משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מפתיע ומשביע: תבשיל גרגירי חומוס וכרובית בלימון

כתבה: שרה  •  30 באוגוסט 2012  •  12 תגובות

בפעם הבאה שמישהו יגיד לכם שהוא מבין לליבכם ושטבעונות זה סבבה והכל, אבל הוא אישית לא מסוגל לשבוע מארוחה אם אין גוש בשר על הצלחת – תכינו לו את זה (בהנחה שמעבר לפגם הזה, הוא אדם נחמד שאתם מחבבים. אחרת, תכינו רק לעצמכם). תסמכו עליי.

התבשיל הזה טעים ומפתיע, ואפשר להגיש עם אורז או על קוסקוס, אבל הוא גם עומד מצוין בפני עצמו כארוחה מהירה.

 

 

רכיבים: (3-4 מנות כמנה עיקרית, 5-6 כתוספת)כף שמן זית איכותיבצל בינוני, קצוץ גס

3 שיני שום קלופות ופרוסות

3 גבעולי סלרי קצוצים, העלים בנפרד (היי, תראו! טיפ על סלרי! ← )

חצי כרובית בינונית, מופרדת לפרחים (כ-3-4 כוסות פרחים)

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אני לא אגלה לאף אחד אם תשתמשו בקופסת שימורים, רק תקפידו לסנן ולשטוף את הגרגירים טוב-טוב)

5-6 עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות (אפשר לגוון עם חופן צימוקים או משמשים מיובשים)

1/2 כוס מים

גבעול רוזמרין טרי, קצוץ

10-15 עלי מרווה, קצוצים

1/2 כפית כמון

מקל קינמון (או 1/2 כפית קינמון טחון)

כפית סוכר חום

מלח פלפל לפי הטעם

מיץ + קליפה מגורדת מלימון בינוני

 

להגשה: פלחי לימון, פטרוזיליה קצוצה

טיפ לאחסון סלרי:מכירים את זה שאתם קונים ראש סלרי יפה, פריך ורענן, מכניסים אותו למקרר, מוציאים אחרי יום או יומיים והוא כולו רופס ומבאס, וכבר אי אפשר לעשות איתו כלום חוץ מלזרוק למרק ולקוות לטוב?

אז הנה טיפ נהדר לאחסון – טריק קטן שלמדתי בשנה האחרונה, שישמור על הסלרי שלכם פריך לאורך זמן:

בהקדם האפשרי, לוקחים סכין וחותכים את הסלרי ל-3 חלקים: החלק של העלים, הגבעולים והבסיס. את העלים עוטפים במגבת נייר, שמים בשקית ומאחסנים בתחתית המקרר. את הגבעולים שוטפים ושמים בקופסת פלסטיק סגורה, על מצע של מגבת נייר (ככה הם גם נשמרים לאורך זמן וגם מוכנים לשליפה לנשנוש מהיר). את הבסיס זורקים, או שמוסיפים לציר ירקות, או ששותלים אותו בגינה או בעציץ, משקים אחת ליומיים, ותוך שבוע-שבועיים יתחיל לצמוח סלרי חדש (בחיי).

 

 

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ואת גבעולי הסלרי וממשיכים לטגן כשתי דקות.

מוסיפים לסיר את המים, הכרובית, גרגירי החומוס, עלי הסלרי, עשבי התיבול, העגבניות המיובשות, התבלינים, הסוכר ומקל הקינמון. מביאים לרתיחה, מכסים את סיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, או עד שהכרובית עשויה, אך לא רכה מדי.

מוציאים את מקל הקינמון, מוסיפים את מיץ הלימון והקליפה המגורדת ומערבבים.

מגישים עם פלח לימון ופטרוזיליה קצוצה מלמעלה.

 

 

 

12 תגובות על “מפתיע ומשביע: תבשיל גרגירי חומוס וכרובית בלימון

  1. גלעד says:

    התמונות מעוררות תאבון!!
    בהצלחה עם הבלוג

  2. ליאור says:

    טעים ומעניין, תודה! משום מה לקח בערך 40 דקות עד שהכרובית נאותה להתרכך. ואגב, השתמשתי בבהרט במקום קינמון.

  3. ליאור says:

    כן, מעניין. אני פשוט לא אוהבת קינמון ובהרט היה הדבר הכי קרוב שיכולתי לחשוב עליו שאני כן אוהבת.

  4. Pingback: שותפות למטבח: מתכוני כרובית טבעוניים « משחקת באוכל

  5. Pingback: אתגר הכרובית: לביבות כרובית ובטטה | אוכל | סלונה

  6. אלה says:

    הכנתי, יצא פשוט, מפתיע ומצוין. גם אצלי הכרובית דרשה יותר זמן להתרככות.

  7. אגם says:

    אם אני לא אוהבת סלרי, וגם לא קינמון- במה אפשר להחליף? אני חוששת שאם אני סתם אוציא אותם החוצה בלי תחליף לא יהיה לזה טעם

  8. אורן says:

    מתכון מעולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>