משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

שאלות נפוצות

כתבה: שרה  •  25 באוגוסט 2012  •  13 תגובות

מה זה טבעונות?

טבעונות היא אורח חיים שהמאפיין העיקרי שלה הוא ההימנעות מצריכת כל מה שבא מעולם החי – בתזונה, בלבוש, בקוסמטיקה וכו'.

בבלוג הזה אנחנו נדבר בעיקר על אוכל, אז לצורך העניין – טבעונים לא אוכלים בשר, דגים, ביצים, חלב, דבש וכל מה שמיוצר מהם. אם אתם כבר טבעונים אתם יודעים שמדובר בעולם קולינארי עשיר ומרתק, מלא במרכיבים חדשים, טעמים מרגשים וצבעים יפהפיים. אם אתם חדשים בזה, אני מבטיחה שאתם הולכים להיות מופתעים לטובה.

למידע נוסף בנושא טבעונות וזכויות בעלי-חיים, בקרו בעמוד הקישורים.

 

 

למה את טבעונית?

כי אני יכולה להיות.

כן, התשובה הייתה יכולה להיות מאוד ארוכה, מורכבת ומתפלספת, אבל כשאני חושבת על זה, זה באמת פשוט עד כדי כך. אנחנו חיים בעולם שבו יש לנו הרבה אופציות – אנחנו בוחרים איך לחיות, איפה לגור, במה לעבוד, ואולי ברמה הבסיסית ביותר – מה לאכול. ובעולם עם כל כך הרבה אופציות, אין סיבה לבחור במזון שכרוך בסבל וניצול של בעלי חיים. גם אם מזון כזה נתפס כ"טעים" או אפילו סתם "נורמלי", גם אם מדובר בהרגל ישן שקשה לשבור – זה פשוט לא שווה את זה.

חוץ מזה, אם אנחנו מחפשים "טעים" אז ברור שאוכל טבעוני הוא טעים הרבה יותר, ו"נורמלי"… נו באמת. מי רוצה להיות נורמלי?

אוכל טבעוני הוא אוכל בעל יופי חיצוני ופנימי, שעושה טוב לגוף וגם לסביבה. אני באמת חושבת שכדאי לכם להכיר אותו.

 

אז מה את אוכלת כל היום, רק _________? [בחרו: דשא / חסה / נבטוטים / גרגירים וזרעונים / שקדים / טופו / גזר / לחם יבש / חטיפי גרנולה / מזון לארנבות / פריט מזון אחר שנשמע ממש משעמם ולא מעורר תאבון]

אהלן, אתם נמצאים בבלוג של מתכונים שפתחתי. מה לעזאזל בחורה צריכה לעשות בשביל לא להישאל את השאלה הזאת?

 

אם היית על אי בודד, ללא צמחיה ורק עם פרה, היית אוכלת את הפרה?

סביר להניח שכן. אנשים שגוועים מרעב מסוגלים לאכול גם את החברים שלהם. אבל (א) כיוון שאני גרה בתל אביב, הסיכויים שבוקר אחד אתעורר ואמצא את עצמי על אי בודד בחברת פרה נמוכים למדיי, ו-(ב) אם אתם מסיקים מכך שהדבר ההגיוני לעשות עכשיו יהיה ללכת לאכול סטייק, משהו מוזר אצלכם, לא אצלי.

 

זה לא אורח-חיים נורא סגפני?

לא.

 

אבל אי-אפשר לאכול מתוקים!

אמממ, כן. נכון. זאת בדיוק הבעיה.

 

 

רגע, איפה הבשר בבלוג הזה?

ברכות! את/ה הראשונ/ה שאי-פעם חשב/ה על הבדיחה הכה משעשעת הזאת.

 

פעם פגשתי טבעוני שהיה חולה / רזה מדי / שמן מדי / פאנאט / פסיכי / סתם נודניק / מקנח את האף בצורה מעצבנת / מסוכן לציבור / לועס עם פה פתוח / נדחף בתור באוטובוס / כותב בלי סימני פיסוק / חובב ג'סטין ביבר.

וואלה? גם אני. (טוב, חוץ מהאחרון.)

 

גם היטלר היה טבעוני, לא?

לא.

 

עוד שאלות?

מוזמנים לשאול כאן בתגובות, או ליצור קשר.

 

 

 

13 תגובות על “שאלות נפוצות

  1. משעשע , מעורר תאבון ומחשבה בו זמנית , בהצלחה !

  2. שירי says:

    איזו כתיבה שנונה ומתכונים נפלאים!!!
    כל הכבוד- העוגת ליים קוקוס נתנתה לי השראה להמציא קינוח לראש השנה, אני כנראה אלך על קוקוס/בננה או קוקוס/תפוז או קוקוס/ שוקולד…
    אז תודה :)

  3. מאיה says:

    היי שרהל'ה…

    קודם כל הייתי רוצה לומר שהבלוג שלך מקסים, שנון ומעורר תאבון!!
    בתהליך להפוך את המטבח שלנו לטבעוני, ורציתי לדעת איך את פותרת את עניין הביצים. זה המוצר היחיד מהחי שקשה לי בלעדיו, כאוהדת ביצים שרופה בכל צורה אפשרית. ולשאלה שלי- מה את שמה בפשטידות/ מאפים/ לביבות/ קציצות וכו'…?

  4. היטלר היה צמחוני, לא טבעוני וזה לא היה מטעמי מוסר.
    אני צמחונית ונתקלת בתגובות כמעט זהות ולכן שועשעתי.

    וכן, יש מתוקים גם לטבעונים. חמותי טבעונית ועושה מתוקים טעימים טבעוניים, למרות שאני חייבת לציין שהלא טבעוניים עם החמאה, השמנת וכו' יותר טעימים…

    • שרה says:

      היטלר לא היה צמחוני או טבעוני.
      http://www.free.org.il/articles/general/articles_general_10.html

      ברור שיש מתוקים טבעוניים. יש כאן אוסף של מתכוני קינוחים מהבלוג: http://sarah.vegan.org.il/recipes/desserts/
      נחמד שהחלביים טעימים לך ושאת מרגישה צורך לציין זאת, אבל כדאי לזכור שמדובר בתוצרים של התעללות קשה ושל הרג, שממש לא שווים את ה"טעים" הזה (שגם הוא סובייקטיבי). אני הייתי צמחונית הרבה מאוד שנים, אבל בסוף הבנתי שצמחונות היא סמלית בלבד. בשביל מי שבאמת לא רוצה לתמוך בהתעללות וברצח ייצורים חפים מפשע, אין אופציה אחרת מלבד טבעונות.

  5. דורון says:

    את כותבת מצחיק (בקטע טוב לא ציני) :) אני אתחיל לנסות כמה מהענינים פה, ונראה איך מתקדמים בעולם הבישול הטבעוני.

  6. אורית .ע says:

    בלוג נפלא , תודה.
    את יודעת להמצליץ על מעבד מזון איכותי שעומד בדרישות של טבעוניים ?
    טחינת אגוזים שקדים,ערבול של תמרים (למתכון כדורי תצרים ) חיתוך ירקות קשים- כרוב וגזר…..

    תודה
    אורית.

    • שרה says:

      תודה :-)
      המעבד שאני משתמשת בו מאוד ישן, אז אני לא כל כך יודעת להמליץ, אבל בעיקרון כל מעבד מזון אמור לעשות את הדברים האלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>