משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

סדנת "קינוח לאירוח בריא" עם שירי מזור: מוס שוקולד ערמומי

כתבה: שרה  •  9 באפריל 2013  •  7 תגובות

הוזמנתי לסדנת קינוח לאירוח עם הנטורופתית שירי מזור ביום שישי האחרון. זה לא סוד גדול שאני מחובבי הקינוחים הטבעוניים, ואם הם יכולים להיות בריאים יותר מבלי לאבד מערכם הקינוחי, מה טוב. אז כמו שאתם יכולים לדמיין, שמחתי מאוד על ההזדמנות ללמוד כמה דברים חדשים ולהוסיף עוד כמה מנות מתוקות לרפרטואר.

 

מוס שוקולד ערמומי וטבעוני

 

"כיף? עושים! לא כיף? לא עושים!"

הסיסמה הזאת הייתה חלק משיחת הפתיחה של הסדנה, שהתקיימה במטבח החמוד של בית אופק חדש בהרצליה פיתוח. ברגע ששירי אמרה את המילים האלה, ידעתי שאני מחבבת אותה. עם גישה כזאת למטבח, איך אפשר שלא? כמובן שהשיחה כללה גם מידע חשוב על מתוקים, הסיבות שאנחנו כל כך אוהבים אותם ודרכים להפוך אותם לבריאים יותר, אבל הכי חשוב – שיהיה כיף וטעים. והסדנה לא אכזבה! הקינוחים הטבעוניים של שירי הם כיפיים להכנה, כיפיים להגשה והכי כיפיים לאכילה.

המשתתפים בסדנה לוקחים חלק פעיל בתהליך ההכנה של הקינוחים – זו אינה סדנת הדגמה, אלא סדנה חוויתית כזאת שבה כולם מפשילים שרוולים, לובשים סינרים ועובדים ביחד. שזה מעולה, כי אין כמו ללמוד תוך כדי ניסיון. לומדים להכין ארבעה קינוחים שונים, כאשר שניים מהם הם RAW – כלומר, ללא בישול, ועשויים מרכיבים טבעיים שלא עברו חימום. יש מוס שוקולד ערמומי, שאת המתכון שלו תקבלו בהמשך הפוסט, ועוגת "גבינה" נהדרת בטעם שוקולד-תפוז, שאני מתכוונת להכין בהזדמנות הראשונה. בהמשך, לומדים להכין סלסלאות קדאיף במילויים צבעוניים של קרם פטל וקרם פיסטוק, ומאפינס תפוח וקינמון אווריריים וריחניים. אם זה לא נשמע לכם מספיק מפתה, אז תראו:

 

סלסלאות קדאיף במילוי קרם פטל ופיסטוק / מאפין תפוח וקינמון

עוגת "גבינה" טבעונית בטעם שוקולד-תפוז

 

קינוחים קטנים ועוצמתיים

שירי אוהבת להכין קינוחים שהם קטנים במידות אך גדולים בטעם – כאלה שיכולים לתת את הסיפוק המתוק בסיום ארוחה גדולה, בלי תחושת הכבדות על הקיבה או על המצפון. עם זאת, אני מוכרחה להודות שהקינוחים כל כך צבעוניים ומפתים שקשה לא לגנוב עוד מנה, בתקווה שאף אחד לא מסתכל, תוך כדי מלמול "זה בסדר, זה בריא וזה קטן".

אם בכל זאת תרצו לחלוק אותם עם אחרים, אלה בהחלט קינוחים שיכולים לעשות רושם על האורחים. אני כבר מדמיינת את קריאות ההתפעלות שאקבל כשאגיש את סלסלאות הקדאיף, שלמרות הקלות של הכנתן, לא נופלות ביופיין משום קינוח של קונדיטוריה או של קייטרינג מקצועי. אולי רק בשביל זה שווה לחלוק. האם כדאי לגלות לאורחים שמדובר בקינוחים בריאים העשויים מרכיבים טבעיים? המממ. טרם החלטתי.

 

סדנת "קינוח לאירוח" עם שירי מזור

 

 

מתכון: מוס שוקולד ערמומי

אתם בטח תוהים לעצמכם מה המוס הנחמד והתמים הזה כבר יכל לעשות שהוחלט לכנותו "ערמומי".

 

מוס שוקולד ערמומי

 

ובכן, זה לא המוס עצמו, אלא אחד הרכיבים שלו: אבוקדו.

עכשיו, אם אתם כמוני, אתם חושבים לעצמכם, "אבוקדו בקינוח? איכס!"

האמת – מעבר לדעה הקדומה, לי הייתה סיבה טובה לחשוב את זה. זוכרים שסיפרתי לכם על הכישלון שהיה לי במבטח לפני מספר שבועות, ואמרתי שאולי יום אחד אפרט? אז טוב, עכשיו אני יכולה להודות שניסיתי להכין קינוח עם אבוקדו וזה לא נגמר יפה. מזל שהתגלגלתי לסדנה הזאת, אחרת האבוקדואים שלי היו לנצח נידונים לסנדוויצ'ים, גואקמולה או מקסימום סושי.

אז מסתבר שכדי לקבל את המרקם הקרמי של האבוקדו בלי הטעם ששייך לעולם הנאצ'וס, צריך לדעת לבחור אבוקדו ללא טעם של אבוקדו. כלומר, אבוקדו שהוא חצי-בוסר ועדיין לא הספיק לפתח את הטעמים שלו. שירי נותנת מספר כללי אצבע כדי לדעת איך לבחור אחד כזה:

1. צבע הקליפה ירוק בהיר
2. האבוקדו קשה למגע (אבל לא קשה מדי, כי אנחנו לא רוצים לאכול משהו בוסר לחלוטין)
3. לאבוקדו אין ריח

אם תשתמשו באבוקדו כזה, אף אחד לא ינחש שהוא שם, והוא ייתן למוס מרקם פודינגי נהדר.

אני מביאה לכם את המתכון של שירי כמו שהוא, אבל רק אציין שלדעתי הטעם הדומיננטי פה היה של התמרים – לא שזה דבר רע והוא טעים מאוד גם כך, אבל כשאכין אותו בעצמי אני כבר זוממת להוסיף עוד כף קקאו כדי לקבל טעם מרוכז יותר של שוקולד. אז אשאיר זאת לשיקולכם.

 

מוס שוקולד ערמומי וטבעוני

 

המתכון הוא ל-20 מנות קטנות שיכולות להיכנס לכוסיות קטנות או לכוסות של שוטים.

 

רכיבים לתחתית:

2 כוסות אגוזי מלך

2 כפות סירופ אגבה או סילאן

 

רכיבים למוס:

2 כוסות קשיו (לא קלוי)

1 אבוקדו חצי-בוסרי

3 כפות קקאו (שירי ממליצה על קקאו של סאן ליין)

מים לפי הצורך

25-30 תמרים

 

להגשה: תות טרי או קיווי, חתוך

 

סדנת "קינוח לאירוח" עם שירי מזור

 

הכנה:

מכינים את התחתית למוס: מכניסים את אגוזי המלך למעבד מזון וטוחנים לפירורים גסים בפולסים. מוסיפים את הממתיק הנוזלי ומפעילים לעוד מספר שניות. מעבירים לקערה.

מכינים את המוס: מכניסים למיכל הבלנדר את כל החומרים חוץ מהאבוקדו וטוחנים היטב ליצירת מרקם חלק ללא גושים. כאשר המרקם חלק, מוסיפים את האבוקדו וטוחנים עוד מספר שניות, עד שכל האבוקדו מתמזג היטב. מעבירים את הכל לשקית זילוף סגורה היטב מלמעלה ופתוחה מלמטה.

הרכבת המנה בכוסיות קטנות: בעזרת כפית, מעבירים את התערובת לתוך הכוסיות לשכבה ראשונה (לא מהדקים לתחתית). בעזרת שקית זילוף, מזליפים את מוס השוקולד עד לקצה העליון של הכוסית. ניתן לקשט בפרי.

שומרים במקרר עד לזמן ההגשה.

 

סדנת "קינוח לאירוח" עם שירי מזור

 

7 תגובות על “סדנת "קינוח לאירוח בריא" עם שירי מזור: מוס שוקולד ערמומי

  1. נילי says:

    יש לי מתכון כזה שאני זוממת עליו כבר כמה שנים. עוגת שוקולד על בסיס אבוקדו. מריחה את זה קורה בקרוב

  2. יעל says:

    נראה מקסים!
    מזכיר לי את הפעם שבה בתי בת ה-3 רצתה ליומולדת עוגת הזחל הרעב עם קרם ירוק. אז ניסיתי להכין קרם אבוקדו טבעוני שלא ישחיר (השתמשתי בהמון לימון). האמת, יצא טעים אבל די מוזר. בסוף הלכתי על קרם קוקוס ומשחת פיסטוקים, שעלתה כמו החיים שלי אבל צבעה הכל בירוק זרחני מהמם והיתה טעימה להדהים. מה לא עושים כדי להתחנף לילדים (הכל, חוץ מלקנות חומרי מאכל וקצפת מחלב, כמובן).

  3. פוסט מקסים, סדנה כיפית ומהנה!

  4. ענת says:

    הכנתי פעם (לפני שנה, אולי יותר) מוס שוקולד גם מעולם ה raw שהכיל אבוקדו. אף אחד לא הרגיש את האבוקדו! :)
    לטעמי הייתי בזמנו צריכה לעשות אותו מתוק יותר, אבל זה היה ניסיון לעצמי לראות שבאמת לא מרגישים אבוקדו…

  5. שני says:

    תוכלי לכתוב על המתכון לסלסלאות הקדאיף? זה נראה מאד טעים.

  6. זה נראה כל כך טוב. מחר אני רצה לחפש אבוקדו מתאים!

  7. elinora says:

    היות ועונת האבוקדו הסתיימה – במה אוכל להחליף את האבוקדו?
    תודה! נראה נפלא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>