כן, נו, אני מודעת לקלישאתיות שבכך שהמתכון הראשון בבלוג המתכונים הטבעוניים שלי הוא מתכון לטופו. אבל צריך להתחיל מאיפשהו, וזאת התחלה לא רעה בכלל, כי מדובר במתכון קל ופשוט שהופך גוש טופו משעמם למאכל טעים ברמות ממכרות. ברצינות, זה מתכון מעולה אפילו בשביל אנשים שחושבים שהם לא אוהבים טופו. והיה יכול להיות גרוע יותר – יכולתי להנחית עליכם מתכון לנבטים מוקפצים או סלט חסה או משהו. אז די להתלונן. שנתחיל?
רכיבים:
300 גרם טופו (גוש סטנדרטי)
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סילאן
2 שיני שום כתושות
כף ג'ינג'ר טרי כתוש
1/2 כפית שמן שומשום
הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה קטנה.
פורסים את גוש הטופו לפרוסות בעובי כסנטימטר. מניחים את הפרוסות בין שכבות של מגבות נייר וסוחטים את הנוזלים.
שופכים את המרינדה לקופסה/תבנית מרובעת, מסדרים עליה את פרוסות הטופו, מכסים ומכניסים למקרר. לאחר חצי שעה, מוציאים מהמקרר, הופכים את הפרוסות ומשרים לעוד חצי שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות (המתכון הזה עובד מצוין גם בטוסטר אובן). מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את פרוסות הטופו. אופים ל-20 דקות. מוציאים, הופכים את הפרוסות ואופים לעוד 20 דקות.
מה עושים עם טופו אפוי?
הכל! הנה כמה רעיונות:
1. משתדלים לא לאכול הכל ישר מהתבנית.
2. שמים בסנדוויץ' עם ירקות ורטבים שאתם אוהבים.
3. חותכים לקוביות / רצועות / משולשים ומוסיפים לסלט או למוקפץ.
4. מגישים אותו כמו שהוא, על מצע אורז או דגן אחר. הוא הולך מצוין עם רוטב צ'ילי מתוק או רוטב סאטה (חמאת בוטנים).
5. חותכים לרצועות ושמים בסושי או ברולים של דפי אורז.
יש לכם עוד רעיונות? תציעו בתגובות!

פרש רולס עם טופו אפוי, אטריות אורז וירקות, בהשראת הפוסט של גיא מוגרבי ב"טבעוניות נהנות יותר".
מעולה ! תודה !
מתכון לרוטב סאטה, בבקשה
יש כאן מתכון טוב: http://www.cookshare.co.il/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=1837
Pingback: מהיר: סלט קינואה ואננס « משחקת באוכל
מתכון חביב במיוחד.
כולי תקווה שיום אחד נצליח לקנות טופו טרי בארץ, ואז אפילו הטבעונים יבינו שלטופו יש טעם שחבל להרוס עם תיבולים כבדים…. אבל עד אז, עושים מה שאפשר עם מה שיש
אם יש מילה מתאימה למתכון הזה, היא מושלם! עשה לי את הארוחה!
יאי!
שמחה לשמוע!
תודה רבה. נראה מעולה.
אני שוקלת להכין בשביל סנדוויצים לטיול.
מומלץ לאכול חם, או שזה טעים גם כשזה פושר או קר?
בהחלט טעים גם קר ומאוד טעים בסנדוויץ'.
נהדר!
תודה רבה על התגובה המהירה.
מתכון מעולה ברמות אחרות וההכנה כלכך פשוטה. תודה רבה! משפחתי מכורה ומתחננת שנכין שוב!
אני אוהבת תגובות כאלה!
תודה!
Pingback: מיט? אאוט! פרש רולס: דפי אורז ממולאים בדברים טובים « משחקת באוכל
Pingback: מהיר: סלט אטריות אורז עם ירקות ובוטנים « משחקת באוכל
ממש מעולה!! נראה לי שבזאת תמה תקופת השלום הקר שלי עם טופו – אני צופה לנו יחסים מאוד חמים בעקבות המתכון הזה. תודה רבה שרה
את מדהימה!מתכון מעולה ובכלל…
תודה
ניתן להקפיא?
כן.
שלום,
בדיוק בטופו בתנור ואני ממתינה בציפייה…
רציתי לשאול, האם את המרינדה ניתן לשמור במקרר ולהשתמש בפעם הבאה?
בתודה מראש!
האמת שלא ניסיתי, אבל אם הפעם הבאה תהיה בימים הקרובים אז נראה לי שכן.
אפשר גם להשתמש במרינדה כרוטב לסלט הזה: http://sarah.vegan.org.il/rice-noodle-salad/
תודה על תשובתך המהירה!
אני מוסיף רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי ושומשום למתכון הזה. וגיליתי שאין צורך להשרות. אני מכניס קילו טופו חתוך לשקית אוכל של בית זפר ושופך פנימה רוטב. מערבב. ולתנור.
עכשיו כשאני עושה את המתכון בפעם העשירית בערך, פתאום חשבתי שאולי כדאי שאני אשאיר איזו תגובה בנושא… אז אחלה מתכון! יוצא מאוד מאוד טעים
הטופו משתכשך לו במקרר ברגעים אלו ממש.
תודה רבה!
שמחה לשמוע.
Pingback: טבעוני בסופר | טבעוני עירוני
אכן מתכון מושלם
משתלב נפלא עם סלט חסה,מלפפונים ותפוח ירוק, את הרוטב הנותר אפשר לדלל עם מיץ לימון טרי, מעט שמן מכבישה קרה (אגוזים, שקדים) וכפית שקדיה (מרכך את המליחות הגבוהה).
הטופו יצא טעים, ובמרקם מעולה, אבל ממש ממש מלוח, לא אכיל מבחינתי.
אולי אפשר לשים מחצית מכמות הסויה ולדלל עם מים, מה דעתך?
תודה רבה
אפשר לנסות לשחק עם התיבול איך שאוהבים.
נראה טוב! כמה זמן זה נשמר?
זה צריך להיות בסדר לכמה ימים לפחות… אף פעם לא שרד אצלי יותר זמן מזה
נשמע פשוט ונהדר, תודה!
הולך לנסות את זה ממש עכשיו
Pingback: פאק עוף! אוסף מתכונים ללא תרנגולים מבית שותפות למטבח « משחקת באוכל
היי, רציתי לשאול, האם הטופו נשמר במקרר ? אם כן לכמה זמן ?
כן, הוא צריך להיות בסדר לכמה ימים לפחות.
עוד לא נאפה, אבל הטעם של המרינדה יצא חמצמץ. מה יכול להיות הסיבה לכך ?
אין לי מושג. לא אמור להיות בו שום דבר חמצמץ.
יצא מצויין! תודה רבה! התנור שלי חזק אז קיצרתי מאוד את זמן האפיה. בסה"כ מדובר במשהו אכיל גם בלי אפיה…
היי מתכון נפלא ! רציתי לשאול, האם יש משהו לעשות עם מרינדה כלכך נהדרת אחרי ההשריה ?
תודה! אפשר להשתמש בה במוקפץ, או כרוטב לסלט הזה: http://sarah.vegan.org.il/rice-noodle-salad/
בסוף הוספתי לתבשיל עם חיטה ופטריות, יצא פשוט נהדר. תודה רבה לך
Pingback: מסע שורשים | תכף נשוב
באמת טעים מאוד, ובחמש דקות עבודה בערך. כבר פעם שלישית או רביעית שאני מכינה את זה. תודה על המתכון הקליל והמעולה!
שמחה לשמוע!
במה אפשר להחליף את השמן שומשום??
אפשר להשמיט אותו אם אין.
נהדר! יצא ממש טעים.
רק רציתי להגיד תודה רבה.
פעם ראשונה שאני מכינה טופו.
יצא וואו.
באופן אישי, פעם ראשונה שהשתמשתי בשמן שומשום.
לא בטוחה שאוהבת שמן שומשום.
ועדיין זה ממש טעים.
יאי, שמחה לשמוע!
הכנתי פעם שנייה.
הפעם דיללתי את הסויה עם כף מים אחת.
שמתי רק טיפה אחת של שמן שומשום.
נכון שאסור לאכול 300 גרם סויה לבד בבת אחת?
זה בסדר, אני לא אגלה לאף אחד
אני מאוד נהניתי מהמתכון, וכך גם חברי הקרניבור שתהה מחדש על טעמו של טופו.
השתמשתי בשאריות המרינדה לפטריות בתנור ויצא – מדהים!!!!!!
הי.
אני רגישה למונוסודיום גלוטמט (נמצא ברוטב סויה)
האם אפשר להחליף את רוטב הסויה במשהו אחר ???
תודה.
רוב סוגי הרוטב סויה לא מכילים MSG.
Pingback: לאכול מעל הכיור (בערך) - חציר - בלוג טבעוני
Pingback: הניצנים נראו בארץ: מתכונים עם כרוב ניצנים - חציר - בלוג טבעוני
במה אפשר להשתמש במקום סילאן? בחו"ל אין להשגה.תודה
סירופ מייפל.
אומייגאד איזה מתכון מושלם!!! המתכון הקבוע שלי לארוחת ערב עם סלט ענקי ליד