משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

קסם סתווי: קאפקייקס קלמנטינה ולבנדר

כתבה: שרה  •  8 בנובמבר 2012  •  16 תגובות

אילו הבלוג הזה היה ספר אגדות, יכול להיות שהייתי מספרת לכם עכשיו על נסיכה קסומה בשם קלמנטינה, שגרה בטירה מפוארת ומאוד אהבה את הסתיו. הייתי מספרת איך יום אחד, באמצע עונת המעבר – ממש יום לפני שהבטיחו שינחת "החורף האמיתי" – היא יצאה החוצה להראות את פניה ופגשה בנסיך יפה-תואר וריחני בשם לבנדר, וזאת הייתה אהבה ממבט ראשון. פרפרים בבטן. חשמל באויר. זיווג משמים. ועוד כל מיני קלישאות כאלה.

 

 

אבל זה לא ספר אגדות, זה בלוג בישול, ואין פה נסיכות קסומות או טירות מפוארות, סתם איזו טבעונית מוזרה שהחליטה הבוקר שהגיע הזמן לבקר בשוק לוינסקי, כי היא אף פעם לא הייתה שם, וזאת על-אף שהיא אוהבת לבשל ומתגוררת בדרום תל אביב כבר יותר משנה. מרחק יריקה ממש. כן. כמו באגדות, לפעמים גם במציאות קורים דברים שקשה למצוא להם הסברים הגיוניים. אבל בכל אופן, העלילה הייתה מרתקת והסוף היה שמח.

והשילוב הזה בין קלמנטינה ללבנדר הוא באמת קסום.

 

 

רכיבים: (יצאו לי 9 קאפקייקס בגודל סטנדרטי. אפשר לעשות מזה גם עוגה אם רוצים – תבנית בגודל 20×25 ס"מ בערך תעבוד.)

1/4 2 כוסות קמח לבן

3/4 כוס סוכר לבן (למקרה שאתם לא מתכוונים להכין את הזיגוג ואתם אוהבים מתוק מאוד, אפשר כוס שלמה)

1 כפית פרחי לבנדר מיובשים (להשיג בחנויות תבלינים או בחנויות הטבע)

1/2 1 כפיות אבקת אפיה

מיץ + קליפה מגורדת מקלמנטינה אחת

1/3 כוס שמן קנולה

3/4 כוס מים קרים

 

לזיגוג:

מיץ מקלמנטינה אחת

100 גרם אבקת סוכר

 

לקישוט:

קליפת קלמנטינה מגורדת

פיסטוקים קצוצים (לא קלויים)

מעט פרחי לבנדר

 

 

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים תבניות מאפינס עם מנג'טים מנייר או מסיליקון.

שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת האפיה ופרחי הלבנדר ומערבבים היטב.

מוסיפים את החומרים הרטובים: המיץ והקליפה, השמן והמים. מערבבים.

בעזרת כף, מוזגים את הבלילה לתבניות.

אופים כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.

 

 

להכנת הזיגוג:

שופכים את אבקת הסוכר לקערה קטנה, ומוסיפים בהדרגה את מיץ הקלמנטינות, תוך כדי בחישה עם מזלג, ליצירת קרם חלק וסמיך.

מוזגים את הזיגוג על הקאפקייקס הקרים בעזרת כפית ומקשטים עם קליפת קלמנטינה מגורדת, פיסטוקים קצוצים ופרחי לבנדר. כדאי לעבוד במהירות, כיוון שהזיגוג מתקשה מהר.

 

 

 

 

16 תגובות על “קסם סתווי: קאפקייקס קלמנטינה ולבנדר

  1. naomi shaham says:

    נראה באמת קסום! אנסה לאפות עם קמח מלא(אולי כוסמין) ואעדכן.
    תאווה לעיניים!!!

    • שרה says:

      תודה! :-)
      אני סקרנית איך זה ייצא עם קמח מלא… השתמשתי בלבן ולא בכוסמין בעיקר בשביל הצבע. מחכה לעדכון שלך!

  2. עלמה says:

    זה נראה מצויין. אני חייבת לנסות כשאקנה שוב קלמנטינות. תענוג ללמוד ממך על אפייה טבעונית, אני בעיצומו של פרויקט מחקר על זה בעצמי, ועובדת הרבה עם ניסוי ותעייה. מליון עוגות בשבוע שרק חצי מהן מוצלחות :) כנראה זה חלק מהתהליך

    • שרה says:

      תודה! זה יוצא טעים ממש. :-)
      אני בתהליך למידה בעצמי, אבל אם יש לך שאלות, תרגיש חופשי. בכל אופן, חצי מיליון עוגות טבעוניות מוצלחות זה נשמע לא רע.

  3. חברתי ליאת הכינה את הקינוח הטבעוני הזה לפריסה לאחר הריצה הקבוצתית שהייתה לנו היום בדרך בורמה. יצא מעולה!!! זו פעם ראשונה שהיא מכינה קינוח טבעוני, והיא עשתה זאת בגלל הטבעונית שבחבורה (אני), והופתעה לגלות שאפשר להכין מטעמים טבעוניים שכולם מתפעלים מהם. ביקשתי ממנה את המתכון כדי לפרסם בבלוג שלי, טבעונית למרחקים ארוכים, אז היא הפנתה אותי לבלוג החביב הזה. תודה רבה!

    • שרה says:

      וואו, איזה יופי! הכי כיף כשאנשים מגלים שלא באמת צריך ביצים או מוצרי חלב בשביל קינוחים טעימים. :-)
      המון תודה!

  4. יעל says:

    נחמד! אני כבר כמה זמן חושבת שכדאי שיהיה לי מתכון טבעוני בארסנל האפייה, לאירועים שבהם עשויים להיות טבעונים, וזה נראה ממש מוצלח. אני חושבת שאנסה אותו היום (האמת היא שתכננתי להחליף חלק מהסוכר בדבש, כי זה טעם שמשתלב מצוין עם לוונדר, אבל לפתע קלטתי שגם דבש לא מתאים לטבעונים, אופס…), ואם יצליח שוקלת גם לנסות וריאציה עם לימון/ליים (שגדלים בשפע בגינה של ההורים שלי, וגם הם משתלבים מצוין עם לוונדר). אדווח בבוא הזמן.

    שאלה להבהרה – אני לא טבעונית ולא כ"כ מכירה מתכונים טבעוניים, אז אולי זו שאלה דבילית, אבל אין במתכון הזה תחליף לביצה? פשוט היחס בין החומרים היבשים לרטובים נראה לי שונה ממתכוני הקאפקייקס/מאפינס שאני מכירה, ותהיתי איך זה מחזיק (לא האם זה מחזיק, כי רואים בתמונות שזה יוצא יופי, אני פשוט תוהה *איך* זה עובד).

    שאלה אולי קצת פחות דבילית – האם נראה לך שאפשר להחליף חלק מהשמן ברסק תפוחים, כפי שנעשה במתכונים לפעמים, או שאת לא ממליצה?

    • יעל says:

      אה, ועוד שאלה קטנה, בעצם – המידות של כוס, האם הן לפי הכוס המקובלת במתכונים ישראליים (200 מ"ל) או במתכונים אמריקאיים (240 מ"ל, כמו כוסות המדידה שנמכרות בחנויות לציוד מטבח)?

    • שרה says:

      היי יעל,

      הכימיה של האפייה היא קצת מעבר לבינתי אז אני לא כל כך יודעת להסביר את ה"איך", רק יכולה לומר שזה עובד. :-) כשעוברים לאפייה טבעונית הרבה פעמים מפתיע לגלות שהביצה הייתה מלכתחילה מיותרת, סתם חינכו אותנו ש"ככה צריך".

      לא נראה לי שתהיה בעיה להחליף עד חצי מהשמן ברסק תפוחים. (לא הייתי מחליפה את הכל, כי הרבה רסק תפוחים במאפים לפעמים יוצר מרקם קצת צמיגי.)

      בהצלחה, ואשמח לשמוע איך יצא.

      • יעל says:

        היי,

        טוב, עכשיו שהכנתי אותם, אני חושבת שאני מבינה את מה שביצה הייתה מוסיפה (לא מבחינת הכימיה, אלא פשוט מבחינת טעם ומרקם), אבל אכן יצא סבבה גם בלי. מעניין העניין הזה – וכאמור, אני שמחה שיש לי עכשיו מתכון בארסנל שגם חברים טבעונים יוכלו להנות ממנו.

        עשיתי פחות או יותר לפי המתכון (ואכן ניחשתי כוסות ישראליות, לשמחתי), ההבדל היחידי הוא שבהשראת ההוראה במתכון לעוגת אשכוליות(!) שראיתי לא מזמן, לא ערבבתי את גרד הקליפה עם החומרים הרטובים, אלא הוספתי אותו לסוכר בהתחלה ושפשפתי עם האצבעות כדי למצות יותר מהטעם. אין לי למה להשוות, אז אני לא יודעת כמה זה השפיע, אבל היה כיף. :)
        עשיתי בתבנית מיני-מאפינס, אגב, ויצאו שלושים מינימאפינים תפוחים וחמודים נורא. זמן האפייה קצר יותר, כמובן.

  5. אורן says:

    אני רוצה מאוד להכין את המאפינס והלכתי לחנות טבע אחת (ניצת הדובדבן) ולחנות ירקות, ואפילו לא ידעו על מה אני מדברת. מצאתי רק חליטה, והפרחים נראו ממש כמו בתמונה שבמתכון שלך.
    האם זה הלבנדר שהתכוונת?
    האם הוא הכרחי מאוד למתכון? כי בינתיים לא קניתי.

    • שרה says:

      תנסי חנות תבלינים? יכול להיות שיש מקומות שקוראים לזה "חליטה", אם זה נראה אותו דבר אני מניחה שזה זה.
      בגדול הלבנדר לא הכרחי למתכון, הוא יהיה טעים גם ככה… רק בלי הטעם של הלבנדר.

  6. Pingback: שותפות למטבח: מבצע אומץ « משחקת באוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>