משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

פודינג טפיוקה וניל עם סלט פירות אקזוטיים ברוטב ליים וג'ינג'ר

כתבה: שרה  •  9 באוקטובר 2012  •  4 תגובות

דווקא עכשיו כשחוזרים לשגרה, זה נראה לי זמן טוב לקינוח לא-שגרתי. לא?

 

 

אז מה הקטע של טפיוקה?

טפיוקה באה בצורת כדורונים קטנטנים, שנקראים פניני טפיוקה, ואפשר למצוא אותה בחנויות הטבע (יש גם קמח טפיוקה, אבל במקרה הזה אנחנו רוצים את הפנינים). היא עשויה מאיזשהו שורש הזוי. היא די זולה ואין לה ממש טעם משלה. הטפיוקה המבושלת לרוב מוגשת ברוטב מתוק וקר שמבוסס על חלב קוקוס, אבל כאן רציתי לנסות משהו קצת שונה, אז הלכתי על חלב סויה עם וניל אמיתי, בתופסת כל מיני פירות מגניבים מלמעלה.

לפניני הטפיוקה המבושלים יש מרקם מיוחד וכיפי, שלא ממש דומה לשום דבר אחר – משהו כמו כדורוני ג'לי קטנים. בזמן הבישול, לעומת זאת, היא נראית כמו משהו לא כיפי ולא מעורר תאבון בכלל. אני אחסוך מכם את כל הדימויים המלבבים שחשבתי עליהם (אהמנזלתשלחייזריםאהמ), כי אני לא רוצה שתפתחו טפיוקה-פוביה, אבל רק שתדעו שייתכן שיהיה רגע שיתחשק לכם לזרוק הכל לזבל ולהכין משהו אחר במקום. אל תגידו שלא הזהרתי אתכם. ואל תזרקו לזבל באמת. בסוף המרקם מסתדר וזה יוצא טעים. בחיי.

 

 

רכיבים: (ל-6 מנות)

1/2 כוס פניני טפיוקה

3 כוסות מים

כוס חלב סויה (בטעם "טבעי", ממותק)

1/4 כוס סוכר לבן

כף קורנפלור

חצי תרמיל וניל (או כפית תמצית וניל)

 

לסלט הפירות:

2 אגסים

2 קיווי

2 קרמבולות

12-15 ענבים ירוקים

מיץ + קלפיה מגורדת מליים אחד

כף ג'ינג'ר מגורד

כפית סוכר

 

 

הכנה:

שמים את פניני הטפיוקה בסיר קטן עם המים. מבשלים על אש קטנה כרבע שעה.

מורידים את הסיר מהאש. זה השלב שתרצו לזרוק הכל לזבל, אבל חכו. ברצינות. נותנים לתערובת להתקרר במשך כ-15-20 דקות, עד שכל הכדורונים נעשים שקופים.

מעבירים את כל האיכס שבסיר למסננת דקה, ושוטפים היטב במים קרים, עד שנשארים רק עם הכדורונים. עכשיו זה כבר נראה קצת פחות מגעיל, תודו.

בסיר חדש, שמים את חלב הסויה, הסוכר והקורנפלור. חוצים את תרמיל הוניל לאורך ומוסיפים אותו גם. מחממים על אש קטנה, תוך כדי בחישה עם מטרפה, עד שהסוכר והקורנפלור נמסים. מוציאים את תרמיל הוניל, מוסיפים את פניני הטפיוקה השטופים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש מייד.

מקררים מעט ומעבירים לגביעים או לקערות הגשה (אל תשכחו להשאיר מקום לפירות).

לסלט הפירות:

מקלפים ופורסים את האגסים והקיווי. פורסים את הקרמבולות ליצירת כוכבים זהובים מהממים (כן, אני קצת מאוהבת בפרי הזה עכשיו). חוצים את הענבים לאורך.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה קטנה, שופכים מעל הפירות ונותנים לטעמים להיספג בזמן שהטפיוקה מתקררת.

להגשה, מסדרים את הפירות מעל הפודינג.

 

4 תגובות על “פודינג טפיוקה וניל עם סלט פירות אקזוטיים ברוטב ליים וג'ינג'ר

  1. Pingback: ירוק אבל מתוק: שייק מלונענע « משחקת באוכל

  2. טליה says:

    מזל שהתיאור שלך על הטפיוקה היה כ"כ מפורט!
    אני הייתי ממש ממש קרובה להתייאש:) אבל מעולהההההההההה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>