משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

פסטה עם פטריות פורטובלו ופסטו פטרוזיליה ופקאנים

כתבה: שרה  •  1 בספטמבר 2012  •  8 תגובות

ו… עגבניות שרי צרובות!

 

 

רכיבים: (ל-2 רעבים)200 גרם פסטה פוזילי יבשה (אני השתמשתי ב'אליקה ריגטה' שמצאתי בטיב-טעם – כמו פוזילי, אבל גדול)

כף שמן זית

2-3 פטריות פורטובלו

 

לפסטו:

חבילת פטרוזיליה (כ-2 כוסות עלים)

1/2 כוס פקאנים

3 כפות שמן זית איכותי

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קלופות

1/2 כפית מלח

 

להגשה: עגבניות שרי צרובות (מתכון בהמשך הפוסט), עוד פקאנים

פסטה זה טבעוני?

כן! פסטה יבשה היא כמעט תמיד טבעונית (אבל תמיד כדאי לבדוק רכיבים כשקונים סוג חדש ולא מוכר, כדי לוודא שהוא לא מכיל ביצים).

אבל, שימו לב – פסטות טריות, כמו אלה שנמצאות במקררים של הסופר ולפעמים במסעדות, לרוב מכילות ביצים ואינן טבעוניות.

כשאוכלים בחוץ, כדאי לשאול במסעדה אם הפסטה יבשה או טריה / מיוצרת במקום. (לפעמים במסעדות שמגישות פסטה טריה, ישמחו להכין לכם מנה עם פסטה יבשה במקומה.)

 

מכינים את הפסטו:

קולים את הפקאנים על מחבת יבשה, בזהירות ותוך כדי ערבוב, שלא ייחרכו. כשהמטבח מתמלא ריח אלוהי של אגוזים קלויים, זה הזמן להוריד מהאש.

שמים את הפקאנים הקלויים ביחד עם כל חומרי הפסטו במעבד מזון ומעבדים עד למרקם אחיד. זה בסדר אם הפסטו נראה קצת יבש בשלב זה – נוסיף נוזלים בהמשך.

 

מבשלים את הפסטה:

לפי הוראות היצרן.

חשוב! לפני שמסננים, שומרים בצד 1/4 כוס ממי הבישול.

 

 

מרכיבים את המנה:

חותכים את פטריות הפורטובלו לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.

מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כשתי דקות.

מוסיפים למחבת את הפסטו ואת 1/4 כוס מי הבישול של הפסטה ששמרנו קודם. מערבבים עד שהרוטב נעשה אחיד וקרמי.

מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים אותה עם הרוטב. מורידים מהאש.

 

להגשה:

עורמים את הפסטה על צלחות, מוסיפים עגבניות שרי צרובות (מתכון בהמשך הפוסט) וכמה פקאנים שלמים בשביל הקראנץ'.

 

 

 

עגבניות שרי צרובות בתנור

בשונה מעגבניות צלויות שמתבשלות לאט-לאט, העגבניות האלה נכנסות לתנור בחום גבוה לצריבה מהירה, ויוצאות מיציות, מתוקות וכמעט נמסות בפה.

 

לפני הצריבה

 

רכיבים:

כ-20 עגבניות שרי, רצוי בצבעים שונים

1-2 כפות שמן זית

עלים מ-8-10 גבעולי טימין (קורנית)

כפית מלח גס

 

התבנית נכנסת לחלק העליון של התנור החם, מתחת לגריל

 

הכנה:

חוצים את העגבניות לאורכן ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

מטפטפים עליהן את שמן הזית ומפזרים את עלי הטימין והמלח.

מחממים תנור ל-250 מעלות, ומכניסים את התבנית של העגבניות לחלק העליון, מתחת לגריל.

אופים ל-10-20 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להיחרך. (לא להשאיר ללא השגחה!)

מרימים את העגבניות בזהירות עם מלקחיים ומסדרים אותן על הפסטה.

 

 

 

8 תגובות על “פסטה עם פטריות פורטובלו ופסטו פטרוזיליה ופקאנים

  1. ק says:

    נראה נפלא!
    אף פעם לא טעמתי פסטו מפקאנים, מעניין לנסות.

  2. תמיד חשבתי שהמטבח הטבעוני פשוט לא טעים…. הכי כיף לגלות דברים חדשים :-) ) אני מכינה פסטו (מבזיליקום) עם שקדים… כדאי לך לנסות

  3. Pingback: פטריות במילוי דלורית ואגוזי מלך « משחקת באוכל

  4. Pingback: פטריות במילוי דלורית ואגוזי מלך | אוכל | סלונה

  5. נופר says:

    התמונה נראית מדהים, וזה מתכון פשוט וקל וטעים
    בדיוק מה שהייתי צריכה לי ולחבר שלי, תודה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>