אני הכי אוהבת את המתכונים האלה שנולדים בערבים משעממים כשאין שום דבר מעניין במקרר, אז מוציאים כל מיני רכיבים רנדומליים, זורקים למחבת ומקווים לטוב – ואז יוצא משהו שכיף לאכול אותו. ולמחרת אפילו יש קרייבינג לעוד, אז מכינים עוד פעם. ואז, מחליטים שהמתכון הזה חייב ללכת לבלוג, חצי כי אני רוצה לשתף אותו עם קוראיי וחצי סתם כי זה תירוץ טוב לאכול את זה שוב.
זאת מנה מהירה, כמו שאתם יכולים לנחש – אפילו לא צריך להשרות את הטופו מראש. מה שכן, אני לרוב משתמשת בטופו שהוקפא והופשר, חצי כי לקנות טופו באריזה של קילו זה הרבה יותר משתלם ואני לא יכולה לגמור קילו שלם בעצמי לפני שהוא פג תוקף, וחצי כי המרקם של הטופו משתנה מעט בהקפאה ואני די אוהבת אותו ככה. הוא נעשה קצת לעיס יותר וסופג יותר רטבים וטעמים. תנסו מתישהו.
העגבניות אולי נשמעות קצת לא שייכות, אבל הן דווקא עובדות פה מצוין, כמו שאננס עובד על פיצה. התוצאה היא תבשיל מתקתק-חמצמץ-חרפרף-ממכר.
רכיבים: (ל-2 מנות גדולות)
גוש טופו (כ-300 גרם)
כף שמן קוקוס או קנולה
בצל בינוני, חצוי לאורך ופרוס דק
2 שיני שום, כתושות
כף ג'ינג'ר טרי כתוש
2 גזרים קלופים, חצויים לאורך ופרוסים דק
2 עגבניות, קצוצות
כוס חתיכות אננס משומר + 1/2 כוס מנוזלי השימור
1/4 כוס רוטב סויה
כפית שמן שומשום
1/2 כפית שמן צ'ילי (לא חובה)
לקישוט: שומשום שחור (לא חובה)
הכנה:
חותכים את הטופו לריבועים בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הריבועים בין שכבות של מגבות נייר וסוחטים היטב את הנוזלים.
מחממים את השמן במחבת עם מכסה ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את השום והג'ינג'ר הכתושים ומטגנים דקה נוספת, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את שאר החומרים למחבת, מערבבים ומכסים. מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה, עד שהירקות רכים והטופו ספג את הטעמים. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 2-3 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מגישים חם על אורז או אטריות אורז. (בתמונות – אטריות אורז מלא שערבבתי עם כמה טיפות שמן שומשום ומעט שומשום שחור).
המתכונים שלך פשוט מעולים וממכרים! איזה כיף!!! תודה (:
תודה!
מתכונים נהדרים, צילומים משו-משו….!
היום אני מנסה את מתכון הטופו.
נעמי
תודה רבה ובהצלחה!
היי, האם אפשר להכין את המנה הזו כמה שעות מראש?
(זאת אומרת להכין, למקרר, ואז בני הבית מחממים להם במיקרו)
ואם כן, כמה זמן היא מחזיקה מעמד?
כן, נראה לי שהיא צריכה להיות בסדר לאיזה יום או יומיים.
נשמע מתכון מקסים וקל, כמו המון מתכונים שזכיתי למצוא כאן
אז קודם כל תודה רבה על השפע שאת מציעה.
תענוג לדעת שאפשר להיות טבעונים ועדיין לגוון באוכל גם מבלי להיות שפים (-; !!!
שאלה קטנה בעניין הטופו, אהבתי את הרעיון של לקנות קילו ולהקפיא
חלק.
השאלה כמה זמן לוקח להפשיר את הטופו לפני השימוש בו ?
בתודה על המענה
הודיה
היי הודיה, תודה רבה על המילים החמות!
הטופו בדרך כלל מפשיר תוך שעתיים-שלוש מחוץ למקרר, אך לזירוז התהליך אפשר לשים אותו בקערה עם מים חמים.
בהצלחה!
תודה רבההההההההה!
Pingback: פאק עוף! אוסף מתכונים ללא תרנגולים מבית שותפות למטבח « משחקת באוכל