משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

פסטה אביבית וטבעונית עם פסטו נענע ועירית

כתבה: שרה  •  3 באפריל 2013  •  18 תגובות

אני מנחשת ש"פסטו" זה לא האסוסיאציה הראשונה שעולה לכם בראש כשאתם שומעים את המילים "נענע" או "עירית". גם אצלי לא, אני מודה. אבל ערב אחד היה לי קרייבינג לפסטה (מפתיע, אני יודעת) ולא היה שום דבר יותר מעניין להכין ממנו רוטב, אז הלכתי על זה. התוצאות כל-כך הפתיעו לטובה שהלכתי על זה שוב. ושוב. והנה המתכון למנה קלילה ורעננה. אגוזי המלך הטחונים ברוטב, בשילוב מעט מיץ לימון, נותנים מרקם קרמי וטעם גבינתי. (אבל אל תלכו על זה – תאכלו את זה, אחרת זה נורא מלכלך את המטבח.)

 

 

רכיבים לפסטו:

כוס עלי נענע טריים, ללא גבעולים

כוס עירית קצוצה

1/2 כוס אגוזי מלך קלופים

2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית איכותי

2 שיני שום קלופות

כפית מלח

 

רכיבים לפסטה: (2 מנות די גדולות, או 3-4 קטנות יותר)

250 גרם פסטה קצרה יבשה

כף שמן זית

2 קישואים קטנים, חתוכים לקוביות גדולות

כ-10 פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

1/2 כוס צנוברים קלויים (אופציונלי)

 

 

הכנת הפסטו:

שמים את כל הרכיבים במעבד מזון. מעבדים דקה-שתיים, עד לקבלת מרקם משחתי.

 

הכנת הפסטה:

מבשלים את הפסטה, על-פי הוראות היצרן, עד למצב אל-דנטה – אנחנו רוצים אותה מעט נגיסה, אז כדאי לבשל דקה אחת פחות ממה שכתוב על האריזה. בזמן הסינון, שומרים בצד כ-1/3 כוס ממי הבישול.

במקביל לבישול הפסטה: מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את הקישואים ואת הפטריות, מקפיצים כדקה, מכסים את המחבת ומאדים על אש קטנה עד לריכוך הירקות (כדאי לבחוש מדי פעם).

מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, הפסטו, ואת מי הבישול ששמרנו מהפסטה. מערבבים היטב על אש קטנה, עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה והירקות.

מורידים מהאש, מוסיפים צנוברים קלויים ומערבבים. מגישים חם.

 

 

 

18 תגובות על “פסטה אביבית וטבעונית עם פסטו נענע ועירית

  1. מירה says:

    תודה על התפריט, קבלתי במייל יש לי החומרים בבית ועשית לי חשק להכין :-)

    השאלה שלי היא, האם ניתן להחליף את הנענע בעלי ריחן/בזיליקום?

    יש לי גם וגם בגינה, ריח הנענע חריף לי מידי…

    אשמח לתגובתך.

    תודה.

  2. מירה says:

    תודה. איך יוצא עם הנענע זה דומיננטי?

  3. מירה says:

    יש רק בעיה אחת… אי אפשר להפסיק לאכול חחח :-)

    טעים ומומלץ ביותר!

    ושוב תודה שאתם שם בשבילינו,
    לגוון לנו את הארוחות, עם הסברים וצילומים ברורים.
    שם בשבילנו=את ולא על החסה לבדה וכל החבורה הנהדרת שמנעימה לנו את הארוחות עם השילובים העדינים וטובים לעיכול.

    אני כבר חוגגת חצי שנה לטבעונות וקל לי מאוד בזכותכן!

  4. חן says:

    הכנתי עכשיו עם עגבניות שרי במקום פטריות ויצא ממש מעולה ומעניין. הטעם של הנענע ממש לא משתלט והיא מוסיפה מאד. לפי בעלי זו אחת הפסטות הטובות שאכל בזמן האחרון :)  

  5. מיכל says:

    הכנתי את ממרח הפסטו-נענע
    כממרח ביתי.
    מוצלח, עדין וממש טעים.
    הנענע לא משתלטת על הממרח אלא ההיפך נותנת לו את הטא'צ המתאים.
    בכל מקרה,
    הצטרף לאגף הממרחים הטעימים שלנו.
    רוב תודות לך.

  6. הדר says:

    הכנתי אתמול ויצא מעולה!!!
    תודה!

  7. סתוית says:

    וואו~ נראה מעולה!! הולכת להכין את זה.

    הבעיה שקישואים אצלנו זה ירק מוקצה, אף אחד לא יאכל. מה אפשר לשלב עם הפטריות?

    תודה ענקית על המתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>