משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

ארוחה מהירה: שניצל ארטישוק אפוי ובורגול עם עגבניות וזיתים

כתבה: שרה  •  15 בנובמבר 2012  •  22 תגובות

בימים כאלה קשה להתרכז בבישול. מצד שני, קשה להתרכז גם בדברים אחרים, ובישול זה הסחת דעת נחמדה שנותנת תחושה שעושים משהו פרודוקטיבי. ובכל מקרה, מה שלא יהיה, אנשים צריכים לאכול. נכון? נכון. אז קבלו מבצע מיוחד, רק היום: שני מתכונים במחיר אחד! יש מנה עיקרית מעולה; יש תוספת טעימה ומשביעה. הגישו אותם עם סלט טרי וצבעוני ותהנו מארוחה חמה ומטעמים מיוחדים שלא דורשים המון עבודה.

 

 

 

שניצל ארטישוק אפוי

בשבועות האחרונים נצפו בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק כל מיני אלתורים ופיתוחים על המתכון החמוד הזה לשניצל תירס, וזאת הגרסה שלי – שניצל ארטישוק. הוא פריך מבחוץ, נימוח מבפנים, עשוי עם קמח מלא ומינימום שמן… והוא ממש ממש טעים.

 

 

רכיבים: (כ-8 שניצלים, ל-3-4 סועדים)

400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות (שקית אחת של סנפרוסט), מבושלות עד לריכוך על-פי הוראות היצרן

1 כוס קמח חיטה מלאה

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות רוטב סויה

מעט שמן קנולה להברשה

 

לציפוי:

1/3 כוס פנקו (פירורי לחם יפניים, להשיג בחנויות הטבע או בחנויות מזון מהמזרח הרחוק. אם אין, אפשר להחליף בפירורי לחם רגילים)

1/3 כוס שומשום

 

להגשה: (אופציונלי)

פלחי לימון או ליים

רוטב צ'ילי מתוק

 

 

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את הנייר במעט שמן קנולה.

טוחנים את תחתיות הארטישוק המבושלות במעבד מזון. הרעיון הוא לא ליצור מחית חלקה – רצוי להשאיר חתיכות.

מעבירים את הארטישוק לקערה גדולה. מוסיפים את הקמח, רוטב הסויה והטחינה ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות דביקה – אם היא יבשה מדי, ניתן והוסיף מעט מים בהדרגה.

 

מערבבים את הפנקו ואת השומשום ומפזרים על צלחת.

יוצרים מתערובת הארטישוק כדורים בקוטר כ-5 ס"מ. מגלגלים כל כדור בתערובת עד שהוא מצופה לגמרי, ומשטחים לצורת "שניצל" בעובי כסנטימטר.

מניחים את כל השניצלים בתבנית ומברישים אותם במעט שמן. אופים אותם 15 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות בעזרת תרבד, מחזירים לתנור ואופים 15 דקות נוספות.

מגישים עם פלח לימון ורוטב צ'ילי מתוק בצד.

 

 

 

בורגול עם עגבניות וזיתים

תוספת מהירה וטעימה עם ניחוח שמזכיר פיצה. אם יש שאריות, אפשר לאכול גם כסלט קר. נחמד לשחק עם סוגים שונים של עגבניות… אני מאוהבת בעגבניות 'שוקוליטוס' בעלות הצבע הכהה והטעם המתוק. מאוהבת? מתה עליהן. אני רוצה להתחתן איתן ולעשות להן ילדים. אז זהו.

 

 

רכיבים: (3-4 מנות)

כף שמן זית

בצל בינוני, קצוץ

2 שיני שום, פרוסות דק

2 עגבניות גדולות, או 2 חופנים של עגבניות שרי, או כל שילוב שתרצו – קצוצות

3/4 1 כוסות מים

100 גרם רסק עגבניות

כוס בורגול גס

כפית מלח

כפית פפריקה מעושנת

כפית אורגנו יבש

1/2 כפית פלפל שחור

חופן זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים לטבעות

 

 

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ואת העגבניות הקצוצות ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והבורגול ובוחשים פעם אחת. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים.

מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את טבעות הזיתים ומערבבים.

 

 

באיחולי בתאבון, ויותר חשוב מזה – ערב שקט לכולם, משני צידי הגבול.

 

 

22 תגובות על “ארוחה מהירה: שניצל ארטישוק אפוי ובורגול עם עגבניות וזיתים

  1. טל says:

    השניצלים מאוד טעימים, תודה.
    ויש לי שאלה קטנה, למה משמשת הסויה?

  2. אורית says:

    הבורוגול ברסק עגבניות יצא ממש טעים! תודה!:)

    האם יש את סוג ה"קלמטה" בקופסאות שימורים או גם על המשקל?

    כשניסיתי לראשונה את המנה השתמשתי בזיתים ירוקים מתובלים.

    • שרה says:

      שמחה לשמוע! :-) אפשר להשיג את הקלמטה במשקל, יש גם כאלה שהם כבר מחורצנים. אבל זה נשמע טעים גם עם זיתים ירוקים.

      • אורית says:

        בדוכן החמוצים בסופר אף פעם לא ראיתי את הסוג הזה. אצטרך בלית ברירה לקנות בקופסאת שימורים.

        אני ממש משותקקת לקרא את המתכונים המהירים החדשים שלך(:

  3. אורית says:

    אשמח לעוד מתכונים מהירים:)

  4. שגית says:

    לא אוהבים ארטישוק בביתנו. הכנתי את הבורגול ויצא מדהים. כל כך פשוט להכנה וכל כך מיוחד!

  5. אליזבט says:

    הי,
    נשארו לי הרבה שאריות קוסקוס משבוע שעבר.
    האם אפשר להכין את מתכון הבורגול בעגבניות עם קוסקוס במקום בורגול ?
    תודה

  6. עדי says:

    תודה רבה על המתכון של הבורגול! הכנתי ויצא מצוין :-)

  7. Pingback: שותפות למטבח: מבצע אומץ « משחקת באוכל

  8. מיכל says:

    שאלה.
    אולי זה מובן מאליו, אך אני שואלת:
    הכנסת הבורגול לסיר, את מתכוונת לבורגול לא עשוי, כגרגרים מהשקית, נכון?

  9. Pingback: פאק עוף! אוסף מתכונים ללא תרנגולים מבית שותפות למטבח « משחקת באוכל

  10. עינת says:

    היי שרה,
    הכנתי את שניצלי הארטישוק והם יצאו די קשים. יש לך רעיון למה?
    תודה!
    עינת

    • שרה says:

      המממ. יכול להיות שהתנור שלך נוטה להיות חם יותר? אולי כדאי לנסות לאפות אותם על חום קצת נמוך יותר.

  11. אורית says:

    אני מתה להכין את השניצלים האלה אבל כוס קמח נראה לי המון. יש אופציה אחרת?

  12. גיל פרידמן says:

    האם אפשר להחליף את הארטישוק נגיד בברוקולי?

  13. Lizzy Azulay says:

    קודם כל תודה רבה. הבורגול יצא מעולה ואני עכשיו מנסה את השניצלים ארטישוק. אם אני רוצה להכין כמות כפולה של בורגול או אפילו 3 כוסות במקום 1, איך משתנות יתר הכמויות?
    תודה!

  14. מעיין says:

    הי שרה! קודם כל רציתי להגיד ממש תודה על המתכונים המעולים! הכנתי את שניהם ויצא נהדר :) האם לדעתך השניצלים יעמדו בהקפאה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>