משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

שותפות למטבח: מתכוני תותים טבעוניים

כתבה: שרה  •  20 בדצמבר 2012  •  32 תגובות

נכון שפרוייקט שותפות למטבח היה כיף בפעם הראשונה? גם אנחנו חשבנו ככה! אז שברנו קירות, הרחבנו את המטבח, הכנסנו שותפות חדשות והחלטנו להגיש לכם הפעם שלל מתכוני תותים טבעוניים. תכירו את שותפות החדשות: נעה וגאנסקי מ-Vegansky, עינת שגיא מבישול בריא עם עינת והדס אריאל קמחי מ-Pink Lady. את השותפות הוותיקות אתם כבר מכירים ואוהבים: נטלי הולדינג מ-The Vlog, נופר יערי מלא על החסה לבדה וסיון מאירי מסיו-פוד. אה, ואני (ייתכן שכבר נפגשנו פה בעבר). אז שנתחיל?

 

קרפים טבעוניים עם קצפת קוקוס ותותים

 

בארץ רחוקה, לפני שנים רבות, הכרתי מישהו והייתי בטוחה לגמרי שהוא הולך להיות אהבת חיי. זה היה בבריסביין שבאוסטרליה, בקיץ 2008 (שם היה חורף). בסוף הוא לא היה. כשחזרתי לארץ הסתבר שהפער האינטלקטואלי היה גדול יותר מהמרחק הגיאוגרפי. זה היה די עצוב בזמנו, כמו שאתם בטח יכולים לדמיין – חלום מתוק שמקבל מכת מציאות לפרצוף ופתאום מתנפץ לרסיסים. היום, כשאני מנסה להסביר לעצמי או לאחרים איך זה בכלל קרה, אני מאשימה את הרומנטיקה. רומנטיקה נעימה ומטשטשת חושים כזאת… שיחה על המרפסת בלילה של ירח מלא, פיקניק בחברת קקדו (קקדים? קקדואים? קקדוים?) בגן הבוטני בסידני או טיול על חוף האוקיינוס השקט בשבת בבוקר עם עצירה בדוכן קרפים. תותים, קצפת… אולי לא צריך הרבה יותר מזה בשביל להתאהב, לפחות באופן זמני.

 

 

בסדר, בסדר, תצחקו. תשאלו מי אני ומה עשיתי עם שרה הצינית. היא עדיין כאן, והיא יודעת שאתם שמחים בדיוק כמוה לגלות שקרפים במילוי קצפת ותותים יכולים בקלות להיות גם טבעוניים לחלוטין וגם טעימים ברמות בלתי הגיוניות. אז שקט. תחשבו רגע על קרפים דקיקים וזהובים… קצפת קרירה עם טעם עדין של קוקוס… תותים מתוקים ועסיסיים… תודו שזה מכניס גם אתכם למצב רוח רומנטי. מישהו רוצה מתכון?

 

 

רכיבים לקרפים: (כ-8-10 קרפים)

כוס קמח (אני השתמשתי ב-1/2 קמח לבן ו-1/2 קמח כוסמין)

כוס נוזל קוקוס (נדבר על זה תכף)

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

כפית אבקת אפיה

1/2 כוס מים קרים

כפית תמצית וניל

מעט שמן לטיגון

 

רכיבים למלית:

קרם קוקוס – החלק השמנתי מקופסה אחת (גם על זה נדבר תכף)

2 כפות אבקת סוכר

סלסלה קטנה של תותים – כ-250 גרם, נקיים, חצויים לאורך ופרוסים

 

לקישוט אם רוצים: אבקת סוכר, עוד תותים

 

 

אז העניין הזה עם הקצפת.

כמישהי שלא מתה על הטעם או על הרעיון של קצפת משמנת צמחית (יש ברשימת הרכיבים של הדבר הזה יותר מילים שמתחילות ב-E מאשר במילון אנגלי), תמיד רציתי אלטרנטיבה טבעונית אחרת לקצפת. שמעתי שמועות שאפשר להקציף את ה"שמנת" של קרם הקוקוס, אבל אני מוכרחה להודות שהייתי קצת סקפטית בעניין הזה. אני כל-כך שמחה שהחלטתי לנסות בסוף, כי הקצפת יוצאת מושלמת ממש… סמיכה, קצפתית ובעלת קוקוסיות מעודנת.

איך עושים את זה? קודם כל, מכניסים קופסה של קרם קוקוס (לא דל שומן – אני השתמשתי ב-21% שומן) למקרר ללילה. מוציאים את הקופסה מהמקרר ופותחים בזהירות, בלי להפוך או לנער אותה. מה שקורה זה שהשמנת נפרדת מהנוזלים והיא צפה למעלה. מוציאים אותה עם כף ומעבירים לקערה, מוסיפים 2 כפות אבקת סוכר ומקציפים כמו שהייתם מקציפים שמנת.

היי, לא לאכול הכל, אנחנו צריכים את זה לקרפים! נשתמש בנוזל הקוקוס שנשאר בתחתית הקופסה בשביל הבלילה.

 

 

הכנת הקרפים:

מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה – רצוי בבלנדר או במיקסר ידני. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מחממים מעט שמן במחבת. כשהשמן חם, מוזגים מהבלילה באמצעות מצקת (כ-1/2 מצקת לכל קרפ) ומייד מנענעים את המחבת כדי לפזר אותה. כשהצד שפונה כלפי מעלה יבש לחלוטין ועם בועות קטנות (1-2 דקות), הופכים בזהירות. הצד השני צריך הרבה פחות זמן טיגון – 10-20 שניות לכל היותר. סביר להניח שהקרפ הראשון יתפרק או סתם לא ייראה יפה במיוחד, אבל אל דאגה – הקרפים הבאים יסתדרו כמו שצריך. חוזרים על הפעולות עד שגומרים את כל הבלילה.

 

 

להרכבה:

מניחים קרפ על צלחת, מורחים באמצע כף מהקצפת, שמים תותים למעלה ומקפלים את הצדדים פנימה. מקשטים עם אבקת סוכר ו/או עוד תותים.

מגישים מייד.

 

 

 

רוצים עוד תותים? בקרו במתכונים של השותפות למטבח:

 

טראפלס תות טבעוני
הדס אריאל קמחי – Pink Lady

 

עוגת שוקו-תות
עינת שגיא – בישול בריא עם עינת

 

טארט תותים עם קרם וניל צרפתי ויין אדום
נטלי הולדינג – The Vlog

 

עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות
נופר יערי – לא על החסה לבדה

 

עוגת גבינתותים ומקפא פירות חורפי
נעה וגאנסקי – Vegansky

 

סלט תרד עם תותים, אשכולית אדומה, אבוקדו, בצל וויניגרט בלסמי
סיון מאירי – סיו-פוד

 

 

32 תגובות על “שותפות למטבח: מתכוני תותים טבעוניים

  1. Pingback: שותפות למטבח: מתכוני תותים… | Vegansky

  2. Pingback: ~ שותפות למטבח: מתכוני תות טבעוניים ~ | Pink Lady

  3. אני רוצה את זה יחד עם הרומנטיקה, הטיול על החוף, הירח המלא – הכל ביחד!

  4. נעמה says:

    זה נראה נהדר, חייבת לנסות.

    • נעמה says:

      ניסינו, וזה יצא מעולה.

      יצא לנו קרם נוזלי במקום קצפת, כי השתמשנו בחלב קוקוס שהכנו באותו יום וכנראה לא מספיק מרוכז מבחינת השומן. אבל זה עדיין יצא מאד טעים, ובשילוב של אבקת הסוכר זה היה כל כך דומה בטעם לקצפת משמנת, בתוספת טעם מאד עדין של קוקוס.

      הוספנו בצד גם שתי בננות שקירמלנו על המחבת עם קצת סוכר חום. מומלץ.

      מסקנה 1: בפעם הבאה לתת לחלב קוקוס לשבת יותר זמן במקרר כדי שתהיה שכבת שומן סמיכה יותר, או לקנות בכל זאת קרם קוקוס מוכן.

      מסקנה 2: להכין כמות כפולה. זה ממש לא הספיק. טרפנו הכל תוך כמה דקות ונשארנו עם טעם לעוד.

  5. ponetium says:

    אוי, זה נראה כל כך מעולה! יש לי אוקיינוס סוער של רוק בפה כרגע.
    אני עוד צריכה ללמוד לטגן חביתיות כמו שצריך, אבל ברגע שאלמד – אעשה את המתכון המהמם מהמם הזה.

  6. נעה וגאנסקי says:

    אז תגידי, כמה זמן היית צריכה פחות או יותר כדי להקציף את שמנת הקוקוס? כי פעמיים ניסיתי להכין מזה קצפת ולא הצלחתי… יכול להיות שהייתי צריכה להקציף יותר זמן?

    • שרה says:

      האמת שזה לקח פחות זמן ממה שציפיתי… משהו כמו דקה אולי? השתמשת בשמנת מקרם עם שומן מלא?

  7. נעה וגאנסקי says:

    כן כן, עם 21% שומן שהיה במקרר… לא יודעת למה לא הלך לי :(
    אבל את נותנת לי מוטיבציה לנסות שוב!

  8. גלעד says:

    נראה ונקרא מעולה

  9. גילי says:

    שרה, זה היה הפינוק הכי מעולה לשבת בבוקר שאפשר היה לדמיין בשביל הילדים שלי. תודה! מה שכן, גם אני לא הצלחתי להקציף את קרם הקוקוס לכדי קצפת של ממש, וזה לא נורא. אבל הסתכלתי במאחורה של הפחית וגם בקרם קוקוס יש לא מעט מייצבים עם מספרים והאות e, זה גרם לי לתהות – האם יש דרך לקנות רק את הנוזל ללא הקרם? או אולי להשתמש בנוזל אחר שיעשה את אותה עבודה. (לא חלב סויה או אורז, זה לא מספיק שומני).

    אבל ממש ממש תודה – אנחנו לא טבעונים, אבל כיף לי לדעת שאני יכולה להחדיר לתפריט המשפחתי מנות טבעוניות בזכות הבלוג שלך.

    • שרה says:

      יאי, איזה כיף! אני יודעת שגם הקרם קוקוס לא מושלם מהבחינה הזאת, אבל עדיין יש בו הרבה פחות רכיבים מהשמנת הצמחית. לצערי אני לא מכירה נוזל אחר שעושה את אותה העבודה – מבחינת ההקצפה – אבל אם זה מפריע אפשר אולי להשתמש בקרם מאגוזים טחונים במקום, אולי שקדים או אגוזי מקדמיה?
      בכל מקרה, אני שמחה שנהניתם.

  10. רוני says:

    הכל נראה מעולה! אבל לא הצלחתי עם הקצפת… הקרם קוקוס (21%) נפרד למים ולחמאה, לא שמנת… החמאה נשארה בחוץ אבל לא נמסה… היא נראתה והרגישה כמו שמן הקוקוס שמתקשה בקירור או בחורף. ניסיתי למעוך אבל היא רק הפכה לגושי שומן במרקם קוטג'. אולי כי הקרם היה שבוע במקרר?
    בסוף הכנתי עוגיות שיבולת שועל עם חמאת הקוקוס שנוצרה במקום חמאה רגילה ויצא מעולה!
    אבל נורא בא לי לנסות את הקצפת, אולי להוסיף לה אפילו כף נס קפה ופיצפוצי שוקולד קצוצים.. יש לך רעיון למה זה קרה?

    • שרה says:

      אני מצטערת אבל אין לי תשובה וודאית בשבילך… גם אצלי הקרם בילה כמה ימים במקרר אז לא נראה לי שזאת הסיבה, אולי המקרר שלך קר יותר? אולי כדאי לנסות עם קופסה אחרת של קרם?
      מקווה שזה יסתדר איכשהו, ושמחה שהעוגיות יצאו טעימות.

  11. ponetium says:

    שרה היקרה,
    ניסיתי להכין את המתכון, למרות חוסר היכולת שלי לטגן. בסוף התברר שהבלילה הייתה סמיכה מידי, וחלק מהבלינצ'ס התפרקו, אבל באו לעזרנו באמצע, אז הכבוד ניצל. הכנתי עם בננה במקום עם תות (היו בננות, אז הכנתי עם בננות), וזה היה אחד הדברים הכי טעימים שאכלתי בחיי. התקשתי להאמין שאוכל שבושל בבית יכול להיות כ"כ טעים!
    הקצפת הייתה כ"כ טובה שזה פשוט בלתי יאמן!
    והשילוב! השילוב! אלוהי!

    מה שכן, די הרבה מקרם הקוקוס עבר לשמנת, אז נשאר די מעט נוזל :-P
    אבל יצאה המון קצפת טעימה טעימה טעימה!
    ואני כ"כ הולך להכין אותה שוב!

  12. Pingback: ~ דרך האוכל: מדור בלי בשר ~ | Pink Lady Vegan Blog

  13. נעמה says:

    אני חייבת לשתף אותך במשהו. בבית שלנו האוכל הוא נושא בעייתי, למעשה המאכל היחיד שכל בני הבית אוכלים הוא פנקייק. אמנם כל אחד אוכל עם ממרח אחר עליו, אבל בכל זאת זה היה נאכל משותף.
    כשהפכתי להיות טבעונית, המחשבה שאצטרך לוותר על הפנקייק די דיכאה אותי. כי הנה היה מאכל אחד משותף וגם על זה אצטרך לוותר, כי יש בו גם ביצים וגם חלב.
    אבל ניסינו את המתכון שלך וכל בני הבית אהבו. מאז אכלנו אותו כמה פעמים והוא הצלחה מסחררת, גם בלי הקרם והתותים. פשוט עם מייפל / סילאן / ממרח שוקולד – כל אחד לפי טעמו.
    אז אני מאד מודה לך על זה.

  14. מיתר says:

    היי! אני טבעונית למשך תקופה מסויימת בגלל בעיה בריאותית ואני חייבת להגיד לך שהבלוג מצויין! הכנתי כבר כמה מתכונים מכאן ואני ממש מרוצה!
    לשאלתי-אפשר להחליף את נוזל הקוקוס שבבלילה בחלב סויה?

    • שרה says:

      תודה רבה, אני ממש שמחה לשמוע! :-)

      כן, אפשר להשתמש בחלב סויה בבלילה (אבל לא בקצפת כמובן).

  15. Pingback: שותפות למטבח: מבצע אומץ « משחקת באוכל

  16. הדר says:

    זה נראה מדהים והתכנון היה להפתיע את המשפחה הלא טבעונית אבל הקרפים פשוט לא הצליחו לי!
    עשיתי מילה במילה כמו במתכון והבלילה פשוט נדבקה למחבת כל הזמן…
    למישהו יש רעיון למה?
    כי בסוף נשברתי ועשיתי בלינצ'ס עם ביצים – ואני אשמח שזה יצליח לי!
    תודה!

  17. קלרה says:

    היי שרה,
    הכנתי את הקרפים בשבת ויצא מעולה!!! תודה רבה!

  18. תמר says:

    יצא טעים כל כך!
    אמנם שני הקרפים הראשונים התחרבשו לי והלכו לפח אבל לא התייאשתי וזה היה שווה!
    תודה!

  19. Pingback: עוגת אגסים טבעונית קלילה משחקת באוכל

  20. Pingback: Gregory Smith

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>