משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

קוסקוס סתווי עם ירקות וחומוס

כתבה: שרה  •  28 בנובמבר 2012  •  8 תגובות

אתם מכירים את הבשלנים האלה שיש להם מתכון מנצח לקוסקוס שעבר אליהם בירושה? אולי הכל התחיל מהסבתא-רבתא שהייתה מגדלת את כל הירקות בעצמה בגינה במרוקו, מייבשת לבד את התבלינים ויוצאת לקטוף גרגירי חומוס בחמש בבוקר. הסודות הכמוסים עברו מדור לדור, אולי גם חלק ממגע הקסם, או איך שלא תקראו לזה – עד שהקוסקוס המושלם נחת על שולחן קטן במטבח תלאביבי מתפורר ב-2012. מכירים את הסיפורים האלה?

אז צר לי לאכזב אתכם, אבל זה מה-זה לא המצב כאן.

 

 

טוב, חוץ מהמטבח התלאביבי המתפורר.

לפעמים נראה שאנשים שאוהבים לבשל תמיד מגיעים ממשפחות של בשלנים; למדו הכל מאמא, מתגעגעים לבישולים של סבתא ותמיד הכי אוהבים להשוויץ במתכונים המשפחתיים ובסיפורים שמאחוריהם. אני לא כזאת. אם אני אוהבת לבשל, זה לא כי זה בגנים שלי. אם יש אצלנו מתכון משפחתי שעבר בירושה זה אולי מקרוני אנד צ'יז מקופסה, וגם זה בקושי. כשחושבים על זה, די מפתיע שאני מסוגלת אפילו לקלף בצל. בחיי.

 

 

אז מה אני חושבת שיש לי לחדש לכם פה בדיוק? אולי לא הרבה. רכיבי הקוסקוס הזה, חוץ מאיזו הפתעה קטנה או שתיים, לא מאוד רחוקים מהרכיבים המסורתיים, אבל בכל זאת – בתור מישהי שהכינה קוסקוס הרבה פעמים בחייה, אני חושבת שסוף סוף עליתי פה על משהו מעניין. וזה מוצא חן בעיניי.

 

 

כאילו, קשה ממש לטעות בקוסקוס. צריך ממש להתאמץ בשביל שהוא ייצא בלתי-אכיל. אבל יש מוצלחים יותר ומוצלחים פחות. אני אוהבת את הירקות רכים, אבל לא מימיים מדי ולא מבושלים למוות. אני מעדיפה את התיבול קצת נוטה למתיקות – קצת – וכאן הוספתי עגבניות מיובשות כדי להדגיש את הטאץ' המתקתק. אל תדברו איתי בכלל על אבקות מרק למיניהן. אבל השוס האמיתי פה זה התגלית האחרונה על מדף התבלינים שלי – נענע מיובשת. נענע מיובשת זה אחלה דבר, מסתבר. כפית אחת שטוחה לתוך תבשיל הירקות הזה, ומקבלים קוסקוס עם טעם של מסעדה (שמי שבישל אותו למד את המתכון מהסבתא-רבתא, כמובן). בתאבון.

 

 

רכיבים: (ל-4 סועדים רעבים)

כף שמן זית

2 בצלים בינוניים, קצוצים גס

4 גבעולי סלרי, כולל העלים, חתוכים לחתיכות באורך כ-3 ס"מ

4 גזרים, קלופים וחתוכים לחתיכות באורך כ-3 ס"מ (אם הם מאוד עבים אפשר לחצות לאורך)

2 קישואים בינוניים, חתוכים גס

2-3 כוסות קוביות דלעת גדולות

6-8 עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות

כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים או משומרים)

100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)

2 כוסות מים

כפית נענע מיובשת

כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית כמון

1/4 כפית קינמון

כפית סוכר

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

 

חבילת קוסקוס חיטה מלאה (או רגילה אם מעדיפים) + מים, מלח ושמן בהתאם להוראות שעל האריזה

 

להגשה: פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

 

 

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

מוסיפים את המים ואת כל שאר הרכיבים של המרק, חוץ מהמלח. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שהירקות רכים במידה הרצויה. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את המלח.

מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה. (סבתא-רבתא בטח הייתה מכינה אותו ביד מסולת או משהו, אבל… טוב נו, אתם יודעים.)

להגשה, מפזרים קוסקוס על צלחת או בתוך קערה, מניחים את הירקות מעליו ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

 

 

8 תגובות על “קוסקוס סתווי עם ירקות וחומוס

  1. יעל says:

    תענוג לקרוא אותך. ממש מעלה חיוך על הפנים. תודה על המתכונים המוצלחים. מחכה כבר למתכון הבא….(:

  2. מיכל says:

    הי שרה,
    מצאו חן בעיני ההפתעות שלך – אנסה אותן בקוסקוס הבא שלי (שממש לא הגיע מאמי הפולניה או מאבי הגרמני, על סבים וסבתות אין מה לדבר…)

    אני מעדיפה את התיבול לכיוון של חוואייג'+כורכום+פפריקה, בלי עגבניות. יש לזה טאצ' תימנו-הודי :-)
    אה, וגם את החומוס אני משרה ומבשלת כמעט לגמרי למקפיאה – כך שמון לי לכל צורך.

    וחוצמיזה אני מתה על החרוזים שלך.

    שיהיה סופשבוע מצוין,
    מיכל

    • שרה says:

      היי מיכל, תודה רבה! :-)
      אנסה את התיבול הזה מתישהו… אני תמיד אוהבת לגוון ואף פעם לא ניסיתי חוואייג'.
      סופ"ש מצוין גם לך!

  3. מאיה says:

    תודה שרה! יצא מעולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>