משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מהיר: לביבות תירס ובצל ירוק

כתבה: שרה  •  21 בנובמבר 2012  •  20 תגובות

התלבטתי ארוכות אם להעלות מתכון היום או לא; אם זה נופל תחת "ההצגה חייבת להימשך" או "טוב נו, אנשים עדיין צריכים לאכול", או שאולי זה עשוי להיתפס כלא-רגיש. אני באמת לא בטוחה מה אומרים כללי האתיקה כאן. המצב מבאס. נראה שהוא נהיה מבאס יותר ויותר מיום ליום. אבל כמה כבר אפשר להידבק לטלוויזיה ולאתרי החדשות? אנשים עדיין צריכים לאכול. אז טוב, מתכון. כולי תקווה שתבשלו משהו היום, תאכלו, תהנו ואיפה שלא תהיו… תשמרו על עצמכם. אוקיי?

 

 

אני קצת באובססיית לביבות בזמן האחרון. אף פעם לא ממש התעמקתי בהן קודם, ופתאום קלטתי שיש כאן אינסוף אפשרויות טעימות וכיפיות, הן קלות ומהירות להכנה, ואם אופים במקום לטגן, הן גם משביעות וגם דלות-שומן. אני אוהבת להכין נאגלה שמספיקה לי לכמה ארוחות. זה אף פעם לא בקטע של "אוף, צריך לגמור את השאריות מהמקרר לפני שאפשר להכין משהו חדש", אלא יותר בקטע של "יאי, נשארו עוד לביבות!" אז בתקווה שגם אתם מרגישים ככה, הנה לביבות חביבות במיוחד, בצבע חמים ויפה.

 

 

רכיבים: (12-14 לביבות)

1/2 1 כוסות גרעיני תירס מבושלים – כמו שאמרתי לא מזמן, אני מעדיפה את הטעם של הקפואים, אבל אפשר להשתמש גם בשימורים אם מסננים היטב.

1 כוס קמח תירס צוהב

1/2 כוס קמח חיטה מלאה

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

5 בצלים ירוקים, פרוסים דק

3/4 כוס חלב סויה או חלב אורז, ללא תוספת מלח או סוכר

2 כפות חרדל צהוב

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף שומשום שחור (אופציונלי, דקורטיבי בעיקר)

מעט שמן להברשה

 

להגשה:

רוטב צ'ילי מתוק

 

 

 

הכנה:

שומרים 1/2 כוס גרעיני תירס בצד, ואת השאר (כוס אחת) טוחנים במעבד מזון.

מעבירים את התירס הטחון לקערה ומערבבים עם כל שאר החומרים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את הנייר במעט שמן. בעזרת שתי כפות, יוצרים לביבות על התבנית.

אופים כ-15 דקות.

מגישים חם עם רוטב צ'ילי מתוק.

 

 

 

20 תגובות על “מהיר: לביבות תירס ובצל ירוק

  1. יעל says:

    נראה מהמם!
    איך את הופכת אותן? בדרך כלל הלביבות שמתחילות את דרכן כעיסה רכה ודביקה נדבקות לי לתבנית כשאני מנסה להפוך.
    ועד כמה הן יציבות / יבשות כשמוציאים אותן?
    אל תתצלי על הכתיבה. לכל אחד יש תפקיד, ותפקידך לעורר בנו השראה קולינרית.

    • שרה says:

      תודה! :-) ואהבתי את השורה האחרונה.

      את אלה לא הפכתי, לא היה צורך כי הן נאפות די מהר, קצת כמו עוגיות. יצאו יציבות לגמרי.
      את משתמשת בנייר אפייה? הוא בדרך כלל מונע את כל בעיות ההידבקות.

      • ליתן says:

        עצה קטנה !
        ניתן לשמן מעט את נייר האפייה, אני אישית משתמשת בתרסיס שמן זית, אני מרססת פעם אחת על נייר האפייה ובעזרת מברשת אני מורחת על כל שאר הנייר, ככה אני מונעת את ההדבקות וגם לא מגזימה עם השמן :)

  2. Etty Escappa says:

    נראה לי שהתגובה שכתבתי לא עברה, לא ברור למה. אני כותבת שוב. אם תהייה כפילות אני מתנצלת

    אני דווקא שמחה על פינות שפויות בטרוף שבו כל כך הרבה אנשים חיים כרגע.
    ואוהבת את המתכונים שלך יש בהן טעם של בית ושל הצלחה
    לא צריך משכנתא ולא צריך התארגנות שבוע מראש. פשוט אוכל טוב
    טעים ומחמם את הלב והנשמה
    תודה רבה
    שאלונת , האם הלביבות יוצאות רכות או שהן מתיבשות וקרנציות אחרי אפיה.?
    אחת הלביבות היחידות שאני צריכה בה רכות ולא קרנציות

  3. Pingback: שותפות למטבח: מתכוני כרובית טבעוניים « משחקת באוכל

  4. Pingback: אתגר הכרובית: לביבות כרובית ובטטה | אוכל | סלונה

  5. מיכל says:

    היי. בדיוק נגמר לי החרדל. האם הוא דרמטי למתכון טעים?

  6. מיכל says:

    הכנתי.(ללא החרדל,ועם שומשום רגיל)
    טעים מאד.
    חוסל במקום.
    בתכנון אכין כבר כמות כפולה לפחות,אפילו לא טבעונים מוצהרים טעמו ונהנו.
    אגב ניתן לדעתך להקפיא?(אם כבר אז כבר)
    תודה על מתכון חמוד זה.

  7. Pingback: שותפות למטבח: מבצע אומץ « משחקת באוכל

  8. עפרי says:

    היי, בהעדר בצל ירוק, אפשר להוסיף כרישה?

  9. כבר הכנסתי פעם. למה שוב? says:

    נראה ממש מעולה וזכרתי לקנות הכל. הכל, למעט קמח תירס. אוף! אפשר משהו במקום? כוסמין, תפוא, שיפון, רגיל?

  10. Noga Fishman says:

    נשמע מעולה!
    זה קריטי אם משתמשים בקמח לחם רגיל במקום בקמח חיטה מלאה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>