משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מינסטרונה

כתבה: שרה  •  20 בפברואר 2013  •  2 תגובות

פוסט לשעת לילה מאוחרת. אבל מרק מינסטרונה זה טעים בכל שעה.

 

 

זה מרגיש קצת מוזר, לתת מתכון למרק מינסטרונה, כי אין לי ממש מתכון קבוע ובכל פעם הוא יוצא קצת שונה. זה מרק ספונטני נפלא שתמיד עובד עם כל מה שיש (או אין) במקרר. זה המרק המנחם האולטימטיבי, עם כל הקלישאתיות שבדבר. מה שכן, מבחינתי מרק מינסטרונה חייב לכלול ארבעה אלמנטים חשובים, כי אחרת זה פשוט לא זה. קערת מרק שנקראת "מינסטרונה" בלי אחד האלמנטים האלה זה סתם אכזבה, ונחמות ואכזבות פשוט לא הולכות טוב ביחד.

1. עגבניות. צריך את האדום הזה. בימים שמתעצלים זה תמיד יכול להיות סתם רסק מקופסה, אבל הפעם השתמשתי בעגבניות תמר טריות. לא קילפתי אותן, כי בכל זאת קצת עצלנות עוד לא הרגה אף אחד, אבל מי שרוצה יכול, אם הקליפות מפריעות לו.

2. ירקות. זה שדה חופשי למדיי. עדיין לא פגשתי ירק שממש הפריע למרק (חוץ מפלפלים ואפונה, שמבחינתי מפריעים לכל מקום שהם נמצאים בו). אז בהחלט אפשר לגוון ולהשתמש בכל מה שיש במקרה במקרר.

3. שעועית כלשהי. כי ברצינות, בשביל מה לקרוא לזה מינסטרונה אם אין בזה שעועית?

4. פסטה. ראה סעיף 3. אפשר לבשל את הפסטה בתוך המרק. אני לא עושה את זה, אבל זה בעיקר כי אני נורא אוהבת הרבה פסטה במרק, ואני אף פעם לא מצליחה להתגבר על הדחף לשפוך יותר מדי פסטה יבשה לתוך הסיר ואז היא סופגת את כל המרק ויוצא מין נזיד פסטה מוזר כזה. שזה לא דבר רע לכשעצמו, אבל זה לא ממש מרק (נוט טו סלף: לחשוב על מתכון לנזיד פסטה). אז אני מעדיפה לבשל הרבה פסטה בסיר נפרד ולהוסיף אותה לקערת המרק.

והנה המתכון שהכנתי השבוע, שאני חושבת שיצא מוצלח במיוחד.

 

 

רכיבים:

כף שמן זית

2 בצלים, קצוצים

6 שיני שום, קלופות ופרוסות

10 עגבניות תמר, חתוכות לקוביות קטנות

2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות

3 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים קטנים

1/2 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות

1/2 1 כוסות שעועית לבנה מבושלת

6 כוסות מים

1/3 כוס יין אדום יבש

עלים מ-5-6 ענפי טימין

2 עלי דפנה

כפית אורגנו יבש

1/2 כפית נענע מיובשת

כף מלח

כפית פלפל שחור

כף סוכר חום

פסטה קצרה מבושלת (או יבשה, ראו הוראות בהמשך)

להגשה: פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

 

 

הכנה:

מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ואת העגבניות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהעגבניות רכות מאוד.

מוסיפים לסיר את שאר הרכיבים (חוץ מהפסטה). מביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-30-40 דקות. אם רוצים לבשל את הפסטה בתוך המרק, מוסיפים אותה כ-10-15 דקות לפני סוף הבישול.

 

 

 

2 תגובות על “מינסטרונה

  1. טלי says:

    נראה טעים… הנה מתכון מעולה לנזיד פסטה שאני אוהבת להכין (בלי הפנצ'טה כמובן)
    http://racheleats.wordpress.com/2012/10/08/lucky-strike/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>