אתם חייבים לנסות את המתכון הזה! אני יודעת שהוא נשמע מוזר, אבל הוא ההוכחה האולטימטיבית שאין שום דבר בעולם שלא הופך לטעים יותר עם חמאת בוטנים.
כן – אמרתי חמאת בוטנים! שילוב של פירה, חמאת בוטנים, שמן קוקוס ועוד כמה דברים טובים הופך למילוי קרמי מעולה לסירות תפוחי האדמה, שאופים אותם פעמיים (באנגלית קוראים לזה double baked). המתכון הזה כנראה לא ייכנס להיכל התהילה של המתכונים הטבעונים הדיאטתיים, אבל הוא בכל זאת בריא הרבה יותר מהגרסה הלא-טבעונית, והוא טעים ברמות שמצדיקות כל קלוריה. ותמיד אפשר לאכול מחר סלט.
רכיבים: (ל-4 מנות שיעלמו די מהר)
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 כפות גדושות חמאת בוטנים, לא ממותקת
2 כפות שמן קוקוס
כף פתיתי שמרי בירה (אופציונלי)
1/4 כוס חלב סויה, לא ממותק
כפית מלח (קצת פחות אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים מלוחה)
1/2 כפית פלפל שחור
בצל ירוק אחד, החלק הירוק בלבד, פרוס דק
1/4 כוס פירורי לחם
הכנה:
שוטפים את תפוחי האדמה היטב ואופים כשעה בתנור שחומם לחום מקסימלי (250 מעלות). אין צורך לעטוף בנייר כסף – אנחנו רוצים את הקליפה קצת קריספית. תפוחי האדמה מוכנים כשניתן לנעוץ סכין באחד בקלות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לכמה דקות.
חוצים את תפוחי האדמה לאורך, ובעזרת כפית, מרוקנים בזהירות את תוכנן לתוך קערה. משאירים שכבה בעובי כחצי סנטימטר בתוך הקליפות, כדי שהן לא ייקרעו.
מוסיפים לקערה את חמאת הבוטנים, שמן הקוקוס, חלב הסויה, שמרי הבירה ומלח ופלפל ומועכים הכל לפירה קרמי ואחיד. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
בעזרת כפית, ממלאים את סירות תפוחי האדמה. מסדרים על תבנית אפיה ומפזרים פירורי לחם מלמעלה.
אופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות, עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
מגישים חם.
נראה מעולה!
ניסיתי את המתכון ואני סופר דופר מרוצה. כשטעמתי מהתערובת לפני האפיה היא הרגישה מלוחה מידי, אבל התוצר הסופי יצא מושלם! גם בן הזוג מאוד אהב! תודה! (:
שמחה לשמוע!
הכנתי, יצא מעולה מעולה. הגשתי עם שמנת חמוצה טבעונית ונענע .
אין על המנה הזו.
תודה רבה שרה – מנה מאוד יצירתית
תודה, כיף לשמוע!
חייבת לשאול, ממה עשויה השמנת החמוצה הטבעונית?
1/2 כוס שמנת קאשיו (מתכון בהמשך)
1/2 כוס יוגורט טבעוני (הכנתי מחלב סויה
1 כף נענע קצוצה או 2 כפיות נענע יבשה
כמה טיפות שמן זית
מעט גרידת לימון אופציונלי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
הכנה: לערבב הכל בקערה ולהתמוגג
שמנת קאשיו:
3/4 כוס קשיו
1 כוס מים
1 כפית אגבה
בבלנדר כשאת המים מוסיפים בהדרגה.
נשמע מעולה, אנסה בהזדמנות! תודה!
המתכון הוא מהספר המעולה של מרים סורל
http://www.amazon.com/Mouthwatering-Vegan-Irresistible-Everyone-ebook/dp/B00ATLAAFU/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1375020262&sr=1-1&keywords=mouthwatering+vegan
סליחה… נשמט לי גם כף מיץ לימון.
אז הינה מהתחלה:
כוס שמנת קאשיו (מתכון בהמשך)
1/2 כוס יוגורט טבעוני (הכנתי מחלב סויה
1 כף נענע קצוצה או 2 כפיות נענע יבשה
1 כף מיץ לימון
כמה טיפות שמן זית
מעט גרידת לימון אופציונלי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
הכנה: לערבב הכל בקערה ולהתמוגג
שמנת קאשיו:
3/4 כוס קשיו
1 כוס מים
1 כפית אגבה
בבלנדר כשאת המים מוסיפים בהדרגה.
מיץ הלימון נראה מרכיב חיוני…:-)
מה קורה לי היום…
חצי כוס שמנת קאשיו
זהווו בהחלט.
בייייייי