משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

אורז, גרגירים, זרעונים וחברים

כתבה: שרה  •  19 בפברואר 2013  •  אין תגובה

זה מרגיש כאילו שזה היה ממש מזמן, אבל זה היה רק בתחילת החודש. התמזל מזלי והוזמנתי לסיור בלוגרים מיוחד בשוק לוינסקי, מטעם I Love Food וסוגת. הסיור, בהדרכת השף יאיר פיינברג, היה מין סיפתח לתחרות הטעמים של סוגת, שבו בלוגרים וגולשים מוזמנים להציע רעיונות לתערובת התיבול הבאה שלהם. אז נתחיל מהסוף:

 

 

קיבלתי כאן אתגר מעניין, דווקא מאחד הצדדים של הבישול שלא יוצא לי להתעסק איתם יותר מדי ביומיום… להכין מתכון מחומרים יבשים, משהו שניתן באופן עקרוני לשווק כתערובת מוכנה בתוך שקית אטומה. מה לי ולזה? בהתחלה זה היה נראה לי נורא מגביל, כי אני מעדיפה רכיבים טריים בעצמי, לפחות עד כמה שאפשר. אז למרות שבין כל הצ'ופרים שחזרתי איתם הביתה היו גם כל מיני ירקות מיובשים וכאלה, החלטתי להשאיר אותם בצד ולהכין תערובת שאני קוראת לה "גרגירים וזרעונים". היא צבעונית, קראנצ'ית וטעימה ויש בה קריצה לאנשים שמתעקשים שטבעונים אוכלים רק גרגירים וזרעונים.

הכוכב של התערובת הוא הפלפל האדום שבא בצורת גרגירים: תבלין לא מאוד נפוץ שטעמו מתקתק-מפולפל (תחשבו פלפל שחור, לא גמבה). הוא עובד גם במאכלים מלוחים וגם בקינוחים, ושמחתי על ההזדמנות לשחק בו קצת. אבל בואו נחזור רגע לשוק לוינסקי. היה כיף שם.

 

 

מבחינה גיאוגרפית שוק לוינסקי הוא לא מאוד גדול, אבל הוא כולו עמוס בטעמים, ריחות וצבעים. מעבר לזה, יש בו המון פינות נסתרות ואינסוף סודות קטנים שאפשר לגלות, כך שלהסתובב שם עם מדריך שמבין עניין ומוכן לחלוק את הידע שלו זה ממש תענוג.

כמעצבת גרפית לשעבר, אחד הדברים שתמיד מעוררים אצלי חיוך זה הטיפוגרפיה המיוחדת שקיימת רק בשווקים, שיש לה אישיות של אחד למיליון.

 

 

עוד דבר שתמיד מעלה חיוך, אולי אפילו יותר, זה טעימות. אז כמובן שטעמתי, והרבה! טעמתי פירות יבשים, כל מיני סוגי זיתים, עלי גפן ממולאים, לחמים וממרחים. למדתי על מקלות ליקריץ', רסק רימונים, חמוציות זרש וטפנד זיתים שחורים וארטישוק. מסתבר ששווה להיות בלוגרית של אוכל. מי ידע?

 

 

אחרי כל השפע הזה, הסיור נגמר בחנות המפעל של תיבולים רם. איזה מחזה יפה: שולחן מלא תבלינים ותוספות, שכולל הכל – מהתבלינים הנפוצים ביותר ועד לכאלה שרק שמעתי על קיומם. פירות וירקות מיובשים, תבלינים טחונים, אבקות, גרעינים, אגוזים, וכאן נתנו לנו לבחור כל מה שאנחנו רק רוצים כדי להרכיב את ההצעה שלנו לתערובת התיבול של סוגת. כמו שאתם יכולים לדמיין, זה היה כמו לשחרר חבורת ילדים בחנות ממתקים.

 

 

אז חזרתי הביתה מצויידת בחוויות, צילומים, רעיונות ותבלינים ואפילו בסט סכינים של ארקוסטיל שקיבלתי במתנה. (ציינתי כבר ששווה להיות בלוגרית של אוכל?)

ובאיחור אופנתי, הרי המתכון תערובת התיבול שלי: אורז עם גרגירים וזרעונים.

 

 

רכיבים: (הכמות מתאימה לכוס אחת של אורז לפני בישול)

2 כפות שבבי בצל מטוגן

כף עירית מיובשת

2 כפות שומשום קלוי

2 כפות שקדים מולבנים בצורת גפרורים

2 כפות גרעיני חמניות קלופים

2 כפות גרעיני דלעת קלופים

כף גרגירי פלפל אדום

כפית מלח

 

אם תרצו להכין תבשיל אורז כמו שאני הכנתי, אז צריך גם:

כוס אורז פרסי קלאסי יבש

כף שמן קנולה

2 כוסות מים

 

 

הכנה:

מחממים את השמן בסיר ומטגנים את האורז לדקה-שתיים. מוסיפים את תערובות התיבול ומטנגים דקה נוספת.

מוסיפים לסיר 2 כוסות מים. בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים.

 

בתאבון! אם בא לכם להצביע לתערובת שלי או להציע תערובת תיבול משלכם, בואו בואו לכאן.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>