לא נעלמתי. סתם עברה עליי תקופה של חוסר רצון לבשל. אחר כך עברה עליי תקופה של רצון לבשל, אבל חוסר רצון לכתוב על זה, שלא לדבר על לחשוב איך זה ייראה בצילום. מתישהו באמצע טסתי לחו"ל וחזרתי, דווקא עם הרבה השראה בענייני הבישול והאוכל בכלל. עכשיו אני פה. זהו בערך. אה, ויש גם מתכון חדש.
יש הרבה וריאציות של בולונז טבעוני, והרבה מהן משתמשות בתחליפי בשר טחון למיניהם. כאן החלטתי להשתמש דווקא בעדשים שחורות – ללא ספק אחת הקטניות הטעימות ביותר, והתוצאה נהדרת. העדשים השחורות גם מתאימות במיוחד לתבשיל הזה כיוון שהן לא מתפרקות במהלך הבישול הארוך. מומלץ להגיש עם פסטה קצרה, שקולטת יפה את הרוטב העשיר. אני השתמשתי ברדיאטורי – צורת הפסטה החביבה עליי מכל הזמנים – אבל גם פוזילי או פנה, למשל, יעבדו מצויין.
רכיבים: (כ-6 מנות)
2 כפות שמן זית
בצל גדול, קצוץ
6 שיני שום, פרוסות
שני גבעולי סלרי, ללא העלים, קצוצים
גזר גדול, קצוץ
4 עגבניות בשלות, קצוצות
250 גרם רסק עגבניות
1/3 כוס יין אדום יבש
1/2 1 כוסות מים או ציר ירקות
עלים מכ-10 גבעולי טימין
חופן עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות
כף מלח
2 כפיות סוכר חום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט קינמון
1/2 1 כוסות עדשים שחורות (אין צורך להשרות לפני)
להגשה: פסטה קצרה כלשהי, מבושלת על-פי הוראות היצרן
הכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים, היין, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העדשים. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה מאוד. מערבבים מדי פעם. ניתן להוסיף מעט מים במהלך הבישול במידת הצורך.
מגישים עם פסטה.
מדהים!
אתמול תהיתי מה לעשות עם כמות העדשים והעגבניות שיש לי וכבר המון זמן שמתחשק לי לי בולונז או צ'ילי או משהו מנחם בסגנון.
כמעט קוסמי
קיצר, זה כבר על האש ובטוח יהיה הכי טעים!
את זריזה! תעדכני איך יצא
אין לי דרך לתאר עד כמה טעים שזה
באמת
לא סתם תבשביל עדשים בעגבניות אלא בולונז לכל דבר. וואו
יאי, איזה כיף לשמוע!
בוקר טוב
איזו מנה מדהימה ונראית קלה להכנה שממש מביאה חשק שהחורף יגיע (-;
ולמי שלא אוכל פסטה מקמח לבן.
איזה מהחיטות המלאות או פסטות מאורז מלא שאת כן ממליצה ומתאים
למתכון זה ???
בתודה מראש על תשובתך
הודיה
הפסטות מחיטה מלאה של ברילה לא רעות. אני לא הכי מתמצאת בפסטות מאורז.
לא מכירה. אבל אבדוק/אחפש.
תודה רבה…
יאמי יאמי
ייכנס היום לסיר
יצא ממש טעים! תודה !
שמחה לשמוע!
תודה גאון! יצא מפנק, מחמם, טעים וסוף סוף גם שפוי – בלי פתיתי סויה!! יאאאאמממי!!!!
דא
אחרי שהכנתי שוב ושוב (ובייסיקלי התמכרתי),
ולכל מי שחושש/ת מפסטה
אני אוכלת את זה לפעמים על אורז או על פולנטה
משתלב אחלה לגמרי
יצא מצוין, אפילו הבררנים ביותר הסכימו לאכול ונהנו ממש,
תודה רבה על המתכון!!
בשמחה!
אני יודעת שכתוב עדשים שחורות אבל בתמונות זה נראה כמו עדשים חומות/ירוקות אז כבר התבלבלתי.. באיזה עדשים להשתמש?
שחורות. הצבע שלהן משתנה בבישול.
אפשר להתשתמש גם בעדשים מושרות ומונבטות? או שיש לזה חשיבות שהן לא תהיינה מושרות?
לא ניסיתי, מאמינה שכן.
אבל יכול להיות שזמן הבישול יהיה קצר יותר, וגם שהעדשים יספגו קצת פחות טעמים. תעדכני איך יצא…
חייבים יין? יש תחליף?
לא בטוחה שיש בבית, ואם יש, לא בטוחה שהוא לא מקולקל (ולא בטוחה שאני יודעת להבדיל בכלל אם מקולקל או לא…)
לא חייבים, אבל זה מוסיף.
הכנתי אתמול ויצא מדהים! כל המשפחה אכלה, וכולם יצאו מרוצים (והוסרה סוף סוף הסטיגמה של "זה טבעוני, זה חייב להיות מגעיל") תודה (;
איזה כיף!
הכנתי היום וברגע האמת גיליתי שאין לי עדשים שחורות…
אז החלפתי בשעועית מש ויצא ממש טעים.
תודה!
נשמע סוף! נראה לך שאפשר לשלב בלזנייה? אם כן, אשמח לדעת איך נראה לך שישתלב הכי טוב ומה להוסיף מעל…
תודה!
נראה מעולה. כף מלח ו2 כפיות סוכר, אפשר לדעתך להפחית בחצי נגיד?
כן, זה עניין של טעם.
תודה, יצא מאוד טעים! ויתרתי על היין והקטנתי משמעותית את כמות רסק העגבניות, ואפילו אפשר היה להפחית עוד בעיניי. במקום טימין, קינמון וסוכר תיבלתי בפפריקה, אורגנו ועלי דפנה. בדיעבד אולי הייתי מוסיפה בתחילת הטיגון גם זרעי כוסברה