משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

בריאות או שחיתות? מאפינס דלעת, חמוציות ושוקולד

כתבה: שרה  •  27 בנובמבר 2012  •  39 תגובות

כן. הדבר הזה מבוסס על ירק תמים ונחמד שמעולם לא הזיק לאף אחד.

 

 

ותודו שאתם מפנטזים על אחד כזה עכשיו. למי אכפת שהוא עשוי מרכיבים בריאים כמו דלעת, קמח מלא, אגוזי מלך וחמוציות אורגניות… ואז מה אם אין בו טיפת שמן? הוא יפה-יפה וכל כך ריחני. אתם מחזיקים אותו ביד ומרגישים איך הוא עדיין קצת חמים מהתנור. אתם לוקחים ביס גדול ומרגישים על הלשון את המרקם האוורירי… את השוקולד העשיר והנוזלי שיוצר קונטרסט נפלא עם החמוציות… או, החמוציות…

 

 

אה, רגע, בעצם עדיין לא הכנתם לעצמכם כזה.

טוב נו. אז למה אתם מחכים?

 

 

רכיבים: (ל-10 מאפינס)

כ-2 כוסות קוביות דלעת

1/2 כוס סילאן – כדאי לבחור כזה שעשוי מ-100% תמרים בלי תוספות סוכר ושטויות אחרות, ולו רק מהסיבה שלהוסיף סוכר לתמרים זה הדבר הכי הזוי בעולם.

1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז, לא ממותק

כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח חיטה מלאה

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

כפית קינמון

50 גרם שוקולד מריר, רצוי 70% מוצקי קקאו (ספלנדיד של עלית ו-Excellence של לינדט טבעוניים. לגבי אחרים, צריך לבדוק שהם לא מכילים רכיבי חלב)

1/2 כוס חמוציות מיובשות – חפשו כאלה שהן אורגניות/טבעיות, בעלות צבע כהה. אל תתפתו לצבע האדום הבוהק של אחיותיהן המאופרות מהסופרמרקט – הן מפוצצות בסוכר, צבעי מאכל והשד-יודע-מה. בחנויות הטבע, ולפעמים בדוכני הפירות היבשים בשווקים, ניתן להשיג כאלה שממותקות ברכז תפוחים.

1/2 כוס אגוזי מלך

 

 

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבניות מאפינס בתבניות סיליקון או במנג'טים מנייר.

מבשלים את קוביות הדלעת במים רותחים עד שהן מתרככות לגמרי. מסננים היטב ומועכים לפירה. מודדים כוס אחת מהמחית – בזה נשתמש למתכון. (אם יש שאריות, שמרו אותן למרק כתום או להעשרת רוטב כלשהו.)

מעבירים את מחית הדלעת לקערה קטנה. מוסיפים את הסילאן, חלב הסויה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.

קוצצים גס את השוקולד ואת אגוזי המלך.

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. מוסיפים את השוקולד, החמוציות והאגוזים ומערבבים.

שופכים את התערובת הנוזלית לתוך התערובת היבשה ומערבבים מעט ליצירת בלילה. בעזרת כף או מצקת, מוזגים את הבלילה לתבניות המאפינס.

אופים כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.

 

 

 

39 תגובות על “בריאות או שחיתות? מאפינס דלעת, חמוציות ושוקולד

  1. אלינור says:

    פשוט יפייפה:)

  2. Etty Escappa says:

    אין עליך, פשוט כיף כיף כיף
    זה מתכון השבת שלי

  3. גלעד says:

    אחלה מאפינס.
    רק לידיעה – בשוקולד מריר יש כ-40% שומן (חמאת קקאו).

    • שרה says:

      תודה!
      בשוקולד יש שומן וגם באגוזים, אבל אין במתכון שמן… אולי הייתי צריכה להיות יותר ברורה בקשר לזה.

  4. אילנה says:

    ניסיתי לבדוק את הערך הקלורי של כל מנה לפי אתר אמריקאי, ואני משאירה כאן, כי אם כבר חישבתי…

    User Entered Recipe

    10 Servings

    Amount Per Serving
    Calories 224.3
    Total Fat 5.5 g
    Saturated Fat 1.0 g
    Polyunsaturated Fat 3.0 g
    Monounsaturated Fat 0.6 g
    Cholesterol 0.3 mg
    Sodium 185.6 mg
    Potassium 183.8 mg
    Total Carbohydrate 42.6 g
    Dietary Fiber 5.8 g
    Sugars 12.7 g
    Protein 5.3 g
    Vitamin A 154.1 %
    Vitamin B-12 2.5 %
    Vitamin B-6 3.7 %
    Vitamin C 3.9 %
    Vitamin D 0.5 %
    Vitamin E 3.5 %
    Calcium 6.9 %
    Copper 8.9 %
    Folate 3.5 %
    Iron 8.3 %
    Magnesium 6.6 %
    Manganese 46.9 %
    Niacin 1.7 %
    Pantothenic Acid 3.0 %
    Phosphorus 5.5 %
    Riboflavin 2.6 %
    Selenium 1.7 %
    Thiamin 2.7 %
    Zinc 6.6 %

    בכל מקרה נראה לי שאכין בקרוב. מאוד אוהבת מתכונים עם דלעת :-)

    • שרה says:

      תודה! :-)
      לא בטוחה עד כמה זה מדויק – שני דברים שקפצו לי לעין זה הכולסטרול והB12, שאת שניהם בוודאות אין במתכון הזה.
      אבל בכל מקרה טוב לקבל מושג כללי.

  5. אליזבט says:

    הי,
    יצא לי קצת יבש. אני תוהה האם כדאי אולי להוסיף שמן או רסק תפוחים.
    דבר נוסף – השתשמשתי בדלורית ולא דלעת – יכול להיות שזאת הטעות שלי ?
    שאלה אחרונה – המאפינס שלי יצאו ממש שחומים ולא חומים בהירים כמו בתמונה – האם צריך לכסות אותם באלומיניום ? אני אופה בטוסטר אובן והגופי חימום קרובים יחסית למאפינס.

    אשמח מאוד ליעוץ.
    תודה :-)

    • שרה says:

      היי :-) יכול להיות שבדלורית יש פחות נוזלים מבדלעת, אבל לא ניסיתי אז אני לא יכולה לומר בטוח. נשמע שאולי הבעיה בטוסטר אובן באמת. לא הייתי מכסה באלומיניום, אבל אולי כדאי לנסות לאפות יותר זמן על חום נמוך יותר?
      (לצערי אני יכולה רק לנחש פה, לא ניסיתי אף פעם לאפות מאפינס בטוסטר אובן.)

  6. טלי says:

    היי, התמונות המצולמות הן המאפינס המדובר? עם סילאן?
    כי הכנתי אותם, והצבע שלהם יצא כהה מאוד מאוד, כאילו שמתי קקאו. ועוד השמתמשתי בקמח לבן כי לא היה לי מלא..
    חוץ מזה יצא טעים מאוד

    • שרה says:

      כן, בוודאי שהמאפינס המצולמים הם לפי המתכון. את לא הראשונה שאומרת שזה יצא לה כהה יותר ואין לי כל כך הסבר לזה… סוג הסילאן או משהו אולי?
      בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים. :-)

  7. ענבל says:

    נראה מדהים.
    מאיפה לך תבניות סיליקון חמודות כאלה?

  8. Pingback: שותפות למטבח: ספיישל ט"ו בשבט « משחקת באוכל

  9. אורן says:

    הכנתי את זה ויצא לי מאוד כהה, אבל טעים. אני הוספתי סוכר, כי המשפחה שלי ואני מאוד אוהבים מתוק.
    בפעם השנייה שהכנתי, הוספתי עוד אבקת אפייה וקצת סודה לשתייה ויצא אוורירי מאוד והרבה יותר קליל, והחלפתי את השוקולד בשוקולד צ'יפס לבן לאפייה, וזה התאים מאוד!
    ממליצה עליהם מאוד!

  10. אסתר says:

    הי, אני משערת לעצמי שאם אין לי סודה לשתייה בבית, אפשר פשוט לשים 2 כפיות אבקת אפייה?

  11. דגנית says:

    אין ביצים במתכון…. ?!

  12. דגנית says:

    תודה :)
    מה בעצם שומר על אחדות העוגה במקום הביצים?

  13. Pingback: שותפות למטבח: מבצע אומץ « משחקת באוכל

  14. אנה says:

    היי, מתכוונת להכין מחר על הבקר, נראה אם אני אקבל תשובה בזמן… הייתי רוצה לעשות את זה בתבנית אינגליש קייק, זה יעבוד? פשוט לא מזמן עשיתי מתכון של מאפין כעוגה אחת וכל העסק התפרק והאשמתי את עניין הגודל… מה את אומרת? תודה רבה

  15. יונית says:

    יצא מעולה!

  16. נילי says:

    כנראה שאתה לא טבעוני אמיתי עד שאתה לא מכין עוגה מירקות ;) מחזיקה אצבעות שייצא טוב. עכשיו בתנור

  17. אסתר says:

    כמו תמיד, יצא פשוט נפלא! :) והכנתי גם עם דלעת וגם נגלה עם דלורית :)

  18. גרטה says:

    הי, הכנתי את המאפה בתור עוגה באינגליש קייק ולא הוספתי את השוקולד. כל השאר היה לפי המתכון. יצא כבד ולא אוורירי…
    מה לא בסדר???

  19. Revi says:

    בהחלט מתכוונת לאפות! עכשיו זו ה-עונה לדלעת.. כיוון שאיני יכולה להשיג היכן שאני נמצאת סילאן – האם לדעתך כדאי להחליף אותו בדבש או בסירופ מייפל?
    תודה

  20. שני says:

    פיצחתי את העניין! המאפינס יוצאים חומים כי השוקולד פשוט נמס לתוכם כשמערבבים… אז אם מישהו רוצה שלא יצאו ככה צריך פשוט לקרר את הדלעת או לחכות עד שהיא תהיה בטמפ' החדר.

  21. עדכ says:

    הי,
    אני מנסה למצוא מתכון מתאים למאפינס ירקות (לנסות להכין לילד שלי משהו שנראה כמו עוגה מבחינתו עם ערך תזונתי גבוה:)
    במה אני יכולה להחליף את הסילאן ? האם טחינה יכולה להתאים? אשמח לרעיונות נוספים למאפינס ירקות.
    תודה
    עדי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>