משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

עוגיות טחינה ומייפל

כתבה: שרה  •  21 בספטמבר 2012  •  20 תגובות

אז בסוף הייתי חולה כל החג. עם הצטננות קלה ורחמים עצמיים כבדים, ישבתי לי לבד בחושך ו… טוב, נו, לא. אבל מה שכן, לא היה לי חשק להכין אוכל, וגם לא נשאר שום דבר מעניין במקרר, ובאיזשהו שלב נורא התחשק לי משהו מתוק – מתוק הולך מצוין עם רחמים עצמיים. אתם מכירים את זה שבא לכם לאכול ואין לכם כוח לבשל, אז אתם כל חמש דקות הולכים לפתוח את המקרר כדי לבדוק אם במקרה עברו שם איזה גמדי אוכל טבעונים חביבים והשאירו איזה משהו?

אז אחרי איזה שעתיים-שלוש שאוכל לא הופיע פתאום במקרר שלי, החלטתי לעבוד עם מה שיש. יש לחם? יש. התחלה טובה. יש טחינה? תמיד יש טחינה. יש כוח לקצוץ פטרוזיליה ולסחוט לימון וכל זה? מה זה לא. אבל יש סירופ מייפל. מייפל וטחינה, כמה רע זה כבר יכול להיות? מסתבר שזה שילוב די נהדר. אז גמרתי את הסנדוויץ' המתוק והמשונה שלי והחלטתי שברגע שארגיש יותר טוב, זה ממש חייב להיות עוגיות.

 

 

העוגיות האלה טעימות ונימוחות וממלאות את הבית בריח נפלא. הן מתוקות, אבל לא מאוד – מי שאוהב מאוד מתוק יכול להוסיף עוד 1/4 כוס מייפל או סוכר חום. אפשר בהחלט לגוון את סוגי האגוזים.

 

רכיבים: (לכ-16 עוגיות)

1/3 כוס פקאנים (או אגוזי מלך)

1/3 כוס פיסטוקים, קלופים ולא-קלויים

1/3 1 כוסות קמח כוסמין

כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס סירופ מייפל (אפשר להשתמש ב-1/4 כוס מייפל ו-1/4 כוס סילאן)

1/2 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס רסק תפוחים (ללא תוספת סוכר או ממתיקים אחרים)

כפית תמצית וניל

 

 

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

קוצצים דק את האגוזים והפיסטוקים במעבד מזון. המטרה היא לקצוץ ולא לטחון ל"קמח". אם אין מעבד מזון אפשר גם בסכין חדה.

מעבירים את האגוזים והפיסטוקים הקצוצים לקערה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה ומערבבים היטב.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

בעזרת שתי כפיות, מניחים גושים מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותם מעט.

אופים כ-12 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.

 

 

 

20 תגובות על “עוגיות טחינה ומייפל

  1. naomi shaham says:

    העוגיות נפלאות.נסי למצוא קמח מדהים ונפלא בשם "מנחת הארץ".עושה אותו בחור מכרכור בשם אסף.אני קונה בחנות טבע בפרדס חנה.אושר צרוף!
    יש לו כמה סוגי קמח אורגני בטחינה עצמית.
    שנה טובה וטעימה!

  2. אריאלה says:

    זה נראה כל כך טוב שכבר בא לי להכין אותן!!

  3. הלה says:

    הם לא יצאו סקסיות כמו בתמונה שלך, אבל טעימות!

    תודה

  4. Pingback: סרט בורקס | אוכל | סלונה

  5. נדב says:

    שאלה: התפקיד של רסק תפוחים כאן הוא בתור תחליף לביצים?
    במה אפשר להחליף אותו?

    • שרה says:

      כן, הרסק הוא בתפקיד "מדביק". אפשר להחליף בבננה מרוסקת, אבל לקחת בחשבון שלבננה יש טעם דומיננטי יותר.

  6. שגית says:

    פשוט מעולות!

  7. רלי says:

    אני השתמשתי בפקאן (זה מה היה בבית) .. העוגיות נפלאות

  8. metukal says:

    הי שרה,האם אפשר להשתמש בקמח לבן במקום קמח כוסמין?(או מלא)?ואגב:תודה על הכדורי לימון המעלפים!!!

  9. אורן says:

    עוגיות מדהימות!
    לא היה לי פיסטוק אז השתמשתי בשילוב של 1/3 כוס אגוזי מלך ו- 1/3 כוס פקאנים.
    אי אפשר להפסיק לאכול אותן, ולוקחות חמש דקות להכין אותן (לא כולל אפייה).

  10. פט says:

    התיאור עם המקרר וגמדי האוכל הטבעונים שלא משאירים לי דבר הרג אותי מצחוק. זו בדיוק אני ואיך שאני "מחפשת".
    העוגיות נראות נפלא. אני בטוחה שאנסה אותן בקרוב.

    תודה =)

  11. מירה says:

    תודה על המתכון המופלא.מכינה כבר פעם שלישית.
    בפעם ראשונה הכנתי בדיוק כמו במתכון ויצאו מעולות.
    פעם שניה הפחתתי בכמות המתוק(סילאן ווגם מייפל, יצאו טעימות אך כמו עוגיות חנק, פשוט מתפוררות בפה).
    חוזרת למכון המצויין שלך וממליצה לא לשנות בכמויות המתוק כפי שניסיתי ולא צלח…

    תודה וחג פורים שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>