משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מושקע: גלילי לזניה במילוי בטטה, מנגולד וקשיו

כתבה: שרה  •  6 באוקטובר 2012  •  12 תגובות

המנה היפה הזאת לא ממש חסכונית בזמן, אבל טעימה להפליא ואפילו די מרשימה. גם אם לא מוזמנים אליכם אורחים מיוחדים, אם אתם במקרה מאלה שבילוי במטבח הוא מין ריפוי בעיסוק עבורם, אתם יכולים לפנק את עצמכם בדרך כיפית לאכול לזניה עם מילוי מיוחד שיגרום לכם לשכוח מהלזניה המסורתית. וככה גם יישאר לכם יותר.

 

רכיבים: (ל-12 גלילים / 6 מנות)12 עלי לזניה – כדאי להכין כמה ספיירים. אני השתמשתי פה בלזניה תרד של ברילה.

כף מלח

2 כפות שמן זית

מים לבישול

 

למילוי בטטה, מנגולד וקשיו:

3 בטטות בגודל בינוני

כף שמן זית

בצל גדול, קצוץ

6-8 עלי מנגולד, החלק הירוק בלבד

3/4 כוס אגוזי קשיו קלויים וממולחים, קצוצים גס

כפית מלח

 

לרוטב העגבניות:

כף שמן זית

3 שיני שום, חצויות לאורך ופרוסות דק

3 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות קטנות, עם המיץ שלהן

3 גבעולי מנגולד (החלק הלבן), חתוכים לקוביות קטנות

200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)

חופן עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות

חופן עלי מרווה, חתוכים לרצועות

כפית סוכר חום

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

להגשה: עלי בזיליקום, אגוזי קשיו שלמים

אגוזי קשיו הם רכיב שפוגשים לעיתים קרובות במתכונים טבעוניים – בין היתר, המרקם שלהם מצויין לתחליפי גבינה ביתיים למיניהם ואפילו לעוגות קרמיות טבעוניות.

 

ברוב המקרים, משתמשים באגוזי קשיו במצבם הטבעי והמתקתק באופן מפתיע – כלומר, לא קלויים וללא מלח – משרים אותם במים וטוחנים למשחה או לקרם. במתכון הזה דווקא השתמשתי בגרסה הנפוצה יותר – קשיו קלוי וממולח, שלמרות שהוא לא הדבר הכי בריא בעולם, הוא מהווה קונטרסט נחמד למתיקותם של הבטטה והבצל המטוגן.

 

מה שבטוח, שעם הקראנץ' העדין והמליחות הנעימה, לא תרגישו בחסרון של הגבינה במנה הזאת.

 

ומי צריך גבינה בכלל? למה תמיד נראה לנו שיהיה כל כך קשה לחיות בלעדיה? הקליקו כאן לסרטון מרתק שמסביר את ההשפעות של גבינה (וגם בשר, שוקולד וסוכר) כחומר ממכר.

 

מכינים את הרוטב:

מחממים כף שמן זית בסיר, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים בעדינות כדקה. מוסיפים את קוביות העגבניות והמנגולד ומטגנים דקה נוספת.

מוסיפים את הרסק, עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות, עד שכל הירקות רכים.

 

מכינים את המילוי:

מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה.

מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רצועות עלי המנגולד ומאדים 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את תערובת הבצל והמנגולד לפירה הבטטה, יחד עם הקשיו והמלח, ומערבבים היטב.

 

 

מבשלים את עלי הלזניה

אוקיי, זה בעצם החלק הטריקי פה, כי בשביל להכין את הגלילים, אנחנו ממש לא רוצים שהעלים ייקרעו ו/או יידבקו אחד לשני. ברצינות. תסמכו עליי. אל תשאלו איך אני יודעת. *אהמסלטקרעיפסטהאהמ*

הדרך הטובה ביותר לעשות את זה, היא להרתיח הרבה מים בסיר גדול, יחד עם כף מלח ושתי כפות שמן זית, ולהכניס כל פעם רק 2-3 עלים. כיוון שעלי לזניה הם לרוב מבושלים מראש (תבדקו את האריזה), יספיק בישול מהיר של 2-3 דקות. כשהעלים מתחילים להתגמש, מוציאים אותם מהמים בזהירות בעזרת מלקחיים, ואז מברישים אותם בשמן זית ליתר בטחון, כי רק להזכיר – אנחנו ממש לא רוצים שהם יידבקו.

 

מכינים את הגלילים

זה יותר קל ממה שזה נראה – לוקחים על פעם עלה לזניה אחד ופורשים אותו על משטח עבודה. מורחים כף גדושה מהמילוי על 2/3 מההעלה (הכי קל לעשות את זה עם האצבעות) ומגלגלים, כשהגלגול מתחיל בצד עם המילוי.

 

 

מרכיבים את המנה

שופכים חצי מרוטב העגבניות לתוך תבנית. מניחים עליו את גלילי הלזניה ומכסים בשאר הרוטב.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות ב-200 מעלות.

להגשה, מניחים 2 גלילים על צלחת, ומקשטים עם עלי בליזיקום ואגוזי קשיו שלמים.

 

 

 

12 תגובות על “מושקע: גלילי לזניה במילוי בטטה, מנגולד וקשיו

  1. דנה says:

    נראה מעולה. יש לי רק תהיה, האם לא יהיה יותר קל להשתמש בקנלוני מוכן, במקום הבישול של עלי הפסטה? נראה לי שזה יכול לחסוף הרבה התפצ'קצו'ת.

  2. ק says:

    אני חייבת להודות שגם אני הייתי הולכת על קנלוני (ושקית זילוף) כדי לחסוך עבודה, אבל המתכון שלך נראה ונקרא מצוין, ומאוד אהבתי את השימוש בקשיו מלוח.

  3. מדהים , יצא טעים בטירוף ובכלל לא קשה לגלגל אותם אין כמוך תבורכי

  4. רלי says:

    יצא נהדר. מנה קלה להכנה. מתכון מעולה

  5. ליאור says:

    איזה כיף, זה נורא טעים! וזאת הפעם הראשונה בחיים שהכנתי לזניה.
    הדפים דווקא לא עשו בעיות ובישלתי אותם בקבוצות של 4.
    לדעתי 3 בטטות בינוניות זה יותר מידי, המילוי הספיק לי ל-15 גלילים ועוד נשאר לא מעט. וגם הייתי מגדילה את כמות המנגולד.

  6. Pingback: ירוק אבל מתוק: שייק מלונענע « משחקת באוכל

  7. רונית says:

    יצא מעולה! ממש ממש טעים! הכנתי עם קנלוני וממש לא היה בעיה למלא אותם גם בלי שקית זילוף.
    שומרת את המתכון הזה לאירועים מיוחדים

  8. רונית says:

    הכנתי שוב לארוחת שבועות, בגלל שלא היו לי מספיק בטטות הוספתי גם גזר. מעל הכל פיזרתי גבינת פטה שקדים. יצא מעולה, גם הלא טבעוניים התלהבו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>