משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

מרק סלק וחומוס

כתבה: שרה  •  18 באפריל 2013  •  6 תגובות

החורף חזר כאורח-פתע, דופק על החלון ככה פתאום באמצע הלילה. זה וודאי יהיה הביקור האחרון שלו השנה. עוד חודש-חודשיים, יגיע החום של הקיץ ונתחיל להתגעגע. אבל בינתיים, קשה לעמוד בפני ההזדמנות לסיר מרק חם אחד אחרון. אז הנה מרק אדום, סמיך ומזין, שבליווי מנת אורז או דגן אחר יכול להוות ארוחה שלמה ומשביעה.

 

מרק סלק וחומוס - טבעוני

 

רגע לפני המתכון: מבצע אומץ נמשך, והתרנגולות זקוקות לאנשים שאכפת להם. הנה כמה דרכים שאתם יכולים לעזור – ממש עכשיו, אפילו בלי לקום מהכסא.

1. הצטרפו לדף מחאת הביצים בפייסבוק ועזרו להפיץ את הדף בין חבריכם.

2. הפיצו את הכתבה מ-Ynet: מתכונים טבעוניים למטרה טובה, והראו לחברים שלכם שאפשר ליהנות ממגוון מאכלים טעימים מבלי להשתמש באף ביצה. (גם הבראוניז שוקולד-תפוז שלי שם!)

3. הפיצו את הכתבה מ-NRG: כנפיים שבורות, כדי שכולם יוכלו לקרוא על מה מדובר פה בכלל.

4. הצטרפו למאמץ לגייס תרומות עבור התרנגולות וגם למצוא להן בתים מאמצים.

אתם רואים? זה יותר קל מלהכין מרק, ומספק כמעט באותה המידה. תודה!

 

מרק סלק וחומוס - טבעוני

 

רכיבים:

כף שמן זית

2 בצלים גדולים, קצוצים גס

4-5 שיני שום, פרוסות

2 סלקים, קלופים וחתוכים גס

3-4 גזרים, קלופים ופרוסים

1/2 ראש כרוב לבן, חתוך גס

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קפואים – או משומרים, רק סננו ושטפו היטב לפני השימוש)

250 גרם רסק עגבניות

מיץ מ-1/2 לימון

8 כוסות מים או ציר ירקות

כף מלח

1/2 כף פלפל שחור גרוס

להגשה: אורז לבן או מלא מבושל, בצל ירוק קצוץ (אופציונלי)

 

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

מוסיפים את כל שאר הרכיבים לסיר (חוץ מהאורז). מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.

מגישים חם עם אורז מבושל ובצל ירוק מלמעלה.

 

מרק סלק וחומוס - טבעוני

 

 

6 תגובות על “מרק סלק וחומוס

  1. נעמי says:

    נראה נהדר- אבל למה, למה, אורז לבן??

    • שרה says:

      כי אני אוהבת. אם את לא, תרגישי חופשי להשתמש באורז אחר.

    • אורן says:

      המרק נפלא!
      הכנתי אותו לערב ויצאתי באמצע הארוחה כדי לספר על כמות המחמאות שהרעיפו עליי.
      הכנתי אותו למשפחה סורית שלא מכירה כמעט מתכונים ללא בשר. הכינו גם מרק עם קציצות בשר שגם כשאני אכלתי בשר מתתי עליו, ואנשים ביקשו ממני דווקא את המרק שלי וגם ביקשו מנה נוספת!!!
      ממליצה מאוד! תודה רבה!

  2. ורדה says:

    הכנתי, יצא מעולה!! מזכיר לי תבשיל שסבתא שלי היתה מכינה.
    תודה על המתכון :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>