משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

שותפות למטבח: מתכוני כרובית טבעוניים

כתבה: שרה  •  22 בנובמבר 2012  •  45 תגובות

אני נרגשת לספר לכם על פרוייקט חדש שנקרא שותפות למטבח. מדובר בשיתוף פעולה בין מספר בלוגריות טבעוניות, ומסתמן שהולך להיות כיף וטעים ביותר: כל פעם נבחר חומר גלם אחר, וכל אחת תיצור איתו מתכון מיוחד בשביל הפרוייקט. הפעם השותפות הן נופר יערי מהבלוג לא על החסה לבדה, סיון מאירי מסיו-פוד, נטלי הולדינג מ-The Vlog ואנוכי, שפחתכם הנאמנה. כמו שכבר הבנתם, בחרנו בירק פופולרי ואהוב: כרובית!

 

אמרתי לכם שאני חזק בענייני הלביבות בזמן האחרון, אז קבלו את המתכון שלי:

לביבות כרובית, בטטה וקוקוס

 

הלביבות האלה אפויות כמובן, והן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, ריחניות ומתובלות ויש להן טעם מיוחד שמזכיר אוכל הודי. אני לא מתיימרת להבין משהו מהחיים שלי בבישול הודי, אבל אם הייתי יושבת במסעדה הודית והיו מגישים לי אותן ואומרים לי שהן הודיות, כנראה שהייתי מאמינה. על-אף שהקוקוס הוא רכיב די מפתיע כאן (לטובה, לטובה), מה שבעיקר מפתיע בשבילי הוא הכוסברה. אתם מכירים את האנשים שאלה שממש שונאים כוסברה? לא מסוגלים שהיא אפילו תיגע להם בצלחת? אז עד לא מזמן – ממש לא מזמן – אני הייתי אחת האנשים האלה. קראתי איפשהו שזה משהו גנטי, שיש איזה גן מוזר או משהו שעושה לכוסברה טעם של סבון. החדשות הטובות הן שככל הנראה ניתן להתגבר על זה, כי בתקופה האחרונה גיליתי שאני כבר לא שונאת כוסברה (או שלמדתי לאהוב טעם של סבון). לפעמים אפילו יש מתכונים שנראה לי שצריך אותה, כמו במתכון הזה למשל. אי לי מושג איך זה קרה… אולי הגניבו לי אותה לאוכל ככה בלי ששמתי לב? חוצפה.

אבל עזבו כוסברה, עזבו קוקוס. כרובית! זה הנושא שלנו להיום.

 

 

רכיבים: (12-14 לביבות)

חצי כרובית בינונית

בטטה בינונית

בצל קטן

כף שמן לטיגון

1/2 כוס קוקוס טחון

1/2 כוס קמח חומוס (להשיג בחנויות טבע או בחנויות המתמחות במזון הודי / מזרח רחוק)

1/2 כוס כוסברה קצוצה

כף ג'ינג'ר כתוש

1/2 1 כפיות מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית אבקת קארי

שמן קוקוס להברשה (ניתן להחליף בשמן קנולה)

 

 

הכנה:

מפרידים את פרחי הכרובית ומקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים את שניהם במים רותחים עד לריכוך.

לבינתיים, קוצצים את הבצל דק ומטגנים במעט שמן עד להזהבה.

שמים את הכרובית והבטטה בקערה גדולה ומועכים לפירה. מוסיפים את הבצל ואת שאר הרכיבים ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים אותה במעט שמן קוקוס/קנולה. יוצרים לביבות באמצעות הידיים ומניחים אותן על התבנית. לפני שמכניסים לתנור, מברישים את הלביבות במעט שמן.

אופים את הלביבות כ-15 דקות על צד אחד, מוציאים, הופכים ואופים ל-15 דקות נוספות.

מומלץ להגיש חם, בתוספת טחינה ירוקה וסלט ירקות טרי ורענן.

 

 

 

רוצים עוד כרובית? בקרו במתכונים של השותפות למטבח:

 

מרק כרובית וגזר
נופר יערי – לא על החסה לבדה

 

כרובית שלמה אפויה בחמאת בוטנים ופירורי לחם
סיון מאירי – סיו פוד

 

קיש כרובית צבעוני
נטלי הולדינג – The Vlog

 

וגם נחמד להיזכר:

תבשיל גרגירי חומוס וכרובית בלימון, פה במשחקת באוכל.

 

 

45 תגובות על “שותפות למטבח: מתכוני כרובית טבעוניים

  1. Pingback: שותפות למטבח: מתכוני כרובית « לא על החסה לבדה

  2. Michal Yaffe says:

    אני כל כך הולכת לעשות את זה מחר

  3. Naama Tal says:

    את כזו מקסימה. פשוט כיף לקרוא אותך ולבשל את המתכונים שלך! (למרות שלעיתים קרובות מידי הם יותר מדי מאתגרים עבורי…) המשיכי כך, ותודה רבה!

  4. מיה גל says:

    הכנתי אתמול את הלביבות, עם תפוחי אדמה כי לא היו לי בטטות בבית…
    יצאו זהובות, יפות וטעימות להפליא!
    אפילו הבת שלי התלהבה :)
    תודה רבה ושאפו על הפרוייקט החדש!

  5. נועה says:

    נפלא , נפלא , כולכן !!!!!

  6. Dorian Gray says:

    הכנתי הערב (עם שינויים קלילים) ויצא מעולה מעולה מעולה. טעים. ממש. אבל ממש. טעים. ממש.

    רוב תודות :)

  7. חני says:

    שרה תודה!!
    הכנתי היום את הלביבות כרובית בטטה ויצא נהדר!!
    חייבת וידוי, טיגנתי אותן במעט שמן על מנת שהבעייתיים יאכלו, זה עבד חלקית..

  8. שירה says:

    מישהי ניסתה להחליף את הכרובית בתפוחי אדמה מגוררים? יש לנו בעיה עם כרובית… או ירק אחר? אולי קישוא?

    אשמח להארות

    • שרה says:

      לא ניסיתי, אבל לא נראה לי שתהיה בעיה להשתמש בתפו"א (הייתי מועכת אותם יחד עם הבטטה). אם קישוא, חשוב לסנן היטב לפני.

  9. חגית says:

    טעים, טעים, טעים!! לא הבנתי איך זה יידבק בלי ביצה, ויצא פשוט מעולה! תודה :)

  10. Pingback: שותפות למטבח: מתכוני תותים טבעוניים « משחקת באוכל

  11. Pingback: 7 מתכוני תותים | אוכל | סלונה

  12. Loon says:

    אנחנו ממש לא מחובבי הקוקוס
    האם אפשר להחליף את הקוקוס במשהו אחר ?

  13. יעל says:

    האם אפשר להחליף את הקמח חומוס שבלביבות במשהו אחר? קמח תירס? קמח כוסמין? תודה

    • שרה says:

      מנחשת שכן. אם את רוצה להיות בטוחה שהכל יידבק את יכולה לנסות עם קמח תפוחי אדמה, אבל אני כמעט בטוחה שזה יעבוד גם עם קמח רגיל או כוסמין.

  14. הילה says:

    היי!
    קודם כל,האתר מדהים לגמרי!הכנתי כבר כמה דברים לבן זוגי ויצא מושלם!
    הוא טבעוני ובהתחלה לא ידעתי מהיכן למצוא השראה לבישול טבעוני ובאמת,פשוט נפלא…

    שאלה-האם סלסה לא חריפה של עגבניות וכוסברה יכולה להתאים לטבילת הקציצות?
    תודה מראש :)

  15. הילה says:

    תודה,שוב!
    שאלה נוספת-האם ניתן לטגן את הקציצות או שהכנתן מתאימה רק לתנור?

  16. יאיר says:

    היי! המתכון נשמע מעולה, אבל יש לי בכל זאת שאלה אחת. אני יודע שבארץ רוב הקוקוס הטחון שמגיע בשקיות בסופר ארוז מראש הוא ממותק. זו הכוונה? או שלחפש אחד שהוא לא ממותק?

  17. Pingback: שותפות למטבח: מבצע אומץ « משחקת באוכל

  18. לוטם says:

    בשבילי הטעם של קמח החומוס היה דומיננטי מדי, בפעם הבאה אחליף אותו במשהו אחר. חוץ מזה זה היה מוצלח מאוד. אני לא מעכתי לגמרי את הכרובית אלא חתכתי אותה קטן מאוד והוספתי לשתי דקות טיגון עם הבצל- זה נותן עוד עניין בקציצות.

  19. Ira Gurevich says:

    זה יצא מעולה!

  20. Daniel says:

    יצא לי טעים מאוד אבל מתפרק, ,מדוע?

  21. ליאור says:

    עשיתי את הלביבות כרובית בטטה וקוקוס, יצא פשוט מדהים. לא היה לי אבקת קארי וג'ינג'ר, אבל כן היה ממרח קארי אדום במקרר, שמית כמה כפות, זה יצא מושלם, והוסיף חריפות מעולה (גם פלפל חריף לא היה אז זה ממש סגר את הפינה).
    טרפנו עם אורז. המון תודה על המתכון המעולה

  22. ריקי says:

    הנראה יאמי ופשוט! האם אפשר להחליף את הקוקוס הטחון בחלב קוקוס?

    • שרה says:

      לא, זה יהיה מרקם אחר לגמרי. אפשר להחליף בשקדים/אגוזים טחונים, או להשמיט ולהוסיף עוד קמח חומוס במקום, אבל אז מאבדים את טעם הקוקוס שמאוד מוסיף לטעמי.

  23. נועה says:

    יצא מדהים! עשיתי בלי כוסברה… ועם קוקוס שטחנתי לבד. אפילו הילדה אהבה.. מתכון מעולה :)

  24. יעל says:

    יא מ-דהים! :) תודה…

  25. נועה says:

    תודה!!! אחד הדברים הטעימים שהכנתי.. חששתי מקמח חומוס שישתלט אבל הוא ממש לא הורגש. פריכות, רכות ופשוט מופלאות!!!!! (אני וויתרתי על קארי וקוסברה) המרכיבים האלו פשוט משנים את עצמם ומתאחדים ליצירה מופלאה.

    • שרה says:

      תודה רבה, שמחה לשמוע! :-)

      • נתי says:

        תודה רבה על המתכונים :)
        הייתה לי בעיה קלה בהפיכנ של הלביבות לאחר 15 שעה בתנור.
        הן היו מושיות ועדינות, לא התפרקו אך כמעט אך כן "נפצעו" בפעולה.
        מה עשיתי לא טוב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>