משחקת באוכל

בישול טבעוני וצבעוני ממטבח קטן ועירוני

12 המנות הטבעוניות הטובות ביותר שאכלנו ב-2012

כתבה: שרה  •  31 בדצמבר 2012  •  12 תגובות

בכל הקשור לקולינריה הטבעונית בישראל, 2012 הייתה שנה טובה מאוד. מדהימה אפילו. בישלנו הרבה, למדנו להכיר חומרי גלם וטעמים חדשים, צילמנו, שיתפנו, אכלנו. ואכלנו. ואכלנו (אני לא בדיוק יודעת בשם איזה "אנחנו" אני מדברת כאן, אבל זה משום מה נשמע נכון. אתם בהחלט מוזמנים להצטרף לחלק של ה"אכלנו"). אבל לא רק בישלנו. גם אכלנו בחוץ, והרבה. מגיע כאן הרבה קרדיט לפרוייקט Vegan Friendly וגם לאורי שביט שכל הזמן פותחים לנו עוד ועוד אפשרויות. היום, לפחות בשביל מי שגר בתל אביב ובסביבה, השאלה היא כבר לא איפה נמצא משהו לאכול היום, אלא – איך לעזאזל אפשר לבחור? אפילו המשפט "מי אמר שלטבעונים אין מה לאכול?" כבר נעשה נדוש כל-כך. אנחנו טבעונים, יש לנו מה לאכול, ואנחנו אוכלים. תתמודדו עם זה.

בפוסט המיוחד הזה לסוף השנה, אני מביאה לכם את 12 המנות שהכי אהבתי ב-2012. באמת שלא היה קל לבחור, אבל בסוף הקריטריונים היו כאלה – איזו מנה חזרתי לאכול יותר מפעם אחת? איזו מנה אני מתכננת לחזור לאכול שוב בהקדם האפשרי? המנות לא מדורגות לפי סדר מסויים, כי זה כבר באמת גדול עליי. תמצאו כאן מנות ממסעדות טבעוניות לגמרי וגם כאלה שלא, אבל פותחות את הדלת ואת התפריט לטבעונים (אם במודע ואם לא). כמעט כל המנות הן ממסעדות בתל אביב-יפו, כי כאמור, אני מהתלאביבים האלה שאף פעם לא יוצאים מתל אביב (יפו).

מקווה שתהנו. אם יש לכם עוד מנות להמליץ עליהן, בבקשה תוסיפו תגובה!

 

 

מסבחה באבו חסן: כי כולם אוכלים אוכל טבעוני לפעמים, אפילו בלי לשים לב

כאמור, המנות כאן לא מסודרות לפי דירוג מסויים, אבל לא יכלתי להתאפק מלפתוח את הרשימה עם אבו חסן. תמיד אהבתי את האירונה שבזה שעוד יש אנשים שיעקמו את האף אם תציע להם ללכת לאכול צהריים במסעדה טבעונית – ומצד שני, אותם אנשים ישמחו לעמוד בתור חצי שעה, תחת שמש קופחת או ענני סערה, כדי לזלול שוב ושוב את חתיכת גן-העדן הקטנה הזאת שבאה דווקא בצורת קטניות וטחינה עם קצת שמן זית ועלים ירוקים מלמעלה. (נכון שאבו חסן זאת לא מסעדה טבעונית כי מוכרים שם גם לאבנה – אבל ברצינות, מי הולך לאבו חסן בשביל לאכול לאבנה?)

אני אפילו אגלה לכם שפעם הייתה לי פנטזיה לפתוח מסעדה טבעונית ולקרוא לה אבו חסה.

אניוויי. זה טבעוני, זה זול, זה טרי, זה משביע וזה כל-כך, כל-כך טעים, שלפעמים נדמה שבכלל לא צריך שום אוכל אחר בעולם.

חסרון בולט: ברגע שמתרגלים לטוב הזה, ממש קשה ליהנות מחומוס בחומוסיות אחרות. זה פשוט לא זה.

אבו חסן, שבטי ישראל 18, יפו (סניף נוסף ברח' הדולפין 1)

 

תבשיל חלב קוקוס עם בטטה וטופו בבית תאילנדי: כי זה לא מהעולם הזה

אם אתם מתכוונים להגיע לבית תאילנדי, הנה כמה טיפים:

1. כדאי להזמין מקום מראש, אחרת תצטרכו לשבת על הבר או, חלילה, להישאר רעבים.

2. צריך לבקש את התפריט הצמחוני/טבעוני, שהוא תפריט נפרד שיש בו מספר מנות טבעוניות מסומנות.

3. כדאי להגיע מאוד-מאוד רעבים, כי בנוסף למנה היוצאת-דופן, הריחנית והמופלאה שהמלצתי עליה בכותרת, תרצו להזמין גם סלט פאפאיה למנה ראשונה, שייק חלב קוקוס ופירות (שעלו הרבה ניחושים לגבי מה הרכיב הסודי שלו, אבל כל מה שאני יכולה לומר זה… עזבו, לא מצליחה לחשוב על סופרלטיב מספיק חזק פה) ואתם חייבים לקנח באורז דביק עם מנגו. אתם יכולים להודות לי אחר כך.

אגב, עוד יתרון בולט של בית תאילנדי הוא שכל הקינוחים טבעונים (מבוססי חלב קוקוס). בתאבון!

בית תאילנדי, בוגרשוב 6, תל אביב

 

סינייה כרובית באורנה ואלה: כי אנחנו אוהבים דברים ששוחים בטחינה

וכי המנה הזאת רב-שכבתית ונפלאה והיא מוגשת עם מג'דרה מושלמת. שלא יגידו שאני לא מתחשבת בלא-תלאביביים - יש אפילו מתכון פה. יש לציין שאף פעם לא אכלתי משהו באורנה ואלה שלא אהבתי, ושזאת אחת המסעדות האיכותיות היותר ידידותיות לטבעונים שיש.

למנה ראשונה כדאי מאוד לנסות את האנטיפסטי, שהוא כל פעם קצת אחר ותמיד נהדר, וגם את המקלות המלוחים עם שמנת מקדמיה.

לקינוח, מומלץ להזמין קינוח שנקרא "באונטי טבעוני". לצערי אני לא יכולה לומר את זה ממקור ראשון, אבל שמעתי שמועות כאלה. ביקשתי להזמין את זה כבר ארבע או חמש פעמים וזה תמיד בדיוק נגמר, אין היום, לא נשאר… וואט דה פאק? בכל מקרה, אם תיתקלו בקינוח הזה, ספרו לי איך היה.

אורנה ואלה, שינקין 33, תל אביב

 

 

טורטיה טוסט בבודהה בורגרס: כי אין כמו בבית

תמיד כיף להגיע לבודהה, לנבור בתפריט הענקי ולדעת שכולו טבעוני למהדרין. יש הרבה מנות מוצלחות – ואני בטוחה שכל אחד שתשאלו ימליץ על משהו אחר – אבל אני מצאתי את הנחמה האולטימטיבית דווקא במנה צנועה שנקראת 'טורטיה טוסט' ולא נשמעת מרשימה במיוחד – אבל היא סופר-ממכרת ותמיד עונה על קרייבינג לפיצה. רוטב עגבניות טעים וגבינה טבעונית מגיעים חמימים בתוך טורטיה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, עם תוספות שאפשר לבחור (אני תמיד הולכת על זיתים ירוקים ונתחי סייטן).

עוד מנת בודהה אהובה עליי היא השניצל סייטן. אל תוורתו על בר הסלטים המגוון, וכדאי גם לקפוץ לבראנץ' של יום שישי (שלאחרונה התארך עד לשישי בחצות), כי אף פעם לא ראיתם כמות כזאת של טבעונים רעבים במקום אחד, ובצדק.

בודהה בורגרס, יהודה הלוי 21, תל אביב (סניף נוסף באבן גבירול 86)

 

אורז שחור עם קוביות דלעת במזה: כי ככה אוכל טבעוני צריך להיות

מזה הייתה המסעדה הראשונה שזכתה לתו ויגן-פרנדלי רשמי (הייתי שם!), ואכן תמצאו שם תפריט מגוון שרוב המנות בו או טבעוניות או ניתנות ל"טבעון" אם רק תבקשו. אבל מנת האורז הזאת, יש בה משהו מיוחד… תחושה שככה בדיוק אוכל טבעוני "אמור" להיות, טעים, צבעוני ובריא. אורז טעים, שעועית אזוקי מבושלת בצורה מושלמת, קוביות דלעת, טופו צרוב ועוד הפתעות. כשתטעמו תבינו על מה אני מדברת.

כדאי לקנח במלבי קרם קוקוס עם רוטב פירות יער ופיסטוקים.

Mezze, אחד העם 51, תל אביב

 

 

ארוחת בוקר בדיזי: כי אין על אוכל שבא בקעריות קטנות

גם המיקום נחמד והאוירה נעימה, ונחמד לפגוש ארוחת בוקר טבעונית שדווקא לא כוללת מנת טופו.

דיזי, כיכר דיזנגוף (מול קולנוע חן), תל אביב

 

קרפצ'יו ארטישוק ירושלמי בנועה ביסטרו: כי עוד לא אכלתם כזה דבר

נועה ביסטרו, הויגן-פרנדלית ביפו בעיצוב היפסטרי לא הכי צפוי, היא באמת פינוק רציני. יש הרבה מנות טבעוניות בתפריט וכל אחד מוקפדת על לפרט האחרון. הקרפצ'יו הבלתי-נשכח הזה מורכב מפרוסות דקיקות של ארטישוק ירושלמי נא (כן, גם אני לא הייתי חושבת לאכול אותו נא), פרוסות טופו שהיינו צריכים לוודא עם המלצר שהן לא גבינה בולגרית, משמשים מיובשים ועוד תוספות והכל ברוטב הדרים.

נועה ביסטרו, יפת 30, יפו

 

 

צ'יזבורגר בשווארמה הצמחונית: כי ג'אנק פוד טבעוני זה בריא לנפש

וכי זה, ללא ספק, הבורגר הטבעוני הטעים ביותר בתל אביב. וכי יש גם צ'יפס וטבעות בצל ומבחר רטבים טעימים. ויש גם משלוחים!

השווארמה הצמחונית, קינג ג'ורג' 81, תל אביב (יש סניפים גם בבאר שבע ובחיפה, ושמועות על עוד מקומות בקרוב)

 

פול-יה ביהלומה: כי כך נראית אהבה בפיתה

פול מצרי עטוף בטחינה, לימונים כבושים, עלי ארוגולה, נגיעות של מלח גס ואני לא זוכרת בדיוק מה עוד, יכולה רק לומר שרק רגישות כזאת לפרטים הקטנים יכולה ליצור מנה כזאת מושלמת, ועוד בפיתה. נדמה לי שלזה בדיוק מתכוונים כשמדברים על בישול באהבה.

יש אצל יהלומה עוד מנות טבעוניות טעימות, חלקן קבועות בתפריט וחלקן מתחלפות – אם כבר אתם שם, כדאי לנסות את עלי המנגולד הממולאים שהם מופלאים לא פחות.

ואם אתם כבר בשוק לוינסקי, אפשר לקנח בבקלאווה מחרום נצרת. יש הרבה אפשרויות טבעוניות, אבל כדאי לשאול לגבי כל דבר.

יהלומה – הביסטרון בשוק לוינסקי, זבולון 5, תל אביב

 

סורבה שוקולד באייסברג: כי שוקולד

גם כשקר בחוץ, כיף ליהנות מהשוקולד הקפוא והסופר-מרוכז הזה. מי בעצם צריך יותר מזה בחיים?

טוב, אם אתם רוצים יותר מזה, קחו גם סורבה קוקוס ותאכלו אותם ביחד. כל מילה נוספת מיותרת.

אייסברג, יש מספר סניפים בתל אביב וגם בערים אחרות

 

פסטה טריה של רני רותם: כי לעולם לא תסתכלו על פסטה שוב באותה הצורה

אני אמנם זכיתי לטעום מהפסטה המופלאה הזאת בערב טבעוני מיוחד במסעדת קוצ'ינה תמר, אבל עכשיו אפשר להזמין אותה הביתה, יחד עם כל מיני מתוקים מפתים. לכו על זה!

פחמימות, פייסבוקלנד

 

 

ריזוטו פריקי עם ירקות מהשוק בקיטשן מרקט: כי זה סוג של אמנות

אסיים את הרשימה הזאת עם מנה שהיא לא קבועה בתפריט – למעשה אין במסעדה שום מנה טבעונית בתפריט נכון לרגע כתיבת שורות אלה, ואם אתם רוצים לבקר במסעדה ולהיות טבעונים, צריך להתקשר ולהודיע על כך מראש (רצוי לפחות יום או יומיים לפני). אם יהיה לכם מזל, תזכו לקבל את המנה המהממת הזאת – ריזוטו פריקי בטחינה מעוטרת בשלל ירקות מיוחדים משוק הנמל, כאשר כל ירק מבושל בנפרד ומתובל לשלמות.

מי ייתן וב-2013 נוכל לפגוש עוד מנות כאלה בתפריטים הקבועים. לבינתיים, יש גם מתכון כאן!

קיטשן מרקט, שוק הנמל, תל אביב

 

ובזה אנחנו מסיימים. אם אתם מכירים עוד מנות שראויות להיכנס לרשימה, אל תשכחו לספר על זה לכולנו.

שתהיה שנת 2013 טעימה לכולם!

 

12 תגובות על “12 המנות הטבעוניות הטובות ביותר שאכלנו ב-2012

  1. אורי שביט says:

    איזה יופי!! וזה באמת חלק קטנצ'יק מההיצע שהשנה הזאת הביאה איתה. תודה על הפרגון :-)

  2. Barak Bloch says:

    הערה קטנה: הייתי אומר שבאורנה ואלה אפשר לוותר על העוגיות בתור קינוח.

  3. שולה says:

    טוב ויפה, אבל כמה וכמה מאיתנו לא גרים בתל אביב ואפילו לא נכנסים אליה…

  4. רונן says:

    הציזבורגר שלהם באמת מדהים !!!

  5. נעמה says:

    אני ספקנית לכן אאלץ לבדוק כל מנה ומנה באופן אישי, אין ברירה החיים קשים. בינתיים אני מכירה רק את ההמבורגר של השווארמה הצמחונית והוא אכן מעולה.

    אני יכולה להוסיף גם את מנת הפסטה בארטישוק ועגבניות צלויות של פאפא'ס (כן, גם בתל-אביב).

  6. kerenmk says:

    ואוסיף: מסבחה לוביה באברקסס צפון וכרובית בפיתה במזנון. אייל שני הוא דושבאג לא קטן, אבל הבנאדם יודע לבשל! ארוחת הטעימות האלוהית בכתית, שווארמה בבאגט בצמחונית כי כשהפסקתי לאכול בשר עדיין מכרו שווארמה רק בפיתה ובלאפה, אז זאת היתה השלמת פערים נחוצה. עוגות בחושות, פשוטות וטעימות באלבי, באנופי טבעוני בצ'אנדרה, החצילים בשום בסינג לונג ואינג'ירה בכל מקום, אבל בעיקר בביאינטו בפתח תקוה. כך נראתה השנה הטבעונית שלי, שנסגרה ברוזמרין, עם פיצה עם טופו מגורר שבזכות המרקם לגמרי מסתדר.
    תודה על התמונות המקסימות ועל הבלוג בכלל.

    • שרה says:

      שמעתי דברים טובים על הכרובית בפיתה… אצטרך לנסות מתישהו! גם מסבחה לוביה נשמע טוב. :-)

  7. לימיצ says:

    הרגת אותי שרה. הרגת.

  8. כתבה שגורמת לך להבין שניתן גם לאכול טוב ללא בשר.
    יש גם סלטים ונודלס טבעוניים מעולים בצפרה ובזוזוברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Connect with Facebook

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>