משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

פאק עוף! אוסף מתכונים ללא תרנגולים מבית שותפות למטבח

כתבה: שרה  •  31 באוקטובר 2013  •  אין תגובה

גם אם לא יצא לכם לצפות בכלבוטק השבוע, ודאי כבר שמעתם על תחקיר הענק במשחטת זוגלובק. התחקיר השאיר אחריו אלפי עיניים דומעות, המוני לבבות שכמהים לשינוי – ומילים, הרבה מאוד מילים. כתבות בעיתונות, תגובות נזעמות בפייסבוק מפה עד להודעה חדשה, ומילה אחת שהיא אולי החשובה ביותר – עוף. חייבים לתהות, מדוע המילה "עוף" הגיעה לשפה שלנו מלכתחילה. האם כדי להסתיר או לרכך את העובדה שמאחורי קירות המשחטות – או במקרה שלנו, גם בכלובים שעומדים שעות ארוכות בשמש מחוץ לקירות המשחטות – יש בעלי חיים אמיתיים, חיים ונושמים (או לפחות מנסים)?

הדברים חייבים להשתנות, ואת זה כמעט כולם מבינים. השינוי לא יבוא ממפעל זה או אחר. כל עוד אנשים ימשיכו להסתכל על תרנגולים – ציפורים רגישות ואינטליגנטיות – כ"חזה עוף" או "כרעיים" (איזה מילים מגעילות, שמתייחסות לחלקי גוף מבותרים), "פסטרמה" או "שניצל" (מילים מנומסות יותר, עטופות יפה באריזת פלסטיק צבעונית בסופר), הזוועות האלה שראינו בכלבוטק יימשכו, אם בזוגלובק ואם במשחטות אחרות. הדרך הכי טובה לקחת חלק בשינוי היא פשוט להפסיק לממן את הזוועה. "שחיטה הומנית" זה עוד צירוף מילים מגעיל וחסר היגיון, אתם יודעים.

החדשות הטובות הן, שאפשר ליהנות מתפריט מרגש ומגוון שלא כולל שום חלק של אף תרנגול. השותפות למטבח ארגנו לכם מבחר מתכונים מבוססי טופו, פתיתי סויה, סייטן ואפילו  ירקות, שיכולים למלא את מקומם של השניצל האהוב, מרק העוף המנחם, הקציצות הביתיות או המוקפץ האקזוטי. מעולם לא היה קל כל כך להפסיק לממן את הזוועה!

אני בחרתי לפרסם שוב את אחד המתכונים האהובים עליי:

שניצל ארטישוק אפוי

שניצל ארטישוק אפוי - טבעוני

 

רכיבים: (כ-8 שניצלים, ל-3-4 סועדים)

400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות (שקית אחת של סנפרוסט), מבושלות עד לריכוך על-פי הוראות היצרן

1 כוס קמח חיטה מלאה

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות רוטב סויה

מעט שמן קנולה להברשה

 

לציפוי:

1/3 כוס פנקו (פירורי לחם יפניים, להשיג בחנויות הטבע או בחנויות מזון מהמזרח הרחוק. אם אין, אפשר להחליף בפירורי לחם רגילים)

1/3 כוס שומשום

 

להגשה: (אופציונלי)

פלחי לימון או ליים

רוטב צ'ילי מתוק

 

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את הנייר במעט שמן קנולה.

טוחנים את תחתיות הארטישוק המבושלות במעבד מזון. הרעיון הוא לא ליצור מחית חלקה – רצוי להשאיר חתיכות.

מעבירים את הארטישוק לקערה גדולה. מוסיפים את הקמח, רוטב הסויה והטחינה ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות דביקה – אם היא יבשה מדי, ניתן והוסיף מעט מים בהדרגה.

מערבבים את הפנקו ואת השומשום ומפזרים על צלחת.

יוצרים מתערובת הארטישוק כדורים בקוטר כ-5 ס"מ. מגלגלים כל כדור בתערובת עד שהוא מצופה לגמרי, ומשטחים לצורת "שניצל" בעובי כסנטימטר.

מניחים את כל השניצלים בתבנית ומברישים אותם במעט שמן. אופים אותם 15 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות בעזרת תרבד, מחזירים לתנור ואופים 15 דקות נוספות.

מגישים עם פלח לימון ורוטב צ'ילי מתוק בצד.

 

ארוחה טבעונית מהירה: שניצל ארטישוק אפוי, בורגול עם עגבניות וזיתים וסלט צבעוני

ארוחה מהירה: שניצל ארטישוק אפוי ובורגול עם עגבניות וזיתים

 

מתכונים נוספים ללא תרנגולים:

טופו אפוי מושלם, שהולך מעולה ברולים של דפי אורז או כתוספת לסלט אטריות אורז, ואפשר גם לאכול אותו סתם בסנדוויץ' או להוסיף לתבשילים או למקופצים. נסו אותו גם אם אתם חושבים שאתם לא אוהבים טופו!

טופו אפוי מושלם

 

טופו עם אננס וירקות

טופו עם אננס וירקות - מתכון טבעוני

 

קוביות טופו בטעם זעתר-שום-לימון

קוביות טופו בטעם זעתר-שום-לימון

 

שניצל קישוא של סיון מאירי, Siv-Food

שניצל קישוא - siv-food

 

טופו ברוטב מולה של אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר

offori

 

קציצות טוף של עינת שגיא, בישול בריא עם עינת

offeinat

 

מאפה לחם ממולא סויה וירקות של נטלי הולדינג, The Vlog

offnat

 

פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו של נופר יערי, לא על החסה לבדה

offnof

 

שניצלוני סויה של נעה וגאנסקי

offnow

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>