משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

טופו אפוי מושלם

כתבה: שרה  •  27 באוגוסט 2012  •  60 תגובות

כן, נו, אני מודעת לקלישאתיות שבכך שהמתכון הראשון בבלוג המתכונים הטבעוניים שלי הוא מתכון לטופו. אבל צריך להתחיל מאיפשהו, וזאת התחלה לא רעה בכלל, כי מדובר במתכון קל ופשוט שהופך גוש טופו משעמם למאכל טעים ברמות ממכרות. ברצינות, זה מתכון מעולה אפילו בשביל אנשים שחושבים שהם לא אוהבים טופו. והיה יכול להיות גרוע יותר – יכולתי להנחית עליכם מתכון לנבטים מוקפצים או סלט חסה או משהו. אז די להתלונן. שנתחיל?

 

 

רכיבים:

300 גרם טופו (גוש סטנדרטי)

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות סילאן

2 שיני שום כתושות

כף ג'ינג'ר טרי כתוש

1/2 כפית שמן שומשום

 

 

הכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה קטנה.

פורסים את גוש הטופו לפרוסות בעובי כסנטימטר. מניחים את הפרוסות בין שכבות של מגבות נייר וסוחטים את הנוזלים.

שופכים את המרינדה לקופסה/תבנית מרובעת, מסדרים עליה את פרוסות הטופו, מכסים ומכניסים למקרר. לאחר חצי שעה, מוציאים מהמקרר, הופכים את הפרוסות ומשרים לעוד חצי שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות (המתכון הזה עובד מצוין גם בטוסטר אובן). מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את פרוסות הטופו. אופים ל-20 דקות. מוציאים, הופכים את הפרוסות ואופים לעוד 20 דקות.

 

 

מה עושים עם טופו אפוי?

הכל! הנה כמה רעיונות:

1. משתדלים לא לאכול הכל ישר מהתבנית.

2. שמים בסנדוויץ' עם ירקות ורטבים שאתם אוהבים.

3. חותכים לקוביות / רצועות / משולשים ומוסיפים לסלט או למוקפץ.

4. מגישים אותו כמו שהוא, על מצע אורז או דגן אחר. הוא הולך מצוין עם רוטב צ'ילי מתוק או רוטב סאטה (חמאת בוטנים).

5. חותכים לרצועות ושמים בסושי או ברולים של דפי אורז.

יש לכם עוד רעיונות? תציעו בתגובות!

 

פרש רולס עם טופו אפוי, אטריות אורז וירקות, בהשראת הפוסט של גיא מוגרבי ב"טבעוניות נהנות יותר".

60 תגובות על “טופו אפוי מושלם

  1. ללי says:

    מעולה ! תודה !
    מתכון לרוטב סאטה, בבקשה :)

  2. Pingback: מהיר: סלט קינואה ואננס « משחקת באוכל

  3. מתכון חביב במיוחד.

    כולי תקווה שיום אחד נצליח לקנות טופו טרי בארץ, ואז אפילו הטבעונים יבינו שלטופו יש טעם שחבל להרוס עם תיבולים כבדים…. אבל עד אז, עושים מה שאפשר עם מה שיש ;-)

  4. אורן says:

    אם יש מילה מתאימה למתכון הזה, היא מושלם! עשה לי את הארוחה!

  5. חמוטל says:

    תודה רבה. נראה מעולה.
    אני שוקלת להכין בשביל סנדוויצים לטיול.
    מומלץ לאכול חם, או שזה טעים גם כשזה פושר או קר?

  6. חמוטל says:

    נהדר!
    תודה רבה על התגובה המהירה.

  7. יעל says:

    מתכון מעולה ברמות אחרות וההכנה כלכך פשוטה. תודה רבה! משפחתי מכורה ומתחננת שנכין שוב!

  8. Pingback: מיט? אאוט! פרש רולס: דפי אורז ממולאים בדברים טובים « משחקת באוכל

  9. Pingback: מהיר: סלט אטריות אורז עם ירקות ובוטנים « משחקת באוכל

  10. ליסה says:

    ממש מעולה!! נראה לי שבזאת תמה תקופת השלום הקר שלי עם טופו – אני צופה לנו יחסים מאוד חמים בעקבות המתכון הזה. תודה רבה שרה :)

  11. metukal says:

    את מדהימה!מתכון מעולה ובכלל…
    :)

  12. נוי says:

    ניתן להקפיא?

  13. אליאן says:

    שלום,
    בדיוק בטופו בתנור ואני ממתינה בציפייה…

    רציתי לשאול, האם את המרינדה ניתן לשמור במקרר ולהשתמש בפעם הבאה?

    בתודה מראש!

  14. אליאן says:

    תודה על תשובתך המהירה! :)

  15. רני says:

    אני מוסיף רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי ושומשום למתכון הזה. וגיליתי שאין צורך להשרות. אני מכניס קילו טופו חתוך לשקית אוכל של בית זפר ושופך פנימה רוטב. מערבב. ולתנור.

  16. ברני says:

    עכשיו כשאני עושה את המתכון בפעם העשירית בערך, פתאום חשבתי שאולי כדאי שאני אשאיר איזו תגובה בנושא… אז אחלה מתכון! יוצא מאוד מאוד טעים :) הטופו משתכשך לו במקרר ברגעים אלו ממש.

  17. Pingback: טבעוני בסופר | טבעוני עירוני

  18. איה דודאי says:

    אכן מתכון מושלם
    משתלב נפלא עם סלט חסה,מלפפונים ותפוח ירוק, את הרוטב הנותר אפשר לדלל עם מיץ לימון טרי, מעט שמן מכבישה קרה (אגוזים, שקדים) וכפית שקדיה (מרכך את המליחות הגבוהה).

  19. יעל says:

    הטופו יצא טעים, ובמרקם מעולה, אבל ממש ממש מלוח, לא אכיל מבחינתי.
    אולי אפשר לשים מחצית מכמות הסויה ולדלל עם מים, מה דעתך?
    תודה רבה

  20. גילי says:

    נראה טוב! כמה זמן זה נשמר?

  21. ג'ים says:

    נשמע פשוט ונהדר, תודה!
    הולך לנסות את זה ממש עכשיו
    :)

  22. Pingback: פאק עוף! אוסף מתכונים ללא תרנגולים מבית שותפות למטבח « משחקת באוכל

  23. נעמה says:

    היי, רציתי לשאול, האם הטופו נשמר במקרר ? אם כן לכמה זמן ?

  24. נעמה says:

    עוד לא נאפה, אבל הטעם של המרינדה יצא חמצמץ. מה יכול להיות הסיבה לכך ?

  25. lisa s says:

    יצא מצויין! תודה רבה! התנור שלי חזק אז קיצרתי מאוד את זמן האפיה. בסה"כ מדובר במשהו אכיל גם בלי אפיה…

  26. גיל says:

    היי מתכון נפלא ! רציתי לשאול, האם יש משהו לעשות עם מרינדה כלכך נהדרת אחרי ההשריה ?

  27. Pingback: מסע שורשים | תכף נשוב

  28. רוני says:

    באמת טעים מאוד, ובחמש דקות עבודה בערך. כבר פעם שלישית או רביעית שאני מכינה את זה. תודה על המתכון הקליל והמעולה!

  29. אורטל says:

    במה אפשר להחליף את השמן שומשום??

  30. מעיין says:

    נהדר! יצא ממש טעים.

  31. איה says:

    רק רציתי להגיד תודה רבה.

    פעם ראשונה שאני מכינה טופו.

    יצא וואו.

    באופן אישי, פעם ראשונה שהשתמשתי בשמן שומשום.
    לא בטוחה שאוהבת שמן שומשום.

    ועדיין זה ממש טעים.

  32. אחת שאוכלת says:

    אני מאוד נהניתי מהמתכון, וכך גם חברי הקרניבור שתהה מחדש על טעמו של טופו.
    השתמשתי בשאריות המרינדה לפטריות בתנור ויצא – מדהים!!!!!!

  33. גליתה says:

    הי.
    אני רגישה למונוסודיום גלוטמט (נמצא ברוטב סויה)
    האם אפשר להחליף את רוטב הסויה במשהו אחר ???
    תודה.

  34. Pingback: לאכול מעל הכיור (בערך) - חציר - בלוג טבעוני

  35. Pingback: הניצנים נראו בארץ: מתכונים עם כרוב ניצנים - חציר - בלוג טבעוני

  36. רחל says:

    במה אפשר להשתמש במקום סילאן? בחו"ל אין להשגה.תודה

  37. מורן כהן says:

    אומייגאד איזה מתכון מושלם!!! המתכון הקבוע שלי לארוחת ערב עם סלט ענקי ליד :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>