משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מהיר: פסטה עם בצל וכרוב סגולים

כתבה: שרה  •  4 ביוני 2013  •  2 תגובות

אז כן, שמתי לב לכך שהיה כאן הרבה פסטה בזמן האחרון. אבל בכל זאת, לא הצלחתי להתאפק מלשתף אתכם במתכון הזה, כי הוא כל כך מהיר וקל וכל כך טעים. ההשראה למתכון באה מהחברים הנהדרים בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק.

גם בצל וכרוב לבנים יעשו את העבודה ויתנו תוצאה טעימה באותה המידה, אבל לסגולים יש כמובן את היתרון המובהק של היותם סגולים. ואנחנו אוהבים דברים סגולים. נכון?

 

פסטה עם בצל וכרוב סגול - מתכון טבעוני

 

רכיבים: (ל-2-3 מנות גדולות)

כ-200 גרם פסטה בצורת פפיונים (או פסטה קצרה אחרת)

2 כפות שמן זית

בצל סגול, חצוי לאורך ופרוס

כ-1/4 ראש כרוב סגול, קצוץ גס

1/2 כוס מים

1/2 כפית סוכר חום

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מעושנת

שפריץ של מיץ לימון

לעיטור: גרגירי פלפל אדום (לא חובה בכלל)

 

פסטה עם בצל וכרוב סגולים

 

הכנה:

מבשלים את הפסטה על-פי הוראות היצרן.

לבינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת ומגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את הכרוב, המים, הסוכר והתבלינים, מכסים ומבשלים עד שהכרוב מתרכך – כ-8-10 דקות.

מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת, יחד עם שפריץ של מיץ לימון. מערבבים ומגישים חם.

 

פסטה עם בצל וכרוב סגול

 

2 תגובות על “מהיר: פסטה עם בצל וכרוב סגולים

  1. שירה says:

    רעיון מצוין, אנסה בקרוב. תודה!

  2. אסתר says:

    יצא טעים מאוד! (רק את הפלפלים האדומים בן זוגי הוריד ואמר שלא באים לו בטוב. נו גם ככה זה היה לקישוט בעיקר) תודה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>