משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

בולונז עדשים שחורות

כתבה: שרה  •  10 בנובמבר 2013  •  29 תגובות

לא נעלמתי. סתם עברה עליי תקופה של חוסר רצון לבשל. אחר כך עברה עליי תקופה של רצון לבשל, אבל חוסר רצון לכתוב על זה, שלא לדבר על לחשוב איך זה ייראה בצילום. מתישהו באמצע טסתי לחו"ל וחזרתי, דווקא עם הרבה השראה בענייני הבישול והאוכל בכלל. עכשיו אני פה. זהו בערך. אה, ויש גם מתכון חדש.

 

בולונז עדשים שחורות - מתכון טבעוני

 

יש הרבה וריאציות של בולונז טבעוני, והרבה מהן משתמשות בתחליפי בשר טחון למיניהם. כאן החלטתי להשתמש דווקא בעדשים שחורות – ללא ספק אחת הקטניות הטעימות ביותר, והתוצאה נהדרת. העדשים השחורות גם מתאימות במיוחד לתבשיל הזה כיוון שהן לא מתפרקות במהלך הבישול הארוך. מומלץ להגיש עם פסטה קצרה, שקולטת יפה את הרוטב העשיר. אני השתמשתי ברדיאטורי – צורת הפסטה החביבה עליי מכל הזמנים – אבל גם פוזילי או פנה, למשל, יעבדו מצויין.

 

בולונז עדשים שחורות - מתכון טבעוני

 

רכיבים: (כ-6 מנות)

2 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ

6 שיני שום, פרוסות

שני גבעולי סלרי, ללא העלים, קצוצים

גזר גדול, קצוץ

4 עגבניות בשלות, קצוצות

250 גרם רסק עגבניות

1/3 כוס יין אדום יבש

1/2 1 כוסות מים או ציר ירקות

עלים מכ-10 גבעולי טימין

חופן עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות

כף מלח

2 כפיות סוכר חום

חצי כפית פלפל שחור גרוס

קורט קינמון

1/2 1 כוסות עדשים שחורות (אין צורך להשרות לפני)

להגשה: פסטה קצרה כלשהי, מבושלת על-פי הוראות היצרן

 

בולונז עדשים שחורות - מתכון טבעוני

 

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד שתי דקות.

מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים, היין, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את העדשים. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה מאוד. מערבבים מדי פעם. ניתן להוסיף מעט מים במהלך הבישול במידת הצורך.

מגישים עם פסטה.

 

29 תגובות על “בולונז עדשים שחורות

  1. אלה says:

    מדהים!
    אתמול תהיתי מה לעשות עם כמות העדשים והעגבניות שיש לי וכבר המון זמן שמתחשק לי לי בולונז או צ'ילי או משהו מנחם בסגנון.
    כמעט קוסמי :)
    קיצר, זה כבר על האש ובטוח יהיה הכי טעים!

  2. הודיה says:

    בוקר טוב

    איזו מנה מדהימה ונראית קלה להכנה שממש מביאה חשק שהחורף יגיע (-;
    ולמי שלא אוכל פסטה מקמח לבן.

    איזה מהחיטות המלאות או פסטות מאורז מלא שאת כן ממליצה ומתאים
    למתכון זה ???

    בתודה מראש על תשובתך
    הודיה

  3. הודיה says:

    לא מכירה. אבל אבדוק/אחפש.
    תודה רבה…

  4. יאמי יאמי
    ייכנס היום לסיר

  5. sagit says:

    יצא ממש טעים! תודה !

  6. Naama Tal says:

    תודה גאון! יצא מפנק, מחמם, טעים וסוף סוף גם שפוי – בלי פתיתי סויה!! יאאאאמממי!!!!

  7. אלה says:

    דא
    אחרי שהכנתי שוב ושוב (ובייסיקלי התמכרתי),
    ולכל מי שחושש/ת מפסטה
    אני אוכלת את זה לפעמים על אורז או על פולנטה
    משתלב אחלה לגמרי

  8. אלונה says:

    יצא מצוין, אפילו הבררנים ביותר הסכימו לאכול ונהנו ממש,
    תודה רבה על המתכון!!

  9. הדס says:

    אני יודעת שכתוב עדשים שחורות אבל בתמונות זה נראה כמו עדשים חומות/ירוקות אז כבר התבלבלתי.. באיזה עדשים להשתמש? :)

  10. הדר says:

    אפשר להתשתמש גם בעדשים מושרות ומונבטות? או שיש לזה חשיבות שהן לא תהיינה מושרות?

  11. הדר says:

    חייבים יין? יש תחליף?
    לא בטוחה שיש בבית, ואם יש, לא בטוחה שהוא לא מקולקל (ולא בטוחה שאני יודעת להבדיל בכלל אם מקולקל או לא…)

  12. סיון says:

    הכנתי אתמול ויצא מדהים! כל המשפחה אכלה, וכולם יצאו מרוצים (והוסרה סוף סוף הסטיגמה של "זה טבעוני, זה חייב להיות מגעיל") תודה (;

  13. גל says:

    הכנתי היום וברגע האמת גיליתי שאין לי עדשים שחורות…
    אז החלפתי בשעועית מש ויצא ממש טעים.
    תודה!

  14. ימית says:

    נשמע סוף! נראה לך שאפשר לשלב בלזנייה? אם כן, אשמח לדעת איך נראה לך שישתלב הכי טוב ומה להוסיף מעל…
    תודה!

  15. שירה says:

    נראה מעולה. כף מלח ו2 כפיות סוכר, אפשר לדעתך להפחית בחצי נגיד?

  16. ליאור says:

    תודה, יצא מאוד טעים! ויתרתי על היין והקטנתי משמעותית את כמות רסק העגבניות, ואפילו אפשר היה להפחית עוד בעיניי. במקום טימין, קינמון וסוכר תיבלתי בפפריקה, אורגנו ועלי דפנה. בדיעבד אולי הייתי מוסיפה בתחילת הטיגון גם זרעי כוסברה

להגיב על Naama Tal לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>