משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

בראוניז פאדג' שוקולד-תפוז

כתבה: שרה  •  21 בינואר 2013  •  45 תגובות

אני אוהבת כשדברים מוציאים מאנשים רגשות קיצוניים. או שאתה חולה על זה, או שאתה מתעב את זה. אין באמצע.

תל אביב. אני כמובן חולה עליה; אתם כבר יודעים את זה. עדיין אוהבת אותה בדיוק כמו שאהבתי אותה בביקור הראשון שלי בעיר, לפני שנים רבות ובנסיבות קצת הזויות, שאולי אספר לכם עליהן בפעם אחרת. המתעבים אותה לפעמים מכנים אותה מסריחה, מזוהמת ורועשת, לפעמים סנובית ופלצנית, ואני כל פעם בוכה קצת בלב. אל תדברו ככה על אהובתי. אתם פשוט לא מבינים אותה.

ליצ'י. איכס. לא, אני ממש לא הולכת לאכול את הדבר הזה שבא בדיוק באותה הצורה, הצבע, הגודל והמרקם של גלגל עין, ועוד מצחין כמו גיהינום. אני עדיין לא משוכנעת שזה פרי אמיתי בכלל. קחו את זה מפה ותנו לי לנשום את זיהום האויר שלי בשקט. תודה.

נעלי קרוקס. אני מתה עליהם ולא אכפת לי מה תגידו. הם הכי נוחים בעולם ורוב הדגמים נטולי עור של בעלי-חיים, ואלה שני יתרונות עצומים בעיניי. כרגע אני נועלת זוג נעלי בית שלהם שקניתי בסביבות 2001 והם עדיין בריאים ושלמים. ואני לא רוצה לספר לכם כמה זוגות של סנדלים שלהם יש לי בארון, מחכים לקיץ.

מוסיקת אופרה. לא. לא. בבקשה תכבו את זה. בבקשה. אני אתן לכם כל מה שתרצו, רק אל תכריחו אותי לשמוע את זה.

שוקולד עם תפוז. אם אתם מהאנשים האלה שמתעבים את שילוב הטעמים הזה, אני באמת מצטערת אבל אני לא בטוחה אם נוכל להמשיך להיות חברים.

 

 

המתכון הזה לא דורש השקעת זמן גדולה, ואני גאה בו במיוחד כי הצלחתי לשחק עם הרכיבים כך שאין צורך בתוספת שמן – והבראוניז יוצאים פאדג'יים ונימוחים. השוקולדיות והתפוזיות ממלאים את כל הבית בניחוחות של חורף, ושילוב הטעמים והמרקם הרך והלח יוצרים ביס פשוט מושלם.

בטח יש לכם תפוז בבית ממש עכשיו, אז בואו ניגש לעבודה.

 

 

רכיבים: (לתבנית בגודל 30X20 ס"מ)

200 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו (אתם יכולים גם לגנוב קוביה או שתיים ולהשתמש ב-180 גרם. זה לא מה שאני עשיתי, כמובן. אני בחיים לא הייתי עושה כזה דבר.)

1/2 1 כוסות קמח (אני השתמשתי ב-3/4 כוס קמח לבן ו-3/4 כוס קמח מלא)

3/4 כוס סוכר חום (אם אתם אוהבים סופר-מתוק, אפשר להגדיל לכוס שלמה)

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס קרם קוקוס (אם זה מסוג הדברים שמדאיגים אתכם – אל דאגה, טעם הקוקוס לא מורגש בכלל בבראוניז)

2/3 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר או דברים אחרים (גם טעמו לא מורגש)

כפית תמצית וניל

מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד (כ-1/2 כוס מיץ)

אופציונלי: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים

 

 

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X20 ס"מ (תבנית של טוסטר אובן יכולה לעבוד מצוין).

שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותו בקערת מתכת (או בסיר קטן) שמונחת בתוך סיר עם מים רותחים.

בינתיים, מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אפקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.

כשהשוקולד נוזלי לגמרי, שופכים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים היטב. מורידים את הקערה מהאש ומערבבים פנימה גם את רסק התפוחים ותמצית הוניל, עד שנוצרת בלילה אחידה.

שופכים את בלילת השוקולד ואת מיץ התפוזים והגרידה לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן.

שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).

לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.

 

 

45 תגובות על “בראוניז פאדג' שוקולד-תפוז

  1. דנה הופר says:

    זאת הפעם הראשונה בחיים שלי שעשיתי בדיוק מה שכתוב במתכון ויצאה עוגה מדהימה!
    הכנתי אותה לכבוד יום ההולדת של חברה שלי שגם היא טבעונית ונראה לי שהיא ממש תשמח בה.
    תודה על המתכון – יישמר לעד בספר המתכונים של המשפחה.

  2. בריצ! says:

    הקרם קוקוס חשוב? מה תפקידו? אפשר להחליף במשהו (לא שמנת אלפרו או משהו מסובך)?

    • שרה says:

      כן, הוא חשוב למרקם, זה לא יעבוד בלי (ניסיתי). אם להחליף במשהו, הייתי מנסה משהו עם סמיכות דומה, כמו מעדן אלפרו.

      • בריצ! says:

        נו טוב :) פשוט לא היה בסופר שהייתי בו היום..
        עכשיו.. אם אני אוריד את הקטע של התפוז כי אני לא באמת אוהבת, ואשים במקום זה חצי כוס מים.. יהיה טוב? אני עדיין מתלבטת על הקטע של התפוז

      • אסתר says:

        מה עם שמן קוקוס, אין סיכוי שזה מחליף את הקרם קוקוס?

  3. שגית says:

    מצויין! זה יותר עוגה מאשר בראוניז ,אולי רק אצלי, אבל מעולה.

    תודה.

  4. נטלי says:

    וואו. מאיפה משיגים קרם קוקוס..? איך הוא נראה..?

    • שרה says:

      הוא בא בקופסת שימורים… אפשר למצוא בחנויות טבע ובחנויות שמתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק, אבל נתקלתי בו גם בהרבה סופרים.
      נראה משהו כזה: http://bit.ly/11oTnd9

  5. תמר says:

    תודה תודה תודה על מתכון מעולה! זו העוגה הראשונה שאפיתי בחיי ויצא פשוט מהמם! כל תהליך ההכנה ידידותי ולא מסובך והטעם מושלם!

  6. נעה says:

    אפשר להכין עם נוזל קוקוס במקום קרם קוקוס?

  7. Dorian Gray says:

    שלומות!
    כבר שמתי לך את התמונה שלי בפייסבוק, רק רציתי לעדכן את המתעניינים שבמקום קרם קוקוס השתמשתי בגביע פודינג סויה שוקולד מריר של פרובאמל ויצא מעולה! (והחלפתי סוכר בסטוויה).

    יאם יאם!

    תודה שוב!

  8. מיכל says:

    שלום לך.
    הכנתי עוגה זו מספר פעמים.
    היא טטעימה מאד,
    לא מאמינים לגביה שהיא טבעונית.
    מתכון מוצלח מאד, מדוייק,
    וממתינים לעד שכאלה.

  9. רוני says:

    הי שרה!
    הכנתי את העוגה הזאת כבר פעמיים ויצא מעולה! אני מכינה כעוגת שוקולד רגילה, מחליפה את מיץ התפוזים במים.
    פעם אחת הכנתי עם קרם קפה: הקצפתי שומן של קרם קוקוס קר עם סוכר וכף נס קפה והוספתי למעלה.
    פעם שניה הכנתי רוטב שוקולד עם שארית חלב הקוקוס מהמתכון וחבילת שוקולד ושפכתי עליה כשהיא יצאה מהתנור. אני תמיד מכינה בתבנית עגולה מתפרקת כך שהיא גם יוצאת מרשימה מאוד וטעימה מאוד!
    בכלל הבלוג שלך מצוין והוא חלק מרשימת הבלוגים שאני מעבירה לכל מי שמתעניין בבישול טבעוני…

  10. מיכל says:

    שלום לך.
    האם ניתן להפוך אותה כשרה לפסח? ואם כן מהם התחליפים הכשרים לכך?

    • שרה says:

      האמת שאין לי מספיק ניסיון באפייה כשרה לפסח בשביל לומר בטוח, אולי מישהו אחר יכול לענות?

  11. רוויטל says:

    שלום שרה,
    האם אפשר להכין עם קמח מצה,לדעתך?
    תודה וחג שמח ופורח,
    רוויטל

    • שרה says:

      היי רוויטל, אין לי כל כך ניסיון באפיית עוגות עם קמח מצה אז אני לא יכולה לומר בטוח. אני מנחשת שזה יכול לעבוד, אבל לא יודעת לומר לגבי כמויות.

    • שרה says:

      וחג שמח גם לך! :-)

  12. אנה says:

    זה נשמע פשוט מעולה ואני בונה על המתכון הזה לשבת, אבל… אני גרה במדריד וטרם מצאתי פה קרם קוקוס ולא יודעת מה יש במעדן אלפרו. יש למישהו עוד רעיונות במה להחליף את זה? יוגורט סויה בתוספת שמן קוקוס? תודה ואגב, עשיתי את הטראפלס לסדר ויצאו מושלמים! הוספתי ליקר שרטרס כי אני מוסיפה אלכוהול בהכל וציפיתי בבוטנים קלויים וגרוסים עם תבלינים.

    • שרה says:

      אני חושבת שהיוגורט סויה יעבוד, אם הוא לא נוזלי מדי (המרקם צריך להיות משהו כמו פודינג).

      הטראפלס עם התוספות נשמעים מעולה! שמחה שיצא טוב :-)

  13. טליה says:

    קודם כל רציתי להגיד תודה הכנתי את הבראוניז והם מצוינים! אך.. מאוד מתפוררים. האם זה קשור לדעתך לזמן אפייה או פשוט לעניין הטבעוני.? (כי כמעט כל העוגות הטבעוניות שניסיתי עד כה סבלו מאותו מרקם מתפורר.
    בלוג מקסים אגב (:

    • שרה says:

      תודה! :-)
      מוזר שזה מתפורר, אם זה קורה לך הרבה יכול להיות שזה קשור לתנור? אולי הוא חם יותר ממה שהוא מציג?

  14. ענת says:

    הסוכר החום הוא דמררה או רגיל?
    וגם, האן יש בעיה להשתמש רק בקמח לבן?

    • שרה says:

      אני השתמשתי בסוכר חום רגיל אבל לא נראה לי שתהיה בעיה להשתמש בדמררה.
      אין בעיה להשתמש רק בקמח לבן.

      • ענת says:

        תודה רבה,
        הכנתי ונטרף!
        מה שכן היה בתנור בקושי עשרים דקות ולא יצא פאדג'י אלא עשוי לגמרי, יותר כמו עוגת שוקולד.
        התנור שלי חדש יחסית, אני לא יודעת אם זה קשור…

  15. הדר ירון says:

    הי,
    איזה קמת מלא את משתמשת? יש לזה חשיבות?
    זה יהיה הנסיון הראשון שלי עם קמח אחר מלבן רגיל…

    • שרה says:

      היי, יצא לי להכין את הבראוניז עם קמח חיטה מלאה וגם עם קמח כוסמין מלא. עם שניהם יצא מוצלח. בהצלחה!

  16. יונית says:

    הבראוניז מפנקים ועשירים להפליא. יצא מצוין, נחטף מיד

  17. ronab says:

    מה עושים עם שאריות קרם קוקוס, האם אפשר לשמור במקרר?
    אם כן, לכמה זמן? תודה :)

    • שרה says:

      אפשר לשמור במקרר לכמה ימים, ואפשר גם להקפיא (אני בדרך כלל מקפיאה).

      • ronab says:

        תודה. מרוב ההצלחה, הכנתי עוד אחת הפעם עם מים במקום מיץ תפוזים, יצא מושלם! ושמתי דובדבנים…

        • מיכל says:

          נראה אחלה מתכון! מתכוונת לנסות בקרוב אבל מכיוון שעכשיו כבר לא עונת התפוזים…
          אם משתמשים בדובדבנים -
          צריך את הקפואים או את המשומרים? (אלה שנמכרים בצנצנות)
          אם את המשומרים – אפשר להשתמש במיץ שלהם במקום מיץ התפוזים?
          תודה רבה :)

  18. רוני says:

    קודם כל תודה על המתכון המופלא הזה, הכנתי את העוגה כבר כמה וכמה פעמים והיא תמיד מצליחה ונטרפת… טעימה בטירוף!
    אמנם אני חובבת גדולה של שוקולד תפוז, אבל לא רק – אז הנה הגרסה הנוספת שרקחתי: שוקולד-פירות יער!
    את התפוז (הגרד והמיץ) – החלפתי בחצי כוס פירות יער (קפואים כאלה)+ חצי כוס מים – טחונים יחד בבלנדר (בעונה הוספתי גם תותים). והשוקולד: חבילה אחת (100 ג') שוקולד מריר רגיל, ו… חבילה נוספת (100 ג') – שוקולד מריר בטעם פירות יער "ספלנדיד" של עלית. זה שוס מטורף – טעייים בטירוף!

  19. תמי says:

    הכנתי היום למסיבת יומולדת של בעלי. מה אגיד? מתכון הכי קל בעולם ותוצאה הכי טעימה שיש. כולם ליקקו את האצבעות. הפתעתי אותם כשגיליתי להם שהמתכון טבעוני.
    תודה רבה,
    תמי

  20. Einav Sitton says:

    תקשיבי, נראה שזה יוצא תפוח ומהמם בתור קאפקייקס :)

  21. אורית says:

    הי :) האם זה בסדר שהעוגה תהיה בחוץ או שחייבת להיות במקרר? וכמה זמן מההכנה היא עוד טובה למאכל? אני שואלת כי בנסיון שלי תבשילים עם קרם קוקוס לא נשארו טעימים יותר מיומיים. ואני מקווה לא לחסל את העוגה ביומיים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>