משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מרק עדשים עשיר וטעים

כתבה: שרה  •  2 בינואר 2013  •  5 תגובות

מה כבר אפשר לומר על מרק עדשים שעוד לא נאמר? הוא טעים, מזין, משביע, קל להכנה, בריא, מנחם ועוד הרבה דברים טובים. הוא המרק החורפי האולטימטיבי. פוטוגני הוא לא, אבל על זה אפשר לסלוח לו.

אני בטוחה שלכל מי שאי-פעם הכין מרק עדשים יש מתכון מיוחד משלו. אז הנה שלי, ואני ארשה לעצמי לטפוח לעצמי על השכם ולומר שלדעתי הוא די מושלם. בין אם תכינו אותו לפי המתכון הזה במדויק ובין אם תאמצו ממנו רעיונות למתכון שלכם, אני בטוחה שהוא ייצא נפלא. כי אחרי הכל, די קשה לטעות במרק עדשים.

 

 

רכיבים:

כף שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים

3-4 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)

3-4 שיני שום, פרוסות דק

3 גזרים, קלופים וחתוכים גס

1 כוס עדשים שחורות (או חומות)

1 כוס עדשים כתומות (או צהובות)

מיץ + קליפה מגורדת מחצי לימון

1/2 כפית קינמון

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

כף מלח

כפית פלפל שחור

עלים מ-5-6 ענפי טימין

8-10 כוסות מים

 

 

הכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

מוסיפים לסיר את שאר הרכיבים. מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה. מתקנים תיבול ומגישים חם.

 

 

 

5 תגובות על “מרק עדשים עשיר וטעים

  1. טלי says:

    מסקרן אותי מה עושים הבקבוקים של מים מינרליים בתוך השקים של הקטניות. יש לכם הסבר?
    אם אפשר לענות לי למייל – עוד יותר טוב
    תודה

  2. שחר says:

    הכנתי ויצא עשיר נהדר. מאוד מומלץ!

  3. שירלי says:

    מתכון מושלם! כבר מזמן חיפשתי מתכון מנצח למרק עדשים. יצא בול כמו בתמונה וטעים כ"כ. תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>