שום, קלופות

כף מיץ לימון

כוס מים

כוס קמח (מלא או לבן, לבחירתכם)

2 כפות גדושות קורנפלור

כפית סודה לשתייה

2 כפיות מלח

כפית פלפל שחור טחון

קמצוץ אגוז מוסקט טחון

 

פשטידת ברוקולי טבעונית

 

הכנה:

מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.

מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר וחולטים את הברוקולי הקצוץ במשך 2-3 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

בינתיים, טוחנים במעבד מזון את הקשיו, הטופו, שמרי הבירה, השום, מיץ הלימון והמים, עד לקבלת מרקם חלק.

מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם הקורנפלור, הסודה לשתייה, המלח והתבלינים. מוסיפים את בלילת הקשיו ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן שהוא טוגן בו ואת הברוקולי המבושל. מערבבים.

שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהפשטידה מתחילה להזהיב מלמעלה.

כשמוציאים את הפשטידה מהתנור, כדאי להמתין כ-10 דקות לפני שפורסים אותה, כדי לתת לה קצת זמן להתייצב.

אפשר להגיש חם או קר.

 

14 תגובות על “פשטידת ברוקולי טבעונית

  1. Barak Bloch says:

    מתכון מעולה! (אכלתי, אני יודע) :)

  2. עלמה says:

    נשמע ממש מסקרן, וגם אני מעולם לא ניסיתי להכין פשטידה טבעונית. כנראה הגיע הזמן לנסות!

  3. אגם says:

    הכנתי ויצא מהמם. אני מאוהבת בבלוג שלך!!!

  4. עדית says:

    עד כמה שמרי הבירה הכרחיים? יש חלופה?
    תודה: )

  5. שגית says:

    היי,
    הייתי מעדיפה להמיר חלק מהקשיו במשהו אחר. יש לך רעיון?

    תודה!

  6. שרון says:

    היי,
    יש לי שמרי בירה פג תוקף של שנה וחצי (תוקף עד ינואר 2013…) מאחר ואני לא משתמשת בהם בדר"כ, אני גם לא יודעת איך הריח והטעם שלהם אמורים להיות. מניסיונך, אשמח לדעת אם הם יכולים להיות טובים עדיין, או שעדיף לזרוק.
    תודה מראש,
    שרון

  7. שירן says:

    אפשר להשתמש בברוקולי קפוא? אם כן, את יודעת להגיד בערך מה הכמות?

  8. מירי says:

    לגבי הקשיו- כמה שעות להשרות במים רותחים?

  9. חן says:

    יצא מדהים !! הקטנציק שלי התלהב מאד. הצלחה !

להגיב על אגם לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>