משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

היישר משוק האיכרים: גזר צלוי בזיגוג תפוזים, טימין ושמן קוקוס

כתבה: שרה  •  6 בינואר 2013  •  5 תגובות

אין לי מילים לתאר את אהבתי לשוק האיכרים בנמל תל אביב. שפע הפירות והירקות, הצבעים והריחות כל פעם מרגשים אותי מחדש. (לפני שמישהו מעדכן אותי שיש גם אנשים שגרים מחוץ לתל אביב – השוק מתקיים גם בערים נוספות! תבדקו באתר. או שתבואו לטייל בתל אביב ביום שישי אחד בצהריים – אני מבטיחה שרק הביקור בשוק יהיה שווה את זה.)

 

 

אפשר לקבל סחרחורת מכל חומרי הגלם והאפשרויות למתכונים חדשים ומעניינים. בקטע טוב, כמובן. הכל כל-כך יפה וכל-כך טרי שקשה לא לחזור הביתה עם קצת מהכל. הארטישוקים המהממים עדיין מחכים במקרר וכנראה ייאכלו הערב…

 

 

חלק מהעגבניות היפיופות האלה הפכו לסלט צבעוני ומקסים, בתוספת נבטי חמניה, נבטי בזיליקום (מסתבר שיש דבר כזה!) וממרח לימונים כבושים – הכל מהשוק כמובן. והחצילים… הממממ. נראה מה עושים עם החצילים.

 

 

אני אפילו לא אוהבת פלפלים חריפים (או שום סוג של פלפלים בעצם, כפי שאולי כבר שמתם לב), אבל אני מוכרחה להודות שגם הם יפים. הערצה מרחוק בלבד:

 

 

ויש עוד חדשות טובות לטבעונים: בפיורי פסטה בר, דוכן הפסטה של השוק, יש בימים אלה ספיישל טבעוני יומי. אנחנו אכלנו פסטה עם חצילים, צלפים וצנוברים והסכמנו שזאת הייתה אחת הארוחות הטובות ביותר שאכלנו בחוץ בזמן האחרון. ולא רק זה – גם גילינו שמבין הפסטות הטריות, שאפשר לקנות הביתה במשקל, הפסטה הקצרה (מסוג "בלרינה" כמו זאת שבתמונה) אינה מכילה ביצים והיא טבעונית לגמרי. איזה אושר!

 

 

 

טוב. עכשיו אחרי ששיתפתי אתכם בחלק מהמראות והטעמים, אני מקווה שתגיעו לשוק בעצמכם בקרוב. כשתהיו שם, אתם חייבים לעבור באחד הדוכנים האהובים עליי: הדוכן של אורי רבינוביץ' ממושב צופית, שמציע את הסחורה המופלאה ביותר: גזרים וסלקים בצבעים לא שגרתיים, תותים שיש להם טעם של תותים (מצרך נדיר בימינו), תפוחי אדמה סגולים שאתם חייבים לנסות, ועוד אוצרות כמו בייבי ברוקולי ואבוקדו מעולה. הגזרים הפסיכדליים האלה – שבאים בגוונים של סגול, לבן, צהוב ואדום בנוסף לכתום המסורתי – כיפיים וטעימים במיוחד, ואין מצב שאני חוזרת מהשוק בלי חבילה או שתיים.

אבל אל דאגה – את המתכון הקליל הזה לגזר צלוי אפשר בהחלט להכין גם עם גזר כתום סטנדרטי. אם אף פעם לא צליתם גזר, ממש כדאי לכם לנסות. הזיגוג כאן יכול להפוך גזר פשוט לתוספת מופלאה ולא-שגרתית לארוחה מיוחדת, או סתם לנשנוש.

 

 

רכיבים:

קילו גזר, קלוף ופרוס באלכסון לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר

מיץ מתפוז אחד (כחצי כוס מיץ)

כף גרידת תפוז

2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי – אם הוא התקשה בגלל מזג האויר החורפי, אפשר לחמם מעט בסיר קטן. אם אין שמן קוקוס אפשר להחליף אותו בשמן זית, אבל כמישהי שניסתה גם כך וגם כך, אני יכולה לומר ששמן הקוקוס מאוד משדרג את המנה.

עלים מ-10-12 גבעולי טימין טרי

מעט מלח גס

מעט פלפל שחור גרוס

 

הכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

שמים את כל הרכיבים בקערה גדולה ומערבבים, כך שהזיגוג יעטוף את כל פרוסות הגזר.

מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ-25 דקות, עד שהגזר רך ונגיס אבל עדיין קצת אל-דנטה.

מגישים חם.

 

 

לפני שאני מסיימת להיום, עוד המלצה קטנה: פנקייקס טבעוניים עם הרבה סלט פירות. המתכון מטבעוניות נהנות יותר (את הפנקייק שלי שיבצתי בתותים ופטל, שקצת שקעו פנימה, אבל הם שם!) נפלא לשבת בבוקר כשהמקרר מלא בפירות מהשוק.

 

 

שבוע טעים וצבעוני לכולם!

 

5 תגובות על “היישר משוק האיכרים: גזר צלוי בזיגוג תפוזים, טימין ושמן קוקוס

  1. Barak Bloch says:

    אכלתי את המנה הזו ואני חייב לומר שזה מה זה טעים!
    שמן הקוקוס נותן לזה טעם וניחוח שחבל על הזמן. שווה בטירוף,

  2. שגית says:

    רוזמרין במקום טימין זה גם מתאים?

  3. אלמונימית says:

    יש הכל, למעט טימין (לא היה בסופר, ממש השתדלתי). כדאי לשים טימין יבש? ואם כן – כמה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>