משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מאפים לסופשבוע: עוגיות קוקוס-וניל ומאפינס תפוז וטימין לימוני

כתבה: שרה  •  14 במרץ 2013  •  16 תגובות

אחרי תקופת בצורת ארוכה במטבח ובבלוג, אתמול החלטתי שהגיע הזמן לעשות קאמבק רציני. ומרשים. אז רצתי לקנות מצרכים בבוקר וביליתי במטבח עד לשעות אחר-הצהריים, בשקידה על קינוח קאמבקי רציני ומרשים. התוצאות? אחד הדברים הכי מגעילים שהכנתי אי פעם. בזבוז מחפיר של זמן ושל חומרי גלם שמעולם לא עשו שום דבר רע לאף אחד, דכאון כללי ומחשבות על פרישה מהמטבח לנצח. אולי אני אספר לכם יותר יום אחד. כרגע נראה לי שאני עדיין לא מוכנה לדבר על זה.

אבל הבוקר החלטתי שהמטבח לא יביס אותי כל כך בקלות. אז נכון שהקינוח המושקע שלי נכשל בגדול, אבל זה לא אומר שאני לא יכולה לזרוק לתנור איזה קינוח קל, פשוט וטעים, וככה לאט לאט לחזור לעניינים. ואתם יודעים מה יותר טוב מקינוח קל, פשוט וטעים? שני קינוחים קלים, פשוטים וטעימים! קבלו:

 

 

עוגיות קוקוס-וניל

מה שאני כן יכולה לספר לכם על הפייל של אתמול, זה שהוא היה אמור להיות סוג של טארט. ועוד דבר שאני יכולה להתוודות בו זה שהדבר היחיד שהיה טעים בטארט הזה היה הקלתית. קלתית טעימה ממש, אבל לא במרקם טוב בשביל להיות קלתית. אז שיפצתי את המתכון קצת והפכתי אותו לעוגיות קלות-הכנה שבעצם לא זקוקות לשום תוספות או מילויים מפוארים, חוץ מאולי כוס תה או קפה ליד.

 

 

רכיבים: (כ-30 עוגיות ריבועיות בגודל כ-4 ס"מ)

3/4 כוס קמח לבן

3/4 כוס קמח מלא (אני השתמשתי בקמח כוסמין)

1/2 כוס קוקוס טחון

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמן קוקוס מומס

זרעים מתרמיל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל

1/4 כוס מים קרים

 

הכנה:

מערבבים את הקמחים, הקוקוס, הסוכר והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את שמן הקוקוס ואת הוניל ומערבבים עם הידיים ליצירת תערובת פירורית אחידה. מוסיפים את המים הקרים ומעבדים לבצק חלק.

צרים מהבצק כדור גדול, מגלגלים אותו בקמח, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לחצי שעה לפחות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים מעט עם הידיים כדי לרכך אותו על-מנת שיהיה נוח לעבודה. מרדדים על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. חותכים עם סכין לריבועים של כ-4 ס"מ (ניתן גם להשתמש בחותכנים. אם מישהו ראה את שלי לאחרונה, בבקשה אמרו לי איפה הם לעזאזל).

מסדרים את הריבועים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים 15 דקות.

מומלץ לאחסן במקום קריר ויבש. אני אישית ממליצה על דנמרק. לא שאי-פעם ביקרתי בדנמרק, אבל זה נשמע לי כמו מקום טוב לשים בו את העוגיות אם אתם לא רוצים לחסל את כולן תוך רבע שעה.

 

 

מאפינס תפוז וטימין לימוני

 

 

טימין לימוני הוא אחד מעשבי התיבול האהובים עליי. הוא מעט חמקמק – אפשר לפעמים למצוא אותו בשווקים, אבל מה שאני אוהבת לעשות זה לקנות עציץ קטן במשתלה כשהוא בעונה (נראה לי שזה עכשיו בערך) וככה, כל עוד אני מצליחה לא לרצוח את הצמח בדם קר, יש לי טימין לימוני בהישג יד. טעמו חמצמץ-מריר ומזכיר גרידת לימון, ואפשר להשתמש בעלים הירקרקים-צהבהבים הקטנים בשביל לרענן כמעט כל מאכל – נסו אותו בסלט טאבולי למשל, או על פסטה עם שמן זית. כאן החלטתי לקחת אותו דווקא לכיוון המתוק.

 

 

רכיבים: (כ-8 מאפינס)

1/2 1 כוסות קמח חיטה מלאה

3/4 כוס קמח לבן

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס מיץ תפוזים טרי (בערך מיץ של תפוז אחד)

1/2 כוס מים

כפית תמצית וניל, או זרעים מחצי תרמיל וניל

3 כפות שמן קוקוס מומס (שמן הקוקוס מומלץ בשביל הטעם, אבל אם אין ניתן להחליף אותו בשמן קנולה)

2/3 כוס רסק תפוחים

2 כפות עלי טימין לימוני קצוצים דק

 

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים את כל הרכיבים היבשים בקערה גדולה: הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה והקינמון.

מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים.

בעזרת כף, מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס (אני אוהבת לרפד את שלי במנג'טים מסיליקון).

אופים 22-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.

מומלץ להגיש את המאפינס כשהם חמימים, עם מעט ריבה טובה.

 

 

 

16 תגובות על “מאפים לסופשבוע: עוגיות קוקוס-וניל ומאפינס תפוז וטימין לימוני

  1. מיכל says:

    האם בעוגיות קוקוס וניל אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן רגיל?

  2. Pingback: סדנת "קינוח לאירוח" עם שירי מזור: מוס שוקולד ערמומי « משחקת באוכל

  3. Pingback: שותפות למטבח: מבצע אומץ « משחקת באוכל

  4. Maya V Amiel says:

    תודה על המתכונים, בינתיים ניסיתי את העוגיות קוקוס ויצאו פשוט ווואו טעים

  5. אן says:

    הי, האם ניתן להחליף את השמן בקרם קוקוס או בנוזל קוקוס?

    • שרה says:

      לא חושבת שזה ייתן את אותה התוצאה. אפשר להחליף בשמן קנולה, אבל אז יהיה קצת פחות טעם של קוקוס.

  6. נינה says:

    הי, אני רואה שכבר רוב השאלות הן על שמן הקוקוס, ובכל זאת יש לי עוד שאלה אחת.
    אני גרה בחו"ל, ובסופר המקומי שלי מצאתי שמן קוקוס שעולה בערך 60 ש"ח לחצי קילו. האם זה גם המחיר בארץ?
    כי זה לא בדיוק student friendly, כמו שאני רואה את זה. ובכל זאת, הייתי רוצה לעשות את המתכון כמו שכתבת אותו..

    • שרה says:

      היי נינה,
      כן, המחיר נשמע הגיוני לצערי, שמן קוקוס הוא יקר קצת. אבל חצי קילו יכול להספיק לך להרבה דברים – כף או שתיים מהשמן משדרגות כמעט כל מתכון.

      • מיכל ספיר says:

        היי המתכונים והתוצאות נראות מעולות…ובכל זאת 2 שאלות:
        1.מה יקרה אם בעוגיות קוקוס וניל אשתמש בכל הכמות של הקמח בקמח כוסמין מלא? עדיפה לא להשתמש בקמח לבן
        2.במאפינס תפוז אם אין לי טימין לימוני מה התחליף? גרידת לימון אולי? וגם פה זה בסדר שאמיר את הקמח לקמח כוסמין מלא?
        תודה
        מיכל

  7. מיכל ספיר says:

    היי המתכונים והתוצאות נראות מעולות…ובכל זאת 2 שאלות:
    1.מה יקרה אם בעוגיות קוקוס וניל אשתמש בכל הכמות של הקמח בקמח כוסמין מלא? עדיפה לא להשתמש בקמח לבן
    2.במאפינס תפוז אם אין לי טימין לימוני מה התחליף? גרידת לימון אולי? וגם פה זה בסדר שאמיר את הקמח לקמח כוסמין מלא?
    תודה
    מיכל

    • שרה says:

      1. אין שום בעיה להמיר את כל הקמח בקמח כוסמין, בשני המתכונים.
      2. כן, גרידת לימון יכולה לעבוד, יש לה טעם מאוד דומה לטימין הלימוני.

  8. קדם says:

    היי,
    תודה על המתכונים המשובחים!
    עוגיות הקוקוס יכולות להשתמר היטב בקופסה סגורה?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>